Matprat

Julköttbullar

2018-12-12 14:43 #0 av: MonicaLagerquist

Gör ni några speciella köttbullar till jul?Eller kör ni samma gamla vanliga recept?

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-12-12 14:45 #1 av: Garm

Speciella. Har i lite kryddpeppar i smeten, men det är den enda förändringen.

Anmäl
2018-12-12 14:53 #2 av: MonicaLagerquist

Jag har tidigare år inte gjort så stora förändringar men i år testar jag Leif Mannerströms köttbullar.Vi får väl se om det går hem.

Den jag provsmakade smakade bra ialla fall.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-12-12 15:11 #3 av: Sindri

Brukar prova med olika sorters julkryddor, i år har jag tänkt köpa kryddpeppar, och framförallt ha mycket mer fläskfärs i för saftighetens skull.

Anmäl
2018-12-12 15:14 #4 av: MonicaLagerquist

#3 Jag hade 50/50 i år

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-12-12 15:17 #5 av: JazzBass

Jag gör aldrig likadana köttbullar två gånger, speciellt inte till jul. Lipar (Hmm, märklig formulering det där...) Gapskrattar 

För några år sen friterade jag köttbullar till julen. Blev jättegoda så, och snyggt runda. Kryddade dem med lite asiatiska smaker om jag minns rätt.  Synd bara att jag inte alls minns nåt närmare vilken kryddning jag använde. 

Rökte också köttbullar i rökgrillen häromåret, ganska traditionellt kryddade annars. De blev helt fenomenalt goda med mycket baconkaraktär. Skulle kunna tänka mig göra såna till nån jul, men inte i år eftersom vi firar julafton hos mina svärföräldrar. Om jag inte gör dem i förväg och fryser ner, förstås... Glad

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2018-12-13 00:12 #6 av: Sindri

#4 av: MonicaLagerquist
precis vad jag hade tänkt.  Har du smakat? Blev de saftiga? Läste någonstans att i Skåne gör man dem bara av fläskfärs. 

Jag har förresten testat med både glögg och julmust i (dock inte samtidigt). Barnen gillade båda, men inte maken. (Försök inte komma med något nytt här inte!)

Anmäl
2018-12-13 08:41 #7 av: MonicaLagerquist

#6 De blev väldigt saftiga.Jag brynte dem i pannan på spisen och sen fick de tio minuter i 125 grader i ugnen.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-12-13 10:23 #8 av: Leifsdotra

Älgfärs, grädde för mer fett och så kryddpeppar för julig smak!

Anmäl
2018-12-13 12:33 #9 av: Åsa S

Har bara gjort vanliga köttbullar brukar bara bli klagomål när det blir kryddpeppar i och liknande, min man vill att köttbullar smaka som vanliga köttbullar själv bryr jag mig inte så mycket jag tycker fisken är godast på julbordet.

Anmäl
2018-12-14 12:01 #10 av: Amandla

Förra året gjorde jag köttbullar efter ett recept på Kostdoktorns sida, de blev väldigt goda GladFast jag skippade kryddpepparn och hade mer svartpeppar istället, vi gillar mat med lite mer smak.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.