Färs & korv

Köttfärssås

2014-12-14 14:40 #0 av: Jonas_89

Räcker det inte med Nötfärs och krossade tomater?

Anmäl
2014-12-14 14:43 #1 av: tlover

Det beror ju på hur god man vill ha den (bara köttfärs och tomater skulle vara en riktigt smaklös köttfärssås enligt mig, jag tror till och med min man skulle klaga).

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2014-12-14 14:46 #2 av: Aleya

Skulle aldrig nöja mig med den köttfärssåsen. Jag brukar lägga ner lök, vitlök kryddor och en massa annat.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2014-12-14 14:52 #3 av: Fridaaaa

Man har i det man gillarGlad

Jag brukar ha fläskfärs (men man väljer såklart det man vill ha), tomatpuré, svamp, kryddor och creme fraische i Glad

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2014-12-14 14:52 #4 av: Jonas_89

#1 #2 Aldrig ska nåt vara enkelt...Vilar huvudet i handen

Anmäl
2014-12-14 14:54 #5 av: tlover

#4 Som sagt, vill du inte ha i mer så måste du ju inte, men de flesta skulle inte tycka det var gott (men då finns det dom som skulle kunna äta vad som helst också).

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2014-12-14 14:55 #6 av: Fridaaaa

#4 Som sagt man har i det man gillar Glad Att ha i fler saker gör det hela inte svårare Skrattar

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2014-12-14 14:57 #7 av: Jonas_89

#5 Skrattar sistnämda passar nog mig Tummen upp (nästan iaf men ändå ^^)

Anmäl
2014-12-14 15:00 #8 av: Jonas_89

#6 uhuh "inte svårare" säger du, lätt för dig säga som ligger på Gordon Ramsey nivå  Skämtar

Anmäl
2014-12-14 15:00 #9 av: tlover

#7 Då kan det ju funka för dig, jag skulle däremot tillsätta buljong/salt och peppar/basilika också.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2014-12-14 15:01 #10 av: RödPanda

Om du har i lite kryddor också så kan det bli bra tror jag. Helt okryddat blir lite tråkigt...

Anmäl
2014-12-14 15:02 #11 av: Fridaaaa

#8 Haha är långt därifrån xD Bara att slänga ihop det med färsen precis som krossade tomatarna och sedan låta det puttra Skrattar

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2014-12-14 15:04 #12 av: Aleya

#8 gå en kurs i matlagning eller så hittar du någon som kan lära dig.

Då slipper du känna att köttfärs är något Gordon gör... Han skulle nog knappast sjunka så lågt. Galen

Fantasi är det man behöver för att fixa mat. Och veta hur saker ska stekas och i vilken ordning och dylikt.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2014-12-14 15:20 #13 av: RödPanda

Och lycka till! Är det bara du själv som ska äta den finns det ju inga krav på smaken, bara du är nöjd!

Anmäl
2014-12-14 15:40 #14 av: Jonas_89

håller på o steker färsen nu ett helt kilo uppdelat i två omgångar ska jag hälla tillbaks allt i pannan i tillsätta 1000g krossade tomater elr kan ja dela upp det oxå i två omgågngar????????

Anmäl
2014-12-14 15:41 #15 av: Fridaaaa

#14 Hur menar du nu?
Om det får plats 1 kg färs så kör på det i samma annars, tar du ju hälften hälften :)

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2014-12-14 15:50 #16 av: Jonas_89

Ja just så hälften hälften, det går göra alltså? Funderar

Steka 500g färs o sen hälla i 400g krossade tomater o steka tills den är färdigt o sen samma visa igen med den andra delen Glad

Anmäl
2014-12-14 16:28 #17 av: Fridaaaa

#16 Ja varför skulle det inte gå? Glad När den ena är färdig tar du det i matlådor (antar att du ska ha det?) och sedan börja på nästa omgångGlad

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2014-12-14 16:52 #18 av: RödPanda

Har det gått bra?

