Soppor och såser

Salt i buljong ett måste?

2017-05-01 18:36 #0 av: tlover

Idag har jag kokat kycklingsoppa och jag fick buljong över.

Då jag gör buljongen själv och den tar en stund att göra funderar jag på att frysa in det som blev över.

Då jag kokade den så saltade jag inte utan jag saltade då jag gjorde själva soppan (som gjordes i en annan gryta) och jag funderar på att frysa in den osaltad. Men då man alltid saltar då man kokar buljongen efter recept (jag följer aldrig recept) så undrar jag om det är en anledning till att man saltar buljongen eller om jag kan frysa in den osaltad och salta då jag använder den helt enkelt?

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2017-05-01 19:23 #1 av: JazzBass

Nej, salt behövs inte i buljongen förrän den ska användas. Saltfri är snarast att rekommendera, då man inte löper risk att översalta om man vill ha kraftigare buljongsmak och reducerar den. Det lönar sig dock att sätta några korn salt i skeden då man smakar av buljongen, för att få en bättre uppfattning om smaken. (Det fanns en lång artikel om det här i tidningen äkta mat för ett par tre år sen. Tidningen är dock tyvärr nedlagd sen ett par år).

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.