Recept på hemgjord glass?
Jag skulle vilja veta era bästa grundrecept på hemgjord glass som har vispgrädde som grund. Hittade billig grädde på affären idag och tänkte göra glass, men vet inte riktigt vilket recept jag bör följa.
Mvh Stephanie
Kanske passar mitt gamla recept som fanns i en Allt om Mat i slutet av 1970-talet.
Halloonglass
3 deciliter vispgrädde
2 ägg
250 gram frysta hallon
1/2 deciliter socker
Dela äggen i gulor och vitor.
Vispa vitorna till hårt skum.
Vispa gulorna med några matskedar socker till pösigt skum - typ äggtoddy.
Vispa grädden till hårt skum med sockret.
Blanda nu de tinade hallonen med äggulorna.
Tillsätt grädden.
Vänd till sist ned äggvitorna.
Frys i minst 3-4 timmar.
Ta fram och låt tina något innan servering.
Naturligtvis kan du köra denna i glassmaskin också.
Sockermängden kan behöva anpassas beroende av bärens sötma eller surhet och det går så klart bra att använda andra bär.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Tack! Det ska jag prova då!
Mvh Stephanie
Nu står de två första satserna i frysen. Ska bli väldigt intressant att se hur det blir!
Mvh Stephanie
#4 Skitgod! Dock slarvade jag med de sista satserna glass, så nu förstår jag varför man ska röra om i den regelbundet…
Mvh Stephanie
Jag ar forkyld och min hals kanns som den ar ra inuti … darfor vande sig tankarna till glass igar kvall … man tager vad man haver sa glassen ar egentligen frusen yogurt … kan blanda halften med gradde om man vill …
1,25 l grekisk yogurt (eller halvt yogurt, halvt gradde)
1,75 dl socker
vaniljstang eller 1 tsk vaniljessens
Blanda yogurt och socker ordentligt tills sockret har smalt. Oppna vaniljstangen och skrapa i frona … eller blanda i vaniljessens.
Antingen frys i fryskarl i frysen och tag ut och ror om var 30:e minut tills glassen ar frusen … eller anvand glassmaskin.
I glassmaskin ar den fardig pa 25 minuter.
#6 Det lät inte minst som en nyttigare typ av glass ;) mina blir inte så nyttiga, senaste satsen blev med krossade pepparkakor och pepparkaksdeg. Sååååå gott dessvärre :p
Mvh Stephanie
Jag ater LCHF se'n manga ar tillbaka (for att mota diabetes i grind, inte i viktsyfte) sa fett och inget socker (jag anvander sukrin/erythritol) faller mig pa lappen - pun unintended … wellll … kanske en liten anda :0)
#8 Ja, då bör det väl vara en rätt bra efterrätt då?
Mvh Stephanie