Etiketterallergiöverkänslighetsjukdomar
Läst 1255 ggr
Torparmor
2015-12-19, 08:10

Sås till stekfläsk

Ska ordna lunch till några vänner. En har beställt stekt fläsk, som jag bara gjort löksås till. En annan får jobbiga gaser av lök. Jag 🤔

1)  Kan jag fräsa lök lätt och sen koka i lite vatten och a) sila av vattnet och använda löken till såsen?  b) sila av löken och använda vattnet till såsen c) helt hoppa över löken?

2)  Vid alt 1c)  vad gör jag för sås istället?

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!
VildaVittra
2015-12-19, 08:18
#1

Äppelmos/sås är ju gott till fläsk.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus
Torparmor
2015-12-19, 09:57
#2

Tack Vittra.  Det blir att göra äppelmos då, eller kanske äppelsås lite simmigt redd med arrowrot - intressant idé

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!
DesK
2015-12-19, 12:19
#3

Något som är jättegott är att blanda finriven färsk pepparrot i bra osötat äppelmos, funkar som tillbehör till rätt många olika saker 🙂

Om du vill göra löksås också, så prova att göra som du säger i 1a

Désirée värd för Matlust, Matbröd, Kost, Husmorstips och Hörselskadade
Torparmor
2015-12-19, 15:33
#4

Tack Desiree! Gillar pepparrot till mycket men aldrig tänkt på till äpplen   - chili + äpplen brukar jag dock använda. Det är kul när man kan få tips på andra smakkombinationer än de vanliga. 

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!
Upp till toppen