Veggo Vegetariskt

Vegetarisk mat

2018-07-11 08:38 #0 av: MonicaLagerquist

Ställer frågan till er som inte är veganer eller vegetarianer.

Hur ofta äter ni vegetariskt?

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-07-11 08:49 #1 av: Maria

Väldigt ofta skulle jag säga. I varje fall en till fler gånger i veckan.

/Maria

 

Anmäl
2018-07-11 09:06 #2 av: MonicaLagerquist

#1 Samma här. Min man har tidigare varit helt övertygad om att man inte blir mätt om man inte äter kött, men eftersom att det för det mesta är jag som lagar maten så blir det som jag vill.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-07-11 09:19 #3 av: Maria

Här började det för många år sedan då sonen fortfarande bodde hemma och min man slutade att äta kött,fisk, och fågel. Då var det bara till att lära sig laga vegetariskt och vi andra hängde på hans vegetariska "period"Skämtar

/Maria

 

Anmäl
2018-07-11 09:42 #4 av: Tant Grön

Om man tittar i tråden "vad blir det för mat" så verkar ingen äta en enda måltid utan kött.

Anmäl
2018-07-11 09:44 #5 av: Maria

För min del beror det nog mest på att jag skriver gärna vad jag ätit om det t.ex är något med kött eller fisk. Någon "maträtt" så att säga medan när jag äter vegetariskt så är det mer ihopkokSkämtar

/Maria

 

Anmäl
2018-07-11 09:45 #6 av: Tant Grön

Men jag tror många skulle tycka det var intressant att se "hopkoken". Kan ju vara inspirerande. Glad

Anmäl
2018-07-11 10:05 #7 av: Maria

Jag ska försöka tänka på detSkämtar

/Maria

 

Anmäl
2018-07-11 10:13 #8 av: fruktgumman

Tyvärr för sällan. Om jag räknar in mejerier så äter jag nog aldrig vegetariskt för ost äter jag så gott som varje dag.

Anmäl
2018-07-11 10:16 #9 av: Scorpio97

Äter i princip aldrig vegetariskt. Lakto-ovo-vegetariskt blir det ca en gång i veckan. Tycker det är svårt att hitta vegetariska rätter som mättar tillräckligt bra, är hyfsat lågt på kolhydrater och som jag dessutom gillar. 

//Jessie

Anmäl
2018-07-11 10:38 #10 av: Garm

Jag äter vegetariskt alldeles för sällan, enligt mitt tycke. Jag är helt enkelt för dålig på att laga vegetariska rätter. Skulle vilja äta det minst 2 gånger i veckan, men som det är nu blir det kanske 2 gånger i månaden på sin höjd. Bor ihop med en man som inte äter bönor, så jag är väldigt begränsad i vad jag kan hitta på att laga med min kunskapsnivå. För några år sedan åt jag mer vegetariskt än vad jag gör nu, mycket bönor istället för kött. Vill tillbaka dit, men så svårt med en sambo som inte gillar det.
Kan inte äta för mycket sojaprodukter får då pajar min mage ihop.

Anmäl
2018-07-11 11:53 #11 av: emeliiiiieee

3-4 gånger i veckan. Får ont i magen av animaliska produkter så försöker undvika det men har även familj som inte gillar veg så mycket så blir kompromisser haha

Anmäl
2018-07-11 12:35 #12 av: JazzBass

Ska jag vara krasst ärlig, så attraherar vegetariska måltider mig inte, även om jag uppskattar de allra flesta vegetabilierna också och ser dem som en mycket viktig del i så gott som alla måltider. De får det helt enkelt inte att vattnas i munnen på mig alls på samma sätt som animalierna gör, även om jag nog kan äta mig mätt och riktigt belåten också utan animalier. Min fru är nästan raka motsatsen till mig dock; det är vegetabilierna som hon attraheras mest av och och ser fram emot i måltiderna, äter inte rött kött och är kräsen med resten av animalierna. Totalt sett blir det alltså ganska stor del vegetabilier även om måltiderna sällan är helvegetariska, i alla fall i strikt mening. Även om jag inte har kött eller fisk i en måltid, vilket händer ibland (t.ex. soppor och sallader), så är sannolikheten ändå stor att jag har haft i smör, grädde, mjölk, yoghurt, ost, ägg, fisksås eller honung nånstans.

Det som ytterligare minskar mitt intresse för att göra mat utan kött/fisk/ägg är att min mage inte heller tål baljväxter och svamp i några större mängder. Skillnaden mellan dessa är dock att jag inte är speciellt intresserad av bönor och linser, men svamp älskar jag. Det händer dock att jag slänger ihop en böngryta nu som då eller har i bönor i nån matig och god sallad. 

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2018-07-11 20:58 #13 av: DesK

Jag har alltid tyckt om vegetarisk mat och det har blivit mer och mer vegansk mat, så numera får jag nog beteckna mig flexitarian. 

Anmäl
2018-07-11 23:22 #14 av: shamz116

jag är inte vegetarian men äter vegetariskt ungefär 5 dagar i veckan.

Om jag äter kött är det mest kyckling, Ibland fisk. Aldrig griskött eller skaldjur.Jag lagar mest indisk/pakistansk mat.

#10 Prova quorn färs/bitar och stek med krydda, det är ett jättegott alternativ. Min pojkvän gillar det och tror alltid att det är kyckling :). Du kan pröva att göra bowls som är trendigt nu, och gott på sommaren, då kan man ha i lite olika beroende vad du och han gillar. Och lägga över kanske lite kött i hans så är han nöjd.  Det var kanske mer rätterna du har provat som han inte gillade. De flesta män tror jag gillar vegetariskt om det inte är tråkigt och smaklöst bara,  Det är iaf min erfarenhet :) tips kolla lite indiska vegetariska rätter det finns så mycket varierat och gott. Du kan köpa  en kokbok och låta din man välja ut några han tycker ser goda ut! Det är väldigt roligt också. Om du vet att han gillar t.e.x en viss typ av mat så kolla någon kokbok som har mer av de smaklökarna.

Anmäl
2018-07-12 09:33 #15 av: Garm

#14 Tack för tipset! Vad gäller sambon så är det inte så att han är motsträvig mot det vegetariska, han vill också äta mer vegetariskt så länge det inte innehåller bönor. Han tycker helt enkelt inte om smaken på det. Quornbitar ska jag absolut prova att laga något med. Jag lagade chili con quorn till mig själv en gång, men det blev inte bra. Quornfärsen "äter upp" kryddorna så det blev rätt smaklöst även om jag kryddade på väldigt ordentligt. Annars är indiskt något vi båda gillar och där är det ju mycket vegetariskt, bra tips :)
Kokbok låter klokt och ska nog ta och införskaffa en sådan. Finns ju så många bra vegetariska sådana nu :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.