På spisen just nu.
Idag blir det en av mina favoriträtter. Levergryta på ungnöt med lök, ärtor, pressad potatis och lingon.
Sajtvärd för Foto
Sajtvärd för Fågelskådning
Här blev det rester från igår, fylld fläskfilé med rödvinssås.
Hos oss blev det grisben ur lergrytan. Lergryta är en toppen grej att laga met med.
Vänliga hälsningar Stephan
#2 Grisben? Kan det vara fläsklägg du menar
Yepp det ska det vara.
Vänliga hälsningar Stephan
Eisbein va? Det är såååå gott!
#5 Ja, så heter det på tyska, men också Haxe. På schweizertyska heter det Wädli.
Oh ja, det är sååååå himla gott. Här hade ICA och Spar erbjudandet med 20 kronor kilot från Siljan Chark. Då köpte jag fyra stycken.
Vänliga hälsningar Stephan
Haxe är alltså fläsklägg? Då fick jag äntligen veta vad det är dom serverar på tyska restauranger! Har sett det i menyn många gånger även om inte jag tycker det låter som restaurangmat. I Tyskland finns sällan menyer på engelska, rätt konstigt eftersom de flesta talar engelska och där är mycket turister
#7 Det beror på var man är i Tyskland om de har menyer på engelska eller inte. Om du har andra ord som du inter känner, då är det bara att fråga.
Vänliga hälsningar Stephan
#8 Jag vet inte om jag håller med, jag har varit runt hela Tyskland, utom östra sidan, och det är ytterst sällan man kan få menyer på engelska. De gånger man får det har man blivit glatt överraskad, men det har dock sakta börjat bli vanligare, i alla fall på lite finare ställen.