Etiketter: dryckerövrigt
Läst 681 ggr
2007-07-06 21:47
0
Varm choklad med kardemumma
En favorit
ta ca: 20g choklad (krossad choklad) per dl mjölk. Den choklad jag använder är en choklad från Venezuela med 65% kakaohalt och jag tillsätter inget socker alls men däremot kardemumma och av en touch kanel.
Jag brukar värma mjölk och kryddor till ca:65-70 grader, jag tar sen av grytan och tillsätter chokladen under vispning. Häll upp i små muggar (det blir tjockt och maffigt) och spetsa ev med lite rom.
Annons:
2007-07-07 00:33
0
#1
Mmmmm!!!
2007-07-07 00:39
0
#2
Åh, det låter jättegott! Tack!
2007-07-16 13:29
0
#3
Ni vet väl att det blir jättegott att blanda hälften hett kaffe, hälften varm mjölk och putta i ett par bitar mörk choklad och låta den smälta i blandningen?
Annons: