Matprat

Kastrullservering

2018-08-10 18:04 #0 av: MonicaLagerquist

Serverar du mat genom att ställa kastrullen på bordet?

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-08-10 18:06 #1 av: Åsa S

Låter kastrullerna stå på spisen och så får man gå och hämta där, så man får servera sig själv det är enklast.

Anmäl
2018-08-10 18:06 #2 av: Annette

Det händer. 


Anmäl
2018-08-10 18:09 #3 av: Cragan

mer vanligt att jag gör så än att jag lägger över maten i andra serveringskärl 
dock så står kastruller o sådant oftast kvar på spisen.



Anmäl
2018-08-10 18:22 #4 av: Carmarino

Brukar oftast servera ur mina serveringsskålar, som håller värmen minst en timme.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-08-10 18:25 #5 av: starhawk

Varför lägga på sig besväret att flytta maten till någon form av serveringsfat Förskräckten massa besvär till ingen nytta och dessutom blir diskmaskinen överfull. Skaffa ett par rejäla korkunderlägg istället så kan man ställa den ugnsfasta formen direkt på bordet, och alla kan plocka på sig själva hur mycket dom vill ha, hur enkelt som helst. Vi har förresten inga serveringsfat (tror jag).

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Anmäl
2018-08-10 18:25 #6 av: Maria

Jag ställer oftast kastrullerna på bordet.

Vissa maträtter har sina egna byttor som pastaskålen osvSkämtar

/Maria

 

Anmäl
2018-08-10 18:32 #7 av: MonicaLagerquist

Nej inte en chans till kastrullservering.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-08-10 19:14 #8 av: Hayabusa

I vissa läge kan någon eller några kastruller/grytor stå kvar på spisen och så får man servera sig själv där. Men det är trevligare att duka upp allt på bordet. 

Anmäl
2018-08-10 19:16 #9 av: tlover

Ja näst intill alltid

Glöm inte att rösta fram nästa månads tema inne på te ifokus
Vill du testa något nytt? testa provpåsar
Missa inte Te ifokus engelska lillasyster, Tea savvity

Anmäl
2018-08-10 19:30 #10 av: tlover

#7 Vad är negativt med kastrullservering? Funderar

Glöm inte att rösta fram nästa månads tema inne på te ifokus
Vill du testa något nytt? testa provpåsar
Missa inte Te ifokus engelska lillasyster, Tea savvity

Anmäl
2018-08-10 20:34 #11 av: Lillyrod

Nästan alltid kastrullerna på bordet : )


Anmäl
2018-08-10 21:04 #12 av: DesK

Det beror på, jag har flera fina emaljerade grytor, som jag gärna ställer fram på bordet, men det som tillagas på stekjärn eller i vanlig rostfri gryta får oftast ett annat fat eller en skål på bordet. 

Désirée

Anmäl
2018-08-10 21:41 #13 av: MonicaLagerquist

#10     Samma känsla som vita tubsockor i sandaler Kräks

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-08-11 07:24 #14 av: JazzBass

Snygga kärl, till exempel min stora fina gröna gjutjärnsgryta, har jag inget emot att ställa på bordet, tvärtom. Samma sak med diverse ugnsformar så länge de inte är alltför stora. Vanliga kastruller ställer jag mindre gärna fram, men börjar inte heller byta kärl av enbart estetiska skäl, i alla fall till vardags. Blir bara mer disk. Såser brukar jag dock hälla i skålar, mest för att jag oftast gör dem i en traktörpanna eller i min sauteuse, och det är rätt är opraktiskt att servera sås från dem. Det är bättre med rundat botten för att komma åt ordentligt med såssleven. Soppa serverar jag också gärna i skål med rundat botten. Har ärvt en sliten men jättefin gul sådan skål av min farmor och den använder vi rätt flitigt. Ännu oftare serverar jag soppa direkt från gjutjärnsgrytan dock. 

Om jag gjort nåt på grillen, eller i tryckkokaren som är alltför klumpig att servera från, så är serveringskärl ett måste förstås. Glad

Även om vi har ett förhållandevis stort utdragbart 4-personers bord  (i normalläge 95x145cm) så känns ofta utrymmet i mitten lite för begränsat för att ställa fram flera stora kärl, så ganska ofta lämnar vi maten på spisen istället. Dessutom är barnen ännu är så små att de inte själva räcks att ta av maten om den står på bordet utan måste än så länge få den serverad på tallrik. 

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2018-08-11 11:04 #15 av: oh-la

Serverar alltid i kokkärl så länge som det går. Köttfärslimpa tas exempelvis ur sin form av praktiska skäl (blir så svårt att ta) men allt annat, även sås, serveras i kastrullen. Brukar även ställa fram stekpannan direkt på bordet om allt jag stekt fått plats i en stekning. Ibland ställer vi inte ens fram, utan man får ta vid diskbänken. Vi har för tillfället ingen diskmaskin och jag vägrar diska dubbel uppsättning av saker bara för att. Känns helt meningslöst att skita ner ytterligare. Jag äger inte ens uppläggningsfat nog att lägga upp tror jag.

Anmäl
2018-08-11 11:36 #16 av: Carmarino

Har inte heller diskmaskin, men i och med att jag kan förbereda maten i god tid (eftersom serveringskärlen, se #4, håller maten varm länge), så hinner jag diska och torka kokkärlen innan det är dags att äta.

Fast ibland sätter jag också grytor och ugnsformar på bordet. Det beror lite på vad jag har lagat.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-08-11 13:42 #17 av: oh-la

#16, det hinner inte jag. Med jobb, dagishämtning, barn som är hungrig NUUUU när vi kommer hem. Jag prioriterar nog lite annorlunda mitt i vardagskaoset och diskar när dottern somnat så vi kan få lite tid de få timmar vi har vakna tillsammans med lek och läsning och mys. Då får man rationalisera bort onödigt lull. Till på köpet får jag ändå diska dubbelt oavsett när jag diskar och även om kärlen håller värme. Helt meningslöst i min mening och totalt slöseri med min tid.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.