Annons:
Etikettfågel
Läst 375 ggr
Rosen82
2019-10-08 08:38

Kycklinggryta?

Tips på god och lätt kycklinggryta?

Annons:
Sindri
2019-10-08 08:51
#1

1) Massor med lök, fond (eller om man råkar ha egen kycklingbuljong), aningen soja, vitlök efter smak, svart vitlök (ger väldigt mycket umami), lite vitt vin alt, torr sherry, salt, peppar, grädde. Kryddor som timjan, dragon om man gillar det.

2) Lite vitt vin, alt torr sherry, fond, lite soja, kokosgrädde, salt, peppar, chiliflingor. När det är ca 20 min kvar slänger man i lite tärnad mango (finns i frysdisken) och cashewnötter.

3) Lite vitt vin, alt torr sherry, fond, lite soja, salt, peppar, lite finhackad gul lök, Rosepeppar, grädde.

I alla fallen delar man bitarna (bäst är kycklinglårfilé, mörare än brösten) i två-fyra delar, saltar, pepprar, bryner runtom i rikligt med smör, tillsätt övriga ingredienser. Låt endera puttra på spisen (en traktörpanna funkar bäst, tycker jag) under lock i ca 30-35 min beroende på hur stora bitarna är.

Alternativt i ugn utan lock ca 200-225 grader, 30 - 35 min.

Upp till toppen
Annons: