Matprat

Vårens härligheter

2008-04-16 15:33 #0 av: Pernilla

Vilka av vårens smaker längtar du särskilt efter? Rabarber? Jordgubbar? Nässlor? Själv har jag just upptäckt machesallad som smakar som en hel rabatt...

Anmäl
2008-04-16 15:34 #1 av: Hera

Vet inte riktigt faktiskt. Nässelsoppa är ju gott Glad Kommer inte på allt som hör våren till Obestämd

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2008-04-16 17:12 #2 av: MaMaMade

Tja, här kommer det mesta efter varandra så jag kan ta allt eftersom liksom! Skrattande

Först ut är den späda, färska gräslöken. Först i växthuset o strax därefter i söderrabatten. (I mitten av maj kanske).

Därefter kommer nässlorna nere i dalgången mot älven. (Slutet av maj/början av juni).

Sedan tittar rabarbern upp. Jag brukar lägga över en gammal zinkbalja. Då stannar inte tillväxten av så mycket på nätterna då det blir kallt o de blir ljusa o späda (i början/mitten av juni).

Jordgubbarna kommer först i juli.

Anmäl
2008-04-16 20:22 #3 av: Hoppfull

Vårlök, älskar vårlök -. all lök  i och för sig men den i synnerhet!!

Anmäl
2008-04-16 23:39 #4 av: Liss

Nässelsoppa är ju fantastiskt. Och det kan jag inte göra själv i stan är det inge bra ställen för att plocka nässlor heller för den delen Tungan ute

Och sill och potatis är ju underbart, dock fuskar jag hela året. Men själva färskpotatisen! MUMA!

Och färska jordgubbar i en varm sol med mjölk eller grädde.

 

Anmäl
2008-04-17 00:33 #5 av: Jalking

Det finns väl inget som smakar så mycket sommar som färsk persilja.

Anmäl
2008-04-17 11:55 #6 av: Anne

Färskpotatis! Alla primörer faktiskt, sparris, morötter.. åh, gott.

Anmäl
2008-04-17 21:57 #7 av: tezzie

Håller med #6 fullt ut :-)

Anmäl
2008-04-26 19:30 #8 av: Wruss

Kajpsoppa!!! Som gotlänning man är så måste ju kajparna nämnas. Det är en sorts vilt växande skogslök. Ser mest ut som ett brett grässtrå egentligen. Finns på hela Gotland. Det finns nog ett recept på varje gård runt om på ön, men en enkel variant är:

Koka några potatisar i buljong, gärna med en gul lök också. Lägg på slutet i kajparna (som man hackat och fräst i lite smör) och vispgrädde och mixa sedan alltihopa. Mumma!!

Anmäl
2008-04-26 20:06 #9 av: AndreasS

Har redan gjort en skörd av jobbets egenodlade gräslök.

Anmäl
2008-05-03 01:40 #10 av: april4

Sparris och morötter.

Anmäl
2008-05-07 17:07 #11 av: [Jennniie]

Det är nog rabarberna, rabarberpaj är en stor favorit. Men även jordgubbar o färskpotatis Glad

Anmäl
2008-05-08 17:18 #12 av: Pernilla

Längtar efter att få servera mosad färskpotatis till min lilla dotter (4 månader) för det är jag själv också så sugen på - med smör förstås!

Anmäl
2008-05-09 23:44 #13 av: Liss

Åt färskpotatis idag Glad Men de kanske inte kan vara svensk? var icas egna i alla fall.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.