Råd & tips

Vad göra med färsk ananas?

2012-06-14 20:30 #0 av: Chestnut

Köpte hem två stycken relativt omogna ananas för ett tag sedan och upptäckte igår att båda är nu väldigt mogna.

Den ena har vi ätit naturell men vet inte vad jag ska göra med den andra för nu har jag blåsor i hela munnen och magen uppskattade det inte riktigt. Gärna något man kan frysa alternativt tårtfyllning (ska göra tårta imorgon) eller något som är lättätet såhär på kvällen utan att ge värre blåsor.

Salsor, maträtter, bakverk, tårtfyllning osv - allting är av intresse!

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-06-14 20:40 #1 av: [deen]

En klassiker, lätt att göra och smakar bäst dan efter!

Ananaspaj


Pajdeg:
150g margarin
1dl strösocker
3dl vetemjöl
1tsk bakpulver


Fyllning:
1 ägg
2dl creme fraiche
½dl strösocker
1tsk vaniljsocker
500g avrunnen krossad ananas


Gör såhär:
Rör ihop ingredienserna till degen till en smulig massa, tryck ut i pajformen.
Blanda fyllningen, häll i pajformen.
Grädda mitt i ugnen ca 40 min på 175 grader C.

Anmäl
2012-06-14 23:56 #2 av: [Tassy]

Det är ju ett enzym i färsk ananas som pajar slemhinnorna, och detta enzym förstörs om man värmer upp ananasen, så en paj/annat tillagat är ypperligt. Glad


Anmäl
2012-06-15 00:34 #3 av: ettlitetalias

Cheesecake med annanas låter väldigt smaskigt i mina öron!

Eller annanas-sorbet. Pineapple chutney. Fyllning till tårta. Hemmagjord söt-sur sås till fläsk/kyckling och ris. Här i England så serveras skivad skinka ofta med pommes, stekt annanas och stekt ägg. "Uppochner-kaka": kanta botten och sidorna av en kakform med annanasringar, rör ihop sockerkakssmet (eventuellt smaksatt med krossad annanas, cocktailkörsbär, vanilj eller kokos) och häll över. Grädda som vanligt, men när kakan tippas ut när den är klar så är den "dekorerad" med annanasringarna på utsidan :)

Anmäl
2012-06-15 00:40 #4 av: Chestnut

Oj, här kom ju massor av tips! Tack Glad

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-06-15 10:11 #5 av: [deen]

#2 Det visste jag inte, bra information! Har också fått som sår i munnen av färsk ananas. Tungan ute

Anmäl
2012-06-15 19:48 #6 av: dolfen

Själv har jag testat att torka banan och även mango till pulver.

Undra hur ananaspulver skulle bli.

Jag hade förresten lite mangopulver i mitt chokladkaffe i morse. Cool

 

Anmäl
2012-06-15 20:21 #7 av: Chestnut

Blev att vi skivade upp ananasen och åt med myntasocker. Jättegott men ont i munnen...

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.