Vad göra med Brie?
Köpte en brieost härom dagen, men vet inte riktigt vad jag ska göra med den. Älskar den som den är men blir lite mycket med en hel sån! Så nu skulle jag jättegärna få lite tips på vad man kan göra med brieost! Gärna i matlagning och inte bara tilltugg
Mvh Stephanie
Brie kan med fördel användas i sås, då tar man bort det vita "skalet" och använder bara det mjuka inre. Sen kan man göra smarrig efterrätt genom att hacka ihop torkad och färsk frukt med exempelvis valnötter och steka med lite vätska och kryddor och sen ösa hela härligheten över brieosten Här är en tråd om topping till brietårta
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Man kan göra kalvrullader.
Lägg en bit brieost, timjan eller franska örter i och bind ihopp till en rullad.
Stek i stekpanna och gör en sås på stekspadet.
Låt de koka en liten stund i såsen.
Servera med Shirataki ris eller sallad.
#2 Det lät gott!
Mvh Stephanie
Det är gott, använder även bluecheese i rullader.
På sommaren blir mina brie-bröd uppskattade, aldrig gjort dem inne utan på grillen, men det funkar säkert i ugn.
Pinnbröds deg: gör gärna degen dagen innan, lägg i påse i kylen.
5 deciliter vetemjöl
2 teskedar salt
2 teskedar bakpulver
2 deciliter vatten.
gör lite som när man bakar kanelbullar, fast cirka 10*20 centimeter och lägg bitar av brien i, efter rulla ihop så ingen ost "tittar ut" och grilla
Supergott till grillat/stekt kött, eller till soppan kanske?
Efterrätt…brieost med kolasås…serverad med färska jordgubbar dessutom - då går jag i trans! Hur gott som helst…vilken tur att jag såg den här tråden, har ju *massor*av brieost i kylen!
Man kan göra brietårta med getost emellan.Mosa ihop getosten med vispgrädde och joxa ihop med hackade valnötter,rostade pinjenötter,torkad hackad aprikos och russin.Gräslök och persilja efter smak,kan läggas ovanpå och runt kanterna.Kläm till och låt stå ett tag.
Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora
Inte kreativt direkt men tycker det är ruskigt gott med brie på hamburgare ^^.
Superenkelt: Skär snitt i en färsk laxfilé och proppa med brie och in i ugnen!
Friterad brieost är jättegott!
Recept:
Skär upp trekantsformade tårtbitar av brien.
Ställ fram tre skålar med var sin ingrediens i varje: vetemjöl, vispat ägg, ströbröd.
Först doppar du brien i vetemjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd.
Fyll en liten kastrull med rapsolja c:a fyra cm från botten (så att osten täcks helt) och sänk ned osten.
Fritera osten någon minut i 180 grader.
Servera tillsammans med hjortronsylt som du värmt upp i en kastrull.
Vad många och otroligt blandade förslag! Tyvärr blev det inget mer avancerat än briefyllda färsbiffar och nu tror jag att brien kanske har varit öppen lite för länge också…
Mvh Stephanie
Har man en hel brie, det vill säga en där det är "skal" hela vägen runt om Så är det bland det godaste jag ätit bakad brie.
Packa in den i bakplåtspapper, baka i ugnen på 175 grader tills osten är mjuk rakt i genom. Cirka 20 minuter.
Ta fram och skär upp den smälta osten och servera med rårörda hallon, eller andra bär man gillar.
Sjukt gott vill jag lova. Som camenmert med hjortron fast mycket gidare.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade