Tips på vad man kan göra med julmatsresterna
När julhelgen är över står man ofta där med mycket rester och trytande fantasi tänkte vi kunde ge varandra tips i denna tråd om olika "resträtter".
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Här kommer några av mina tips.
Julskinka; pizza, piroger, ärtsoppa, skinklåda, rispytt, pasta med ost och skinksås.
Rökt lax: Laxpudding, pasta med lax och spenatsås, laxpaj
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Hade vi fårr över en massa hade vi skänkt det till behövande. Finns ett ställe här i HBG där man kan lämna in mat.
Det verkar vara en jättebra idea !har inte hört talas om det här där jag bor .
Johan
Medarbetare på matlust
Det är en god idé Hera men jag tror inte vi har nåt sådant här där vi bor. Däremot ordnar en nation julmiddag 2 dagar i rad för hemlösa och ensamma det är väldigt uppskattat. De har hållt på i 40 år med detta de räknar med att 2500 personer kommer och äter och lyssnar på musik.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Vi har i många år haft en surkålslåda som favorit.
Fräs finstrimlad gul lök och surkål i lite smör i en gryta, krydda med salt och peppar, häll på lite vatten och låt puttra medan du förbereder resten av lådan.
Koka potatis till potatismos och gör mos med creme fraiche och smaksätt med senap, salt och peppar. Moset ska bli ganska löst.
Skiva och strimla julskinka.
Smörj en ugnsfast form lätt. Bottna med den brässerade surkålen, lägg på den strimlade julskinkan och sist moset.
Gratinera i ugn 225 grader tills moset fått lite färg.
Kall öl eller vatten är bästa drycken till.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.