Mjölmat, gryn & ris

Era godaste pastasåser!

2010-02-04 18:40 #0 av: Loucar

Blev lite inspirerad av tråden med ågnkokt lax och alla goda såser.

Vilka favoriter har ni bland pastasåser, berätta gärna och skriv gärna ner receptet så vi andra kan prova.Flört

Anmäl
2010-02-04 19:06 #1 av: idalotta

alltså, jag har aldrig såsen brevid utan rör alltid ihop allting.

En favorit är strimlad rökt lax, arlas skagenpanna, rödlök, lite pressad citron samt massor av dill

en annan är min medelhavspasta med tonfisk, oliver, rödlök, champinjoner, soltorkade tomater, fetaost, cremefraich, mycket basilika & vitlök

 

Ida

Medarbetare på Florist

Anmäl
2010-02-04 19:14 #2 av: Loucar

Blandar man inte alltid ihop allt när man gör pastasåser det gör i alla fall jag på tallriken, men det finns kanske undantag.Glad

 

En av mina favoriter är att fräsa bladspenat, hälla på lite grädde eller creme fraiche och i med räkor eller kräftstjärtar. Krydda med salt och peppar om det behövs.

 

En annan är soltorkade tomater i örtolja (använd gärna lite av oljan), ädelost, färskt basilika och grädde.

 

 

 

Anmäl
2010-02-04 19:22 #3 av: idalotta

jag blandar det i pannan eller grytan.  alltså inte såsen försig & pastan försig..

Ida

Medarbetare på Florist

Anmäl
2010-02-04 19:38 #4 av: Loucar

Så gör jag ibland men har man barn funkar det inte alltid Glad

Anmäl
2010-02-04 20:37 #5 av: Bergspuman

Jag kom på en grymt god pastasås i helgen, den är framexperimenterad genom ett från början Viktväktarrecept som jag gjort om en smula!

Heta räkor med ost - 2 personer

Så mycket räkor man vill ha

2 medelstora gula lökar

5 vitlöksklyftor

400 gram krossad tomat

olja

2 kryddmått curry, 2 kryddmått ingefära, 2 kryddmått salt, 2 kryddmått paprikapulver

3 matskedar fiskfond + 3 matskedar vatten eller 6 matskedar fiskbuljong

50 gram riven ost, inte alltför stark

klippt persilja

Häll olja i stekpannan. Pannan ska vara ganska stor. Fräs den hackade löken och vitlöken tills den är mjuk. Ös på de krossade tomaterna och alla kryddor. Låt puttra på medelvärme tills såsen kokat ihop. Dra pannan från plattan och lägg i de skalade räkorna. De ska bara värmas, får INTE koka.

Avsluta med att strö över persilja och låt den rivna osten smälta ner i tomat- och räkröran. Servera med nykokt pasta.

MUMS!

Jag gjorde 4 portioner och tänkte mig få en rest till matlådan, men det var tji. Särbon åt upp varenda smula!

Skrattande

 

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.