Dessa pannkakor upptäckte jag för ungefär 2 veckor sedan men dom har redan serverats hemma flera gånger och är en ny favorit. Dom är enkla, billiga, går snabbt att göra, vegetariska och glutenfria. Dom är också väldigt mättande. Originalet kommer från ica men eftersom jag är som jag är så var jag tvungen att ändra den lite.
Detta recept ger 4 pannkakor vilket motsvarar 2 portioner för oss här hemma serverat med banan. Dom är betydligt mer matig än vanliga pannkakor.
Kikärtspannkakor 2 port
Ingredienser
1½ dl kikärtsmjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
2 krm kanel (icas recept innehåller spiskummin men då serveras den med matiga tillbehör, jag serverar dom med söta tillbehör)
3 msk olja (hälften till smeten och hälften till att steka i)
1½ dl vatten
Blanda först de torra ingredienserna, tillsätt sedan hälften av oljan och vattnet och rör till en smet.
Hetta upp en stekpanna med olja och stek pannkakorna. Storleksmässigt är dom mindre än pannkakor men större än amerikanska pannkakor och smeten ovan "ska" räcka till 4 pannkakor.
Stek på medelhög till hög värme. När ytan ser "torr" ut kan du vända, eventuellt lite tidigare.
Servera med färsk frukt, bär, sirap, kanel eller liknande. Eller gör dom smakmässigt mer matiga med spiskummin och servera med exempelvis en sallad.
Mums, så gott det ser ut!