Matbröd, smörgåstårtor & kaffebröd

Mjukpepparkaka

2009-12-17 19:33 #0 av: Linda

BAKAR I SKRIVANDETSSTUND MJUK PEPPARKAKA

3 ägg

1 cup socker (lite drygt 2 deciliter.)

Vispa med elvisp

3 deciliter mjöl

blanda i 1,5 tesked kanel 1 tesked ingefära och 1 tesked kardemumma

1,5 tesked bakpulver

Smält cirka 4-5 matskedar smör och så blanda i 1,5 deciliter grekisk yougurt

Rör allt ihop och in i ugnen 175 grader

Någon som har ett annat mjukpepparkaks recept?

 

 

Anmäl
2009-12-17 19:38 #1 av: Loucar

Linda jag gör ungefär som du men jag byter kardemumman mot kryddnejlika och yougurten mot filmjölk sedan brukar jag ha i ½ deciliter lingonsylt också och då minskar jag filmjölken med ½ deciliter.

Anmäl
2009-12-17 19:42 #2 av: Linda

Åh krydnejliika ska jag pröva nästa gång nu när jag köpt mortel.

Lingonsylt är så svårt att få tag på, nästa gång jag åker till IKEA ska jag pröva det.

Tack:)

Anmäl
2009-12-18 09:33 #3 av: MonisN

Jag har alltid lingonsylt i min pepparkakaTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2009-12-18 16:00 #4 av: Linda

Tyvärr glömde jag av kakan och den blev snustorr och bränd på botten:(

Nästa gång ska jag ha lingonsylt i min oxå:)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.