Etiketterdesserterfruktgodis
Läst 1309 ggr
tlover
2018-02-12, 19:10

efterrättspannkakor, recept?

Hur skiljer sig efterrättspannkakor från vanliga pannkakor? Eller är det någon skillnad? Är det kanske bara tillbehören som ändras?

Jag har aldrig ätit det så ja vet inte hur skillnaden är om den finns

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Garm
2018-02-12, 19:17
#1

De enda "efterrättspannkakor" jag ätit var av typen amerikanska pannkakor. De görs med socker och bakpulver i smeten. Går även att ha i kanel och annan smaksättning också. Ofta har man florsocker ovanpå dem. Blir lite tjockare.

Tyvärr har jag inget recept i huvudet, men det lär ju finnas massor av recept på internet.

Vet dock inte om det är såna du tänker på, eller mer pannkakor av typen crêpes?

tlover
2018-02-12, 19:20
#2

#1 Det är svenska pannkakor/crepes jag tänker på

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


NatasjaHemby
2018-02-12, 19:28
#3

Jag har alltid gjort matpannkakor och dessertpannkakor likadant. Brukar göra en sats, äta några pannkakor med t.ex. svampstuvning och spenat eller något annat matigt och sedan avsluta med att äta en pannkaka med t.ex. sylt eller glass 😮

Däremot så har jag ett speciellt recept till mina frukostpannkakor, men det är nog en helt annan historia 🤪

SE*Simbelmynes

tlover
2018-02-12, 19:29
#4

Bra då vet jag

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Kirnzy
2018-02-12, 19:31
#5

Av de pannkakor jag har ätit så har matpannkakor och efterrättspannkakor varit gjorda på samma sätt, bara med andra tillbehör. Pannkakor med grädde och frukt eller någon choklad är ju så gott ibland.. :)

Garm
2018-02-12, 19:33
#6

#2 Jag frågade min mor lite snabbt om efterrättspannkakor och hon sa att hon ibland har gjort vanlig  pannkakssmet med kardemumma och/eller äppelmos i.

Sindri
2018-02-12, 19:39
#7

Rivna äpplen eller mosad banan är också gott i.

DesK
2018-02-12, 19:41
#8

Jag har förstått att många svenskar ser vanliga pannkakor med sylt och grädde som en helt vanlig middagsrätt. För mig känns det helgalet. Däremot är det väl okej med sådana pannkakor, efter en lättare soppa.  Matiga pannkakor fyllda med grönsaker,  kött, fisk eller skaldjur kan ju däremot bli en trevlig kvällsrätt🙂 Matpannkakor har jag inget socker i och lite mer salt, efterrättspannkakor har jag lite socker  och vanilj i 🙂

Désirée
tidningensyre.se

ivanhoe81
2018-02-12, 20:36
#9

#8 jag är uppväxt med att sådana pannkakor är maträtter och creps som är fyllt med något är efterrätt Samma med våfflor

tlover
2018-02-12, 21:14
#10

#9 Det kan vara olika har jag märkt, jag är uppvuxen med att våfflor är gofika/efterrätt och min man är uppvuxen med att det är mat (med grädde och sylt).

Pannkakor (med sylt) är mat hos båda däremot (men han kallar pannkakor för plättar)

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


ivanhoe81
2018-02-13, 06:28
#11

#10 plättar är ju minipannkakor vad jag vet om Vi hade alltid smör och socker på våra pannkakor och våfflor

tlover
2018-02-13, 06:43
#12

#11 jo här med men där min man kommer från så är plättar det som vanligtvis kallas pannkakor. Det de flesta kallar plättar kallar dom för småplättar och pannkaka enligt dom är det de flesta kallar ungspannkaka

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Devya
2018-03-09, 09:21
#13

#12 Kommer din man från Finland? :)

tlover
2018-03-09, 09:28
#14

#13 Nej från Sorsele

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Devya
2018-03-09, 09:30
#15

#14 Ahh, ok, för i Finland är det nämligen likadant angående plättar och pannkakor. Åtminstone där jag kommer ifrån. :) Därför gissade jag på Finland!

tlover
2018-03-09, 09:32
#16

#15 Här uppe finns det mycket finskt och ryskt så det kanske har med det att göra. Jag ska vara 1/32 Finne har jag för mig tex

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


MonicaLagerquist
2018-03-20, 09:17
#17

Nu blev jag ju pannkaksugen.

Min svärmor serverar de till efterrätt med glass och apelsinlikör.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.

Upp till toppen