Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Menyer, matsedlar & middagstips

Dagens middag 103

2016-10-21 09:54 #0 av: DesK

Vad äter ni idag?

Den förra tråden finns här: http://matlust.ifokus.se/discussions/57c1c2738e0e7406bd004a03-dagens-middag-102?discussions-1

Désirée

Anmäl
2016-10-21 12:50 #1 av: fridaas

Idag blir drt tacos!

Anmäl
2016-10-21 13:45 #2 av: Odietamo

Pasta och baconsås blir det i dag.  

Anmäl
2016-10-21 13:56 #3 av: DesK

#1 Klassiskt fredagsmysGlad

Här blir det också fredagsmys men på temat fisk. Förrätt varmrökt champagnemarinerad lax och varmrökt chili- och vitlökskryddad lax. Huvudrätt blir smörstekt hälleflundra med smörsvängda Haricot Vertes, Sockerärter och Vaxbönor med fin smör- och vinsås och till blir det ett mousserande vin, CavaLipar

Désirée

Anmäl
2016-10-21 15:19 #4 av: VSK

#3

Slurp. 

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2016-10-21 23:58 #5 av: JazzBass

Det blev paj med bl.a. purjolök, trattkantareller, kallrökt lax och polkabetor, och en coleslaw med pepparrot på sidan om. Båda två blev väldigt goda. Gjorde dom igår kväll och åt idag. Glad

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2016-10-22 20:30 #6 av: DesK

Kvällens middag blev tunna revben med mikrougnsrostad potatis och morot och marinaden som dipp, plus marinerade champinjoner

Désirée

Anmäl
2016-10-22 20:48 #7 av: VSK

Så himla gott. 

Vi käkade helt okej idag. Egen marinerad benfri karré som fick ligga i rumstemperatur 3 timmar innan stekning. Sen klyftpotatis och lite bearnaisesås till. 

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2016-10-22 23:29 #8 av: JazzBass

Här blev det tryckångkokt och sen grillad flintastek med amerikansk red-eye gravy-inspirerad glaze med bl.a. kaffe, sirap stjärnanis och kardemumma samt vattnet från ångkokningen av köttet. Till det trippellagad klyftpotatis (första gången jag testade det) och en egenvispad aioli med bl.a. avokadoolja, därav den grönaktiga färgen. Det blev faktiskt riktigt gott alltihop, och till och med vår trotsiga 21/2-åring som varit ganska kinkig med maten på sistone åt ivrigt upp hela portionen. Lipar

Inspirationen till den märkliga glazen fick jag från ett avsnitt av Masterchef Australia som jag såg nyligen. Glazekoket blev först lite onödigt sött av sirapen, så jag ville balansera upp smaken med nånting lite bittert. Råkade se lite avsvalnat mörkrostat kaffe i kaffekokaren så jag tänkte "vad tusan, jag testar". Och bra blev det faktiskt. Glad

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2016-10-23 09:36 #9 av: Soligajag1

#8 Jisses vad gott allt ser ut!! Blir riktigt hungrig nu!! 

Snålvattnet rinner ner på hakan, , Gapskrattar Mums!! 

HH Glad 

Anmäl
2016-10-23 10:56 #10 av: Devya

Idag blir det musslor! Vet inte riktigt vad vi ska ha till dem. Här är det tydligen vanligt att äta dem tillsammans med pommes frites vilket jag tycker är helt galet! Själv skulle jag väl mest ha någon god baguett till. Vad tycker ni?

Anmäl
2016-10-23 13:59 #11 av: DesK

Devya, det är faktiskt riktigt gott med pommes till musslor Glad

Désirée

Anmäl
2016-10-23 15:36 #12 av: fridaas

Älgstek igår.
Idag vet jag inte

Anmäl
2016-10-23 15:36 #13 av: Odietamo

I går hade vi gäster så då åt vi tacopaj och banana split, vit sangria med färska jordgubbar innan maten. I dag blir det pasta carbonara. 

Anmäl
2016-10-23 17:58 #14 av: Soligajag1

Hejsan ! 

#10 Angående musslor så gjorde en kille det på jobbet en dag, färska musslor , först gjorde han en sås av matlagningsgrädde , kryddor, buljong , detta lät han koka upp och sedan sjuda ca 10 min, sen la han i musslorna i detta . 

Wow!! så gott det va , detta åt vi med nybakt bröd som jag bakat , doppade brödet i musselsåsen, mums! sedan blev det Lax i ugnspaket med ris till . Jisses vilken mat!! Glad Synd att jag inte har nåt foto på detta.  

Pommes frites till musslor , , nja , vet inte det ja. 

HH Glad 

Anmäl
2016-10-24 19:53 #15 av: fridaas

Grillad älgstek, ugnsstekt potatis och falsk bearnaisesås

Anmäl
2016-10-24 19:57 #16 av: Odietamo

Fläskfilégryta med ris och sallad. 

Anmäl
2016-10-24 20:23 #17 av: TjockaBerta

Thaigryta på fläskkött med nudlar

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2016-10-25 07:35 #18 av: Soligajag1

#15 # 16 # 17 , , jisses vilka maträtter !! 

Det vattnas i munnen redan nu , , trots att det är morgon Glad 

Älgstek som är så gott, , med potatis o rårörda lingon, , till o med en vitkålssallad till är mums!! 

HH Glad 

Anmäl
2016-10-25 16:37 #19 av: Devya

#11 Vi  åt pommes till musslorna men jag tyckte inte att det riktigt passade. Skulle varit godare med något gott varmt bröd, typ baguett eller något. :) Bättre att doppa bröd än pommes i spadet/såsen iaf. :D

Jag lyckades annars riktigt bra med musslorna och spadet,  blev himmelskt gott och då körde jag nog på med mitt eget "recept".  :)

Anmäl
2016-10-25 16:42 #20 av: JazzBass

Igår blev det den här räkmackan. Idag blir det den berömda rätten, som DesK brukar säga. Glad Stjärnor

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2016-10-25 17:06 #21 av: VSK

Jag tror jag måste va nåt medicinskt under för sen jag började följa denna tråden så har jag gått upp 3600 gram Storgråter

Har haft flänsan, men fick yla mig iväg till affären idag, och där låg en bit Entrecote och såg helt oskyldig ut, så den åkte med hem. Strips och bearnaisesås till det. Ingen sallad dock. 

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2016-10-25 17:40 #22 av: Devya

#21 Hihi, jag älskar dina formuleringar! Fick ett jättestort leende på läpparna, tack! 

Anmäl
2016-10-25 17:52 #23 av: TjockaBerta

#20

Här blir det också "den berömda". Ska på möte ikväll så tiden räcker inte riktigt till. I morgon däremot blir det andra bullar.

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2016-10-25 17:54 #24 av: VSK

#22

Glad

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2016-10-25 17:59 #25 av: Soligajag1

#22 Håller med , jag skrattade gott åt formuleringarna
#21 Skrev , 😄😄
Entrecoten bara måste hoppat ner själv i korgen , den skulle bara med hem och bli stekt , uppäten av 'stora stygga vargen ' 😃😄
Idag blir det bara lite enkel soppa , 😃

HH Glad 

Anmäl
2016-10-25 18:29 #26 av: Odietamo

Idag blir det tacogratäng, nachoschips och sallad

Anmäl
2016-10-25 18:30 #27 av: VSK

#25

Ja men eller hur. Där går man helt oskyldig, nynnar på Boktipset, svänger sina lurviga, och köttbiten attackerar helt oprovocerat från vänsterflanken Förskräckt

Jag glömde ju bifoga en bild. 

Ber om ursäkt för dålig bildkvalitet, men det är nåt fel på slutartiden på mobilkameran vilket medför att det blir väldigt låååååång slutartid som synes på bilden Yrar Jag lovar att där var köttbit, strips och bearnaisesås på tallriken när jag knäppte av Generad

Gapskrattar

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2016-10-25 18:55 #28 av: Soligajag1

Hahhaha, , den va bra!! O min soppa vart upp o ner !! Skämtar 

Då blundar vi och ser denna köttbit + pommes frites o sås på tallriken, , Glad

HH Glad 

Anmäl
2016-10-25 18:57 #29 av: VSK

#28

Exakt. Man måste visualisera Glad

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2016-10-25 19:16 #30 av: DesK

Ha ha ha SkrattarSkrattarSkrattar Tack för dagens bästa skratt! Skrattar

#21 Skrattar Du måste ju käka kaninmat och skutta runt som en kanin om du ska envisas med att käka pommes och bearnaisesås! Skämtar

Här blev det kökets special Förlägen

Désirée

Anmäl
2016-10-25 19:24 #31 av: VSK

#30

Jag är under utveckling. Nästa år tänkte jag lära mig att göra ugnspannkaka Skrattar

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2016-10-25 19:30 #32 av: DesK

#31 Fläskpannkaka är väl ingen kaninmat? Funderar

Désirée

Anmäl
2016-10-25 19:34 #33 av: VSK

#32

Du ser, jag har mycket kvar att lära mig Skrattar

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2016-10-25 21:30 #34 av: JazzBass

Sjukt kul den här tråden plötsligt blev! Skrattar

"Den berömda rätten" jag skulle göra ikväll blev kycklingfärsbullar i salviasås, smörstekta morötter och kokta korngryn. Det sistnämnda kanske inte var bästa valet till resten, men de där bullarna blev faktiskt så goda att jag tänkte dela med mig av receptet här på Matlust om en stund. Tyvärr hann jag inte ta nån bild denna gång, de försvann för snabbt. Lipar

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2016-10-26 18:55 #35 av: TjockaBerta

Ikväll grekisk afton och här kommer bullarna jag utlovade igår. StjärnorStjärnorStjärnor

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2016-10-27 15:24 #36 av: OlgaMaria

Igår blev det tacolasagne med kyckling i. Roligt att pröva något nytt. Salladen innehåller inte spagetti utan det är gurka som jag strimlat med min snurriga grönsaksstrimlare. Gurkstrimlorna blir typ 5 meter långa! Stjärnor

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-10-27 16:02 #37 av: Odietamo

Här blir det köttfärslimpa fylld med philadelphiaost och bacon. Till det grönsaker, kokt potatis och sås. 

Anmäl
2016-10-27 17:44 #38 av: OlgaMaria

Fish tacos och Pokémon på ipaden Stjärnor

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-10-27 19:54 #39 av: JazzBass

Ikväll blev det grillad secreto iberico (de sålde ut det här fantastiska grisköttet till superpris i min butik nyligen, så jag köpte några paket), grillad halloumi, grillade majskolvar, en mos på palsternacka och gul morot, samt en syrlig gräddsås med rosmarin. Gott blev det och jag åt förstås för mycket. Lipar

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2016-10-27 21:54 #40 av: fridaas

Vildsvinsstek och bakad potatis

Anmäl
2016-10-27 22:23 #41 av: VSK

Ursäkta OT men måste få fråga bara. Hur många av er har varit med i kocklandslaget? Glad

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2016-10-28 09:43 #42 av: OlgaMaria

Hehe!! :-D
Jag känner mig faktiskt ganska proffsig i köket på sistone tack vare färdig matkasse med recept. Inga mer halvfabrikat och färsk fisk en gång i veckan. Kocklandslaget nästa! ;-) (OBS mycket stor blink på den smileyn)

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-10-28 10:00 #43 av: JazzBass

#41 - Haha! Kocklandslaget har jag absolut nada att göra med, men när det nu kom på tal så är jag lite stolt över att Finland häromdagen vann OS-silver i Culinary OlympicsGlad 

För min del så har jag haft bra flyt i köket de senaste veckorna, mycket som har lyckats väldigt bra. En stor inspirationskälla är faktiskt Masterchef Australia, som jag för andra gången följer med noggrant. Drygt 60 avsnitt, alla 1-2 timmar långa och mycket bättre än USA:s motsvarighet. Kan rekommendera det! Vi bandar alla avsnitt (4 per vecka) och ser på dem vid lämplig tidpunkt senare på kvällen.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2016-10-28 10:33 #44 av: VSK

Jag tycker ni visar matporr eller vad man nu skall kalla det för Tummen upp

#43

Grattis till OS-silver. 

Är det via parabol ni ser det programmet eller "markbundet" ?  Vill svagt minnas att jag sett nån tablå för det programmet här i Sverige, men kan så klart minnas fel.

