Konserverat, inlagt, sylt & marmelad

Egen tomatpure..

2010-09-17 12:44 #0 av: fibro

Nu har jag massor med fina tomater men hinner inte äta alla Förvånad.

Någon som gjort egen tomatpure/krossade tomater själv och vill dela med sig av receptet?

Anmäl
2010-09-17 13:38 #1 av: DesK

Jag gjorde det för ett antal år sedan när jag också fick en helt enorm tomatskörd. Jag skar varje tomat i 4 delar och kokade upp på svag värme, tillsatte lite socker, kryddade med salt och färsk skuren chilipeppar och vitlök. För att få slät koncistens kan man köra den färdigkokta massan i matberdare eller mixer. När massan var helt kall frös jag ned den i kesoburkar. Man kan också göra jättegod tomatchutney Tungan ute

Anmäl
2010-09-18 00:17 #2 av: pyromanen

Jag har kört latmajavarianten dom åren vi haft tomatöverskott och skär dom bara i bitar och fryser in.  Då finns förstås skalen kvar (vilket vissa inte gillar) men jag tycker det funkar utmärkt i grytor, soppor mm.

Anmäl
2010-09-18 14:42 #3 av: fibro

# 1 Tack, det provar jag Skrattande

 

#2 Blir det inte bara "vattnigt" att göra så ?? Obestämd

Anmäl
2010-09-18 14:51 #4 av: pyromanen

Man vill ju inte äta dom som dom är (slattna) när man tinat, men i grytor/sopor mm tycker jag de ger en fin smak.

Anmäl
2010-09-18 17:44 #5 av: dolfen

#0 - Man kan göra en sats "vita bönor i tomatsås" och sedan frysa in portions-vis.

 

Anmäl
2010-09-21 00:52 #6 av: MonisN

Förra veckan gjorde tv Niklas egen ketchup. Tyckte den innehöll goda kryddor även om det inte var puré.

 

 

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl