Jag har börjat att blötlägga ris innan jag kokar det.Tycker att riset blir bättre då.
S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.
Jag sköljer tills vattnet blir klart sen fyller jag på med så mycket vatten som det ska vara.
Låter det stå en eller ett par timmar.
Kokar och sen får det stå och ånga en tio minuter utan värme på slutet.
S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.
#8 Varken eller utan Parboiled ris.😉
S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.
Både sköljer och blötlägger riset. Använder mest jasminris, och läste ett tips från en kinesisk husmor hur man bäst kokar det.
Skölj tills sköljvattnet är klart, fyll på vatten så det täcker riset (4 dl ris/4,5 dl vatten) och låt stå en halvtimme. Koka upp och koka på svag värme 15 minuter, tag av kastrullen från plattan och låt stå med locket på i tio minuter. Det brukar bli perfekt ris varje gång.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#10 Jag gör likadant !
Blir perfekt . men nu är det ett tag sen jag åt ris .äter mest ugnsgrönsaker , rostade .
HH 🙂