Öland. - Nä ölkyckling.
Detta grillsätt har diskuterats i diverse forum och sociala medier.
Jag kan berätta att fågeln blev saftig och välsmakande. Denna serverades med pommes, aromsmör Café de Paris och friterade zucciniblommor.
Det här kommer jag att göra fler gånger.
Sajtvärd för Foto
Sajtvärd för Fågelskådning
Ha ha det där ser roligt ut! Du har alltså kryddat fågeln och hängt upp den på en öppnad ölburk och ställt det hela i en klotgrill? Hur lång tid tog det att göra så här?
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Ärligt talat kollade jag inte tiden, utan tempen. Uppskattningsvis en timme 1 1/2.
Körde på ganska låg värme, så ölen skulle hinna sätta smak innan det blev en sothöna.
Sajtvärd för Foto
Sajtvärd för Fågelskådning
Kul! Måste testas!
När man tillagar kycklingen på det sättet kallas den "Dancing chicken". Finns mycket recept på nätet. Är mycket gott. Går ju att göra i ugnen också.
Man kan även ha annat i burken. Tex cider eller äppeljuice.
Jag gillar ordlekar. (Öland.)