Vad blir det för mat? 65
Här berättar vi vad vi äter.
Idag blev det rakfisk med tillbehör och orange vin, så gott!
Den förra tråden finns här
Rakfisk
Min dotter har varit i Norge och hon köpte Rakfisk till mig. Det är Norges eleganta motsvarighet till surströmming. Den görs genom att man saltar fin öring och lägger i en lufttät burk som ställs längst in i kyskåpet, där den får mogna i 4 månader.
Är tillsatt socker i maten ett problem?
Det är många som hävdar att tillsatt socker är ett stort problem i maten idag. Jag hävdar att så inte är fallet, förutsatt att vi äter mat som inte är färdiglagad industritillverkad mat.
Så här kokar jag torkade baljväxter
Killarna här hemma bad mig att göra en beskrivning på hur jag blötlägger och kokar bönor och kikärtor i vår Crock Pot Express. Så tänker att någon här kanske kan ha nytta av beskrivningen.
Surkålens dag 18 september 2022
Idag är det surkålens dag 😊 Jag älskar surkål och äter det varje dag. Oftast är det hemgjord surkål. Det är enkelt och blir mycket godare att göra egen surkål.