Anmäl
2014-12-14 16:56 #19 av: Jonas_89

Det smaka tomater, okryddat nötfärs med svag av smak av vatten...jättegott -_-

Anmäl
2014-12-14 17:00 #20 av: RödPanda

#19 Mat iaf... :) Fixa hem lite kryddor så kanske det smakar mer nästa gång?

Anmäl
2014-12-14 17:11 #21 av: Jonas_89

Ja det ska jag göra samt en gul lök för det skulle man tydligen ha i också...^^

Anmäl
2014-12-14 17:13 #22 av: RödPanda

Jag tycker det är godare med röd lök, men det är en smaksak :) Prova igen, det kan bara bli bättre...

Anmäl
2014-12-14 17:16 #23 av: LinaK

Köttfärs (bland eller nöt har jag) en burk champinjoner eller färska, gul eller röd lök, salt, svartpeppar, ketchup, krossade tomater, lite sambal oelek brukar jag ha i min köttfärssås Glad För att den inte ska bli så vattnig kan man sikta i lite mjöl i såsen.

// Lina - VärdBichon Kolla gärna in min blogg:
http://linaalgotsigge.blogg.se

Anmäl
2014-12-14 17:16 #24 av: Aleya

#21 Den bästa kokboken du ska investera i är vår kokbok. Där finns allt att läsa och lära sig.
Lär finnas på loops om du inte vill köpa en ny.

T o m Bea blir lätt att göra.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2014-12-14 17:29 #25 av: Jonas_89

#24 Vår KokBok har ja redan men jag har inte tittat nåt i den än Skrattar

Anmäl
2014-12-14 17:38 #26 av: Aleya

#25 kolla registret i slutet av boken.
Köttfärssås finns där.
Hur man stuvar ex potatis.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2014-12-14 17:54 #27 av: Jonas_89

men jäklar vad grejer man ska ha i :O gullök, vitlök, olivolja, salt, socker, svartpeppar....men hallå nee det är inte möjligt :(

Anmäl
2014-12-14 18:01 #28 av: RödPanda

#27 Lök har du ju redan nämnt själv, salt och peppar är ju kryddor, olivolja till stekningen gissar jag. Vitlök är en smaksak hur mycket eller om man vill ha i. Socker är vanligt i tomatsåsrecept men du klarar dig ändå :)

Receptet är en bas, inte en lag!

Anmäl
2014-12-14 18:17 #29 av: Jonas_89

Kom just på att Kålpudding är väl enkelt att göra jag har gjort några gånger med brorsan han är bra på det där Glad

Anmäl
2014-12-14 19:12 #30 av: RödPanda

Prova :) Jag har aldrig lagat kålpudding, men om du tycker om det och har sett det tillagas förut borde det gå... hör av dig till brorsan och fråga efter ett recept!

Anmäl
2014-12-14 21:25 #31 av: fridaas

När vi gör snabb köttfärssås (även kallat köttfärssås på mormors vis i vår familj) steker vi bara köttfärs och lök och sen i med ketchup och lite senap. Enkelt, gott och snabbt!

Anmäl
2014-12-14 21:26 #32 av: Fridaaaa

#21 Nja ska och ska. det beror helt på smak och tycke. Jag gillar inte lök men har lökkrydda i för smakens skull, likaså paprikakrydda Glad

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2014-12-14 21:28 #33 av: Jonas_89

#31 Aldrig hört talas om det ^^

Anmäl
2014-12-14 23:34 #34 av: fridaas

#33 nej du tillhör ju inte min familj så, är bara i den som jag hört någon äta/göra köttfärssås så ;)

Anmäl
2014-12-15 00:05 #35 av: Jalking

Jag har inte testat, men smak på påse borde vara ett skapligt enkelt sätt att tillaga köttfärssås.

