Recept på lax?
Någon som har nått gott recept på lax?:)
Livet är som en chockladask men vet aldrig vad man får/ Forest Gump
1 laxsida
1 fänkål
1 gul lök
Smör
Dill
Salt
Vitpeppar
Lägg laxsidan i folie, salta och peppra, hacka lök och fänkål och strö över, sprid dill över och lägg några klickar med smör på fisken. Stäng foliet så det blir ett litet paket och lägg i ugnen på 170 grader. Tid varierar beroende på hur tjoch sidan är.
Servera med kokt potatis och hollandaisesås.
Riv ingefära och limecezt, salta och peppra. Pressa en vitlöksklyfta, och ev lite chili. krydda laxen med detta. På med grädde och in i ugnen på 175 grader tills laxen är klar. Servera med ris och sallad. Annars kan jag tipsa att bläddra runt bland fiskrecepten här på sajten.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Jag har typ världen godaste recept på lax, som alla på mitt jobb är galna i
4 portioner ungefär
4 laxfiléer
Salt & peppar till filéerna
1 burk creme fraiche
3 dl matlagningsgrädde
1 ½ fiskbuljongtärning
1 paket dill (sådant litet som man finner i frysdisken)
- Lägg laxfiléerna i en ungsäker form, salta och peppra.
- Blanda creme fraiche och grädde, och smula sedan ner buljongen. Blanda sedan i dillen och rör om. Häll blandningen på laxen och sedan in i ugnen (200 grader i ca 20-30 minuter beronde på hur man själv vill ha laxen)
Servera med ris eller pasta plus en god sallad
// Lina - Värd på Bichon Kolla gärna in min blogg:
http://linaalgotsigge.blogg.se
#1 Hur varm ska fisken vara?
Livet är som en chockladask men vet aldrig vad man får/ Forest Gump
Lax är klar vid ca 55-58 grader.
Med vänliga hälsningar
Chess
Saftig lax (2 portioner) får man så här:
2 stycken frysta vakumförpackade laxbitar (OBS! Frysta!)
* Lägg de frysta vakumförpackade laxbitarna
20 minuter i kallt vatten, för upptining.
* Sedan tillagar man de vakumförpackade laxbitarna
20 minuter i 60 graders vatten.
Till detta åt vi kokt potatis och jag gjorde en gräddfilssås på:
Gräddfil (som hade runnit av över natten i kaffefilter i kylskåpet)
Senap
Majonäs
Citronsaft
Chilisauce
Lite av den avrunna vasslen från gräddfilen (då den blev för "tjock")
(Eventuellt lite salt)
Orginalreceptet "Kranlagad lax från frysen" finns att läsa i boken Matmolekyler. Där använder de sig av kranvatten.
Jag använde en kastrull med cirka 4.5 liter vatten i, en termometer, en slev för att jämna ut temperaturen i kastrullen då jag fyllde på med varmt vatten från en annan kastrull.
7 släpper inte plasten i sådana förpackningar ifrån sig gift?
#8 Menar du vid 60 grader eller även i fryst miljö?
Det stod inget om det i boken Matmolekyler.
Jag har funderar på att vakumförpacka själv, och använda mig av denna sous vide-tillagningsteknik. Men det är ju också plast…
9 menar i värme. Tror inte plasten som används till frysen är värmetålig. Det finns ju plast som tål värme för just den tillagningen.
9 menar i värme. Tror inte plasten som används till frysen är värmetålig. Det finns ju plast som tål värme för just den tillagningen.
Är det inte typ vanlig polyetenplast av tjockare typ som man vacuumpckar lax i? Det har jag alltid trott. I så fall är den inte giftig.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
#12 Vet inte vad det är för plast, Men jag hade inte tillagat mat i den. Köper hellre riktig matlagningsplast.