Veggo Vegetariskt

Sheperd´s pie på svamp

2009-09-11 00:26 #0 av: Loucar

Hittade ett recept på en annorlunda Sheperds pie i Allers som kan passa bra nu när det är svamptider.

4 personer

500 gram blandsvamp

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

olja till stekning

2 matskedar tomatpuré

½ tesked paprikapulver

1 matsked worcestersås

salt och peppar

Potatismos

cirka 10 potatisar

3 matskedar smör

salt och vitpeppar

en nypa riven muskot

2 äggulor

Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av en stund. Pressa potatisen och rör i smöret. Smaka av med salt, peppar och lite muskot. Låt svalna en stund. Rör ner äggulorna. Ställ moset åt sidan så länge.

Sätt ugnen på 200 grader. Ansa svampen. Skala och hacka löken och vitlöken.

Hetta upp en stor stekpanna med olja. Fräs löken och vitlöken i 2-3 minuter. Tillsätt svampen och låt den brynas 3-4 minuter.

Tillsätt resten av ingredienserna. Rör om och fortsätt stekningen några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Lägg svampfräset i en stor eldfast form eller fördela i fyra portionsformar. Täck med potatismos och släta till ytan.

Gratinera i ugnen i cirka 20 minuter.

Anmäl
2009-09-11 09:42 #1 av: DesK

Suveränt  Glad

Går det lika bra att "plocka" svampen i grönsaksdisken?

Anmäl
2009-09-11 09:44 #2 av: Loucar

Det går säkert jättebra DesK. Jag var ute igår o hitta både höstkantareller, vanliga gula kantareller och 3 stora blomkålsvampar.

Anmäl
2009-09-11 09:48 #3 av: DesK

Åh, jag blir avis, men jag håller mig till grönsaksdisken

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.