Bilder

Göra en matbok

2011-01-23 21:30 #0 av: Pernillab

Som ett projekt tänker jag göra en matbok.
Det blir förrätter, huvudrätter och efterrätter.

Den röda tråden igenom hela boken är att mestadels använda det som naturen har att erbjuda, mycket råvaror och naturligt.

Eftersom min linje är specialiserad på fotografi så undrar jag ifall någon här kan det här om att fota mat som kan ge mig tips med utrustning, uppsättning etc ?

Sen också, ifall någon har ett bra recept !

Anmäl
2011-01-23 22:56 #1 av: storost

Mat för böcker ska man - enligt mig - fota i ett område med mycket bra, men samtidigt mjuk belysning. Annars gäller det stativ och spegelreflexkamera med bra objektiv.

Det finns troligtvis mer information på foto.ifokus och mer avancerade fotografer än jag är.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2011-01-24 09:36 #2 av: DesK

Stephan det här blev lite roligt, jag svarade Pernillab på Foto att hon också skulle ställa frågan här på Matlust och här svarar du henne att hon ska ställa frågan på Foto Flört Skrattande Tyst

Pernillab om du kikar på artikelbilderna här på sajten får du ett varierat intryck av hur matfoton kan ta sig ut. Sedan är frågan vad för slags recept du vill ha? Jag har samlat kokböcker i många år, så jag har mängder av recept Glad Det här med naturlig mat och råvaror kan ju tolkas på flera olika sätt, till exempel kan du med det mena att du mest vill ha recept där det ingår sånt man kan hitta i skog och mark och viltkött eller så kanske du tänker på egenodlat och närproducerat? Säg ungefär vad som ska ingå i recepten och du kan få massor av tips här Glad

Hur som helst tycker jag det är ett roligt projekt att göra en matbok Glad

Anmäl
2011-01-24 11:14 #3 av: Vosjes

Men jag som tänkte svara med ett nästan lika dant svar som Des.
Jag tycker att det också att det verkar som ett roligt projekt att göra en matbok! Glad

Med vänliga hälsningar, Sophia
Medarbetare på Matlust och Exotiska djur

Anmäl
2011-01-24 11:45 #4 av: Pernillab

Désirée, det skall jag göra !

Jag vill ha både egenodlad mat men också vilt och sånt som jag hittar i skog och mark. T.ex fisk, rådjur, älg, någon vegetarisk huvudrätt, sen tänkte jag också lamm och ko. Om jag kan, vildsvin och hare. Lite annorlunda.

Förrätter har jag tänkt att göra bl.a.. ni vet ceviche ? en sån, med fisk från Östersjön och råvaror som jag odlat själv. En bouillabaisse i egen tappning ! Lite spännande tycker jag.

Efterrätter blir mycket bär och frukt. Hjortron, rönnbär, egenodlade äppel, lingonpaj och sådant.

Ge gärna tips på tillbehör eller någon till rätt !
Jag ändrar ju i receptet så jag inte tar rakt av nån annan.

Anmäl
2011-01-24 11:52 #5 av: Vosjes

Låter jätte spännande! Skrattande

Med vänliga hälsningar, Sophia
Medarbetare på Matlust och Exotiska djur

Anmäl
2011-01-24 19:01 #6 av: storost

Désirée Skrattande

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl