Goda scones?
Ge mig ditt bästa recept på scones :) Har varit sugen länge nu och tänka göra lite till helgen.
2½ dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt
50g smör/margarin
2 dl mjölk.
Blanda allt torrt, smält smöret, blanda smör och mjölk och rör ihop alltsammans. Forma 4 kakor som är någon centimeter hög. Picka med gaffeln och grädda 10-15 minuter på 250 grader.
Någon som vet om det finns clotted cream att köpa i Sverige med anledning av sconesen?
#2 Det ska finnas i stockholm och göteborg på The English Shop att köpa, annars tror jag det är svårt att få tag i färdigt.
Länkar till 2 recept på clotted cream:
http://www.arla.se/default____17653.aspx?recipeid=22781
http://www.norrmejerier.se/recept/clotted-cream
Har inte sett clotted cream de senaste gångerna på the English shop i stockholm tror de slutat med det så kan nog vara enklare göra själv.
Åh det här var längesen jag gjorde :) Kanske skulle pröva i helgen om jag orkar
Mina scones är goda, men de blir inte fina! Det är i stort sett samma recept som #1 fast jag kör 225 grader 10 minuter cirka (beror på ugn men går mycket fort)
- 4½ deciliter mjöl (jag kör med glutenfritt, kan blanda lite olika själv)
- 2 teskedar bakpulver
- 2 deciliter vatten
- 50 gram smör
- ½ tesked salt
- några nypor fröer o nötter (linfrö, solrosfrö med mera)
- en nypa anis
Detta är riktig clotted cream.
Är dom sconesen man äter med clottet cream inte sockrade?
Dessa scones är ju salta för "matbröd" fått för mig att scones med sylt är mer "fikabröd" ?
De scones jag äter i England är gjorda på vete och är inte sötade men bakade med bakpulver.