Desserter, frukt & godis

Ålandspannkaka - recept

2011-03-18 20:10 #0 av: [YlvaP]

Denna rätt är ganska vanlig att det finns på caféer och liknande. Äts med helst med sviskonkräm och grädde.

Ålandspannkaka:

6 deciliter mannagrynsgröt
2 deciliter mjölk
0.75 deciliter socker
0.5 matsked salt
kardemumma
1 ägg
smör
vispad grädde till servering

Värm mannagrynsgröten och späd ut med mjölken. Blanda socker, salt, kardemumma och rör i. Tillsätt ägg och häll smeten i en smörad och bröad form. Ringla lite smält smör över. Grädda i 175 grader cirka 45 minuter.

Sviskonkräm:

10 torkade plommon
5 deciliter vatten (plus lite till mjölet)
1 bit kanel
0.5 deciliter socker
1 matsked maizenaredning

Skölj plommonen och blötlägg dem någon timme i en halv liter vatten. Tillsätt kanel och koka tills plommonen är mjuka. Smaksätt med socker och avlägsna kastrullen från värmen. Blanda maizenaredningen med lite vatten och häll i under kraftig omrörning. Ge krämen ett hastigt uppkok och häll den i en serveringsskål. Strö över lite socker.

MVH Ylva / Wai-san
Vardagsbloggen
Medarbetare på Sommar och Scrubs.

Anmäl
2011-03-19 07:30 #1 av: [ngupa]

kan tänka mig att detta är gott. Glad

Anmäl
2011-03-19 10:38 #2 av: DesK

Detta är så gott! Tungan ute Tack YlvaP för receptet, det får bli efterrätt imorgon Glad

Anmäl
2011-03-19 14:30 #3 av: [YlvaP]

Tack.

MVH Ylva / Wai-san
Vardagsbloggen
Medarbetare på Sommar och Scrubs.

Anmäl
2011-03-20 20:16 #4 av: MaMaMade

Aha - mannagrynspudding alltså! Flört

Anmäl
2011-03-20 20:23 #5 av: [YlvaP]

Hahah det var något nytt.

MVH Ylva / Wai-san
Vardagsbloggen
Medarbetare på Sommar och Scrubs.

Anmäl
2011-03-20 20:25 #6 av: MaMaMade

Det är gott, mer eller mindre uppväxt med det som frukost eller efterrätt, smaksatt med bittermandel o med blåbärssoppa till.

Recept: http://www.tasteline.com/recept/Mannagrynspudding

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.