Anmäl
2014-12-16 05:38 #36 av: VildaVittra

Något vansinnigt enkelt är att steka köttfärs, hälla i tomater och en påse tacokrydda. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-12-16 10:41 #37 av: Jonas_89

Ja hittade köttfärsås på burk när jag handlade färsen i söndags...Funderar ska ja prova det en gång elr ska jag vara ärlig med det o ta äkta ingredienser o göra allt själv? det kanske lutar mot burken lite grann Skrattar

Anmäl
2014-12-16 10:43 #38 av: Fridaaaa

#37 Du tjänar på att göra det själv (billigare) samt att du kan ha i det du vill ha. Glad Färs är ju inte så svårt att göra Skämtar

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2014-12-16 10:50 #39 av: Jonas_89

#38 haha :D  då lyssnar jag på Den Vise o gör allt själv :P

Anmäl
2014-12-16 10:55 #40 av: Fridaaaa

#39 Skämtar

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2014-12-17 18:17 #41 av: Snovit79

Då jag (eller sonen) gör köttfärssås steker vi köttfärs/Quornfärs och lök. Häller på passerade tomater och i med creme fraiche. Blanda så det är jämnt. Kryddar med buljongtärning, soja, paprikapulver, chilipulver, cayenne, vitpeppar, vitlökspulver. Smaka av efter 5 min om det behövs mer krydda eller om tomat/cf behöver balanseras.   

Vill man bara ha Bolognese, så kör man på krossade tomater och ingen creme fraiche. 


Anmäl
2014-12-18 00:36 #42 av: Portie

Min köttfärssås gör jag oftast på bandfärs, en burk krossade tomater, morötter, gul lök, vitlök, chili, köttbuljong och kryddor såsom salt och peppar. Avslutar med oregano. Sen brukar jag slänga i lite majs. Den blir väldigt god om man får säga det själv!

Anmäl
2014-12-18 11:39 #43 av: Ria74

När jag ska göra en snabb köttfärssås brukar det bli, blandfärs, krossade tomater, diverse kryddor som jag har i skåpet, lök, rivna morötter, svamp och lite grädde eller creame fraiche.

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2015-01-02 08:50 #44 av: [Älskamig]

Har en kräsen pojkvän som inte använder lök i sin köttfärssås, eller krossade tomater. Dock använder jag båda, plus vitlök, kryddor, grädde m.m. :) Kan ha svamp och paprika i ibland :) 

Anmäl
2015-01-03 12:58 #45 av: Jonas_89

Nu ni era nissar ska jag prova en gång till den gången med gullök och creme fräsh i hoppas det funkar ^^

Anmäl
2015-01-03 13:03 #46 av: Fridaaaa

#45 Creme fraiche är gott att ha i Tummen upp

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2015-01-03 13:22 #47 av: Jonas_89

fy fan för löken asså Gråter en klyfta kvar ojoj

Anmäl
2015-01-03 13:26 #48 av: Fridaaaa

#47 ? (obs behövs inte sväras Skämtar)

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2015-01-03 13:36 #49 av: Jonas_89

#48 det svider o rinner i öga på mig Gråter

Anmäl
2015-01-03 13:37 #50 av: Fridaaaa

#49 Skämtar Du får införskaffa en lökhackar hihi

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2015-01-03 14:03 #51 av: Jonas_89

fräsa löken innan man steker färsen missade jag oxå så jag får göra tvärtom Kämpar

Anmäl
2015-01-04 11:52 #52 av: [JeanetteK]

Vi gör en superenkel köttfärssås. Bryn köttfärs. Salta och peppra. Ha i tomatpure och lite vatten. Låt koka ihop lite. Ha i lite ketchup och smaka av. Vill man kan man ha vitlök i också. Har en kräsen son som inte vill ha lökbitar eller tomatbitar så detta funkar för oss! 

Sajtvärdinna på LantdjurHantverk och Återbruk.. 
Medarbetare på Miljonär
Min blogg om livet på Månskensfarmen.

Anmäl
2015-01-04 15:34 #53 av: oh-la

det låter nästan som att det enklaste för dig vore att verkligen satsa på en receptbok, typ rutiga kokboken och verkligen följa recepten punkt för punkt. låter lite som att du improviserar utan att ha en aning om vad du pysslar med :P improvisationer kan man ägna sig åt när man vet vad man gör :P

ett annat tips är att du gör en matlista med maträtter och handlar det du behöver till varje rätt, så har du allt hemma. 

köttfärssås är jätteenkelt.

