Etiketterallergiöverkänslighetsjukdomar
Läst 2226 ggr
Fridaaaa
2014-11-30, 21:25

Glutenfritt bröd

Någon här som brukar baka glutenfritt bröd?
Har själv testat några få sorter men får inte det att bli bra.

Länka/lägg gärna upp recept men inget med nötter/russin i som ni testat och tycker är bra 🙂

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar Min blogg Besök gärna! :D
Facie
2014-11-30, 21:27
#1

Jag tycker focacciabröd överlag brukar bli väldigt bra.. och sjukt otroligt goda!

Pretty wise //
Fridaaaa
2014-11-30, 21:30
#2

#1 Är inte glutenfritt. Inte de jag hittade. Och på alla recept går det inte bra att byta ut till glutenfritt mjöl tyvärr (blir inte alltid så bra)

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar Min blogg Besök gärna! :D
jela96
2014-11-30, 21:32
#3
Missa inte Månadens dvärgkanin  - Sajtvärdinna på dvärgkaniner Bunnysta@instagram
Fridaaaa
2014-11-30, 21:34
#4

#3 Ute efter med bröd så att säga eller ev frallor, är sådär förtjust i tekakor numera tyvärr men tack ändå! 🙂

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar Min blogg Besök gärna! :D
Magi-cat
2014-11-30, 21:39
Fridaaaa
2014-11-30, 21:40
#6

#5 Beställt en bok med glutenfritt bröd men inte kommit än tyvärr, dock inte den.
Tänkte mest om någon hade bakat något som de tyckte blev bra (eftersom jag själv testat vissa recept men inte lyckats så bra) 🙂

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar Min blogg Besök gärna! :D
[
2014-11-30, 21:47
#7

Min kille har en brödmaskin, så han följer bara instruktuionerna som kommer på mjölpåsen. Tricket säger han ligger i ordningen man lägger i ingredienserna. 

När jag bakar glutenfritt höftar jag alltid, men det blir ungefär såhär; Glutenfri jäst som löses i varmvatten och lämnas i 10 minuter - check. Mjöl och salt blandas i bunke - check. Gör hål i mjölet och blanda ner 2 ägg, hyfsat med olja och jästvattnet - check. Knåda och lämna att jäsa tills förvånande volum för glutenfritt bröd uppnåtts(OBS! För bra jäsning krävs att degen är kladdig) - check. Sen är det bara att vara flink i fingrarna så att det varken blir för torrt eller kladdigt när man vill knåda och forma den. Sen beror gräddningen på. När jag gjorde hamburgerbröd tog det ca 15-20 minuter på 185 grader, men det kan nog variera.

Enligt min erfarenhet krävs mer vatten än för deg med gluten, och därmed längre gräddning för att få ut den överflödiga vätskan.

[
2015-01-04, 14:42
#8

http://www.friendsofadam.se/mjukt-brod/glutenfria-grova-frallor-4-st.html

Detta bröd är fantastiskt, jag har inga särskilda mått för hur det bakas. Tror tyvärr att man måste köpa deras bakbok eller eventuellt att man får experimentera fram ett resultat. Blir som en grov form av scone :)

DesK
2015-01-04, 17:24
#9

Frida, kika inne på Matbröd, där finns en del glutenfria recept och de är testade av flera medlemmar 🙂

Désirée värd för Matlust, Matbröd, Kost, Husmorstips och Hörselskadade
Fridaaaa
2015-01-04, 17:25
#10

#9 Tack för tipset ska kolla där 🙂

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar Min blogg Besök gärna! :D
Upp till toppen