Etikettermatdryckartikel
Läst 2383 ggr
tlover
2018-11-26, 10:37

Fröbollar

Receptet är för ungefär 4 personer men det kan variera mycket beroende på hur många fröbollar man äter. Jag brukar passa på att göra en större sats och frysa in dom.

Det går också att variera smaksättningen, tex chili om du serverar dom till ris, lite oliver om du serverar det med pasta eller vad du nu vill.

Vill du minska fetthalten eller kostnaden så kan du minska mängden frön och öka mängden havregryn och vatten.

Ingredienser

1 lök
2-3 dl solrosfrön (eller andra frön/nötter)
2-3 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
½-1 dl havregryn
ev lite vatten
Salt el buljongpulver
sojasås, basilika och peppar
matfett att steka i

Såhär gör du

  • Skala löken och vitlöken och hacka den grovt.

  • Mixa alla ingredienser, krydda efter smak. Jag brukar använda ca ½ tsk salt eller ½-1 msk buljongpulver men smaken är olika, så testa att krydda lätt och steka bara en liten bit för att smaka innan du lär dig hur du vill ha det. Om smeten blir för lös för att rulla tillsätt mer havregryn, om den blir för torr tillsätt en skvätt vatten.

  • Rulla till jämnstora bollar (jag använder matskedsmått för att få alla i samma storlek) och stek på medelhög värme.

  • Servera tex med en tomatsås

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!
DesK
2018-12-06, 17:36
#1

Tack för ett bra recept tlover! ✨

Désirée värd för Matlust, Matbröd, Kost, Husmorstips och Hörselskadade
Tant Grön
2018-12-06, 20:36
#2

#0 Vilket buljongpulver skall man ha, jag har Vegeta hemma, går det bra med det?

Maria
2020-03-01, 10:37
#3

Kan man ha fond istället för buljongpulver tro?

/Maria
tlover
2020-03-01, 10:41
#4

#3 risken är att det blir för blött men det går ju att använda salt

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!
Maria
2020-03-01, 10:53
#5

#4 Aha

/Maria
Upp till toppen