1. hacka en gul lök och en vitlök

2. bryn i lite smör eller olja

3. vänd ner köttfärsen och bryn den tills den är genombrynd.

4. ha i en burk krossade tomater och 1-2 dl vatten.

5. ha i 1-2 buljongtärningar, kött eller grönsaksbuljong brukar jag ha. börja med en och smaka, ha i en till om det behövs mer salt.

6. peppra efter smak och ha i lite ketchup eller tomatpuré.

7, vänd ner lite creme fraiche om du vill ha i det och servera. 

Anmäl
2015-01-04 16:03 #54 av: oh-la

och ett tips till. förbered allt innan du börjar laga maten. ta fram alla ingredienser så du har dom hos dig och inte behöver springa och jaga dem när du lagar mat. då ser du snabbt om du missat något. ska du hacka grönsaker, gör det innan du börjar värma stekpannan. ska du ha mått av något, typ grädde, tomatpure, nån krydda, mät upp det innan. är det torra kryddorkan du mäta och hälla upp i en mugg eller ett glas och ha i alla på samma gång. läs receptet en gång innan du börjar lagamat så du har lite koll på vad du ska göra. öppna förpackningar som behöver öppnas, typ konserver och liknande så det bara är att hälla upp.

Anmäl
2015-01-04 20:43 #55 av: Jonas_89

#50 men vänta nu vad är en lökhackare för nåt? :D

Anmäl
2015-01-04 21:30 #56 av: Fridaaaa

#55 http://www.pricerunner.se/cl/461/Koekstillbehoer?attr_56616757=56616763

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2015-01-05 19:56 #57 av: TjockaBerta

I beg to differ.
Jag har aldrig krossade tomater i köttfärssås . Det blir för vattnigt. Antingen har jag färska tomater eller/och tomatpure.

Anmäl
2015-01-09 11:25 #58 av: monstermash

Jonas, det finns färdiga kryddblandningar du kan köpa som du häller i färsen tillsammans med vatten, om du inte känner dig redo att krydda själv ännu.

I min familj äter vi utan tomater och lök av diverse skäl, däremot blandar vi ofta i grönsaker som ärtor och paprika (det kan du köpa fryst om du inte vill ha färska av någon anledning :p).

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2015-01-09 14:05 #59 av: Jonas_89

#58 Krydda själv kan jag göra själv det är inga problem förutom löken då det sticker o har sig så förbannat i ögat på mig...när man ska hacka upp den iaf ^^ men blir såna där kryddpåsar lika bra då?

Anmäl
2015-01-09 15:54 #60 av: monstermash

Vet inte hur dina smaklökar är, så ingen aning om du tycker det blir lika bra. Sedan kommer det alltid finnas de som tycker att varenda korn av maten ska vara hemmagjort förstås.. :) 

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2015-01-09 16:52 #61 av: Fridaaaa

#59 Beror på vad man själv tycker Glad

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2015-01-09 17:15 #62 av: Jonas_89

kanske provar kryddpåse nångång för o se om det smakar annorlunda :P om jag kan hitta dom Funderar

Anmäl
2015-01-10 18:23 #63 av: Snovit79

Tror det är dessa eller dessa , de finns oftast där de har mixer för sås, lasagne/lasagnette m.m. 

Rekommenderar att hitta din egen kryddning istället. Sådana här färdiga mixer innehåller oftast socker. Finns nog med synligt socker tycker jag. 

Titta på bilden i länk 1.


Anmäl
2015-01-14 21:28 #64 av: VästkustFia

Har du svårt för vanlig lök (hackandet alltså) är det ju mycket lättare att pressa i en vitlöksklyfta.

En eller två matskedar ketchup gör underverk till smaken. Då behövs nästan inga andra tomater. Men om du vill ha mer tomatsmak på ett enkelt sätt tar du någon matsked tomatpuré också. Eller någon deciliter färdigkryddade krossade tomater, finns med vitlök & örter bl a.

Anmäl
2015-01-18 12:00 #65 av: chilisalsa

Vitlök är ett måste ibland....
Hel vitlök i en glasburk och skaka bara ;-)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.