Ska jag vara helt ärlig så är jag nog fel person för att stå i ett kök. Gillar inte ens matprogram på tv. Men det är därför jag kikar i den här underbara tråden, för att få inspiration Glad

Jag tycker ni alla är grymma. Om vi leker med tanken på en forumträff nån gång så jag kan lova er att jag för först in till matbordet och sist därifrån hah a Skrattar

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2016-10-28 14:48 #45 av: fridaas

#41 nope inte jag, men min lärare var med i det franska kocklandslaget för många herrans år sedan, det sistnämnda enligt han själv isf ;)

Här blir det tacos idag igen på barnens önskan.

Anmäl
2016-10-28 14:53 #46 av: Odietamo

Inget kocklandslag här heller Skämtar Ikväll blir det krämig kycklingpasta med färsk basilika och vitvin i. Kanske lite vin i glaset också Skrattar

Anmäl
2016-10-28 17:43 #47 av: DesK

VSK Åh, vad roligt att du gillar vår tråd GladHar inte varit i närheten av något kocklandslag Förlägen Men jag har rätt många kokböcker och jag läser dem gärna Skrattar Ikväll blir det thaigryta med lax och en massa grönsaker.

Désirée

Anmäl
2016-10-28 18:50 #48 av: TjockaBerta

Torskrygg under täcke. 

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2016-11-01 07:09 #49 av: TjockaBerta

  Gårdagens middag. Broccoligratäng med trattkantarellstuvning och baconStjärnorStjärnor

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2016-11-01 08:49 #50 av: JazzBass

#44 - Trodde att jag svarade redan, men men... vi ser på MC Australia på Finlands Nelonen (TV4). Tror det också sänds i Sveriges TV i och med att jag har sett att matgurun Lisa Förare Winbladh också skrivit positivt om samma serie. Fjolårets tävling dock. Jag brukar också annars vara bland de sista som lämnar matbordet (åtminstone om maten är riktigt god) så om nån forumträff blev av skulle det nog bli tävling mellan åtminstone dig och mig om vem som lämnar bordet sist. Skrattar

Rökte en stor fläskkarré i söndags, så det blev myskväll i söndags med lite tex-mex inspirerat smått och gott inklusive kasslern (rökt fläskkarré kallas väl kassler i Sverige? Här i Finland är kassler samma sak som fläskkarré).  Igår gjorde jag en sats pasta carbonara på resten, med hemgjord torkad tagliatelle. Gott gotti-gott gott. Glad

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2016-11-01 10:43 #51 av: fridaas

Lördags: hemgjord pizza
Söndag: tacorester
Igår: klyftpotatis, vildsvinsfilé och gräddsås

Anmäl
2016-11-01 11:28 #52 av: OlgaMaria

#50 Kassler är rökt fläskkotlett enligt wikipedia. Det är ju ett ganska fettfritt kött med en fettkant möjligen så fläskkarre verkade inte rätt för mig. Det kan ju kanske vara olika saker men det vi svenskar brukar köpa som kassler i butik brukar nog vara kotlettkött. Det låter i alla fall väldigt gott med rökt fläskkarré! :)

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-11-01 11:58 #53 av: JazzBass

#52 - Tack för upplysningen! Glad Ja det blev fantastiskt gott med rökt fläskkarré. Rökte den i 8 timmar och då hade  innertemperaturen nått 79 grader. Jag hade egentligen tänkt göra pulled pork, men det kräver en innertemp på 95-97 grader och jag ville inte vänta till midnatt eller ännu längre. Men väldigt gott blev det i alla fall!

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2016-11-01 12:05 #54 av: VSK

Trodde fettet på kasslern var pålimmat Funderar

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2016-11-02 14:13 #55 av: Hera

Ankbröst, brysselkål, rödkål och rödvinssås blev det här om dagen.

Anmäl
2016-11-02 14:14 #56 av: Hera

Igår blev det ytterfile som jag kokte i rödvin.Stjärnor

Anmäl
2016-11-02 15:32 #57 av: Odietamo

Här blir det pastasallad med hemmagjord ceasardressing. 

Anmäl
2016-11-02 17:55 #58 av: JazzBass

Det blev en thai-inspirerad soppa ikväll med buljong av bl.a. räkskalsbuljong, kokosmjölk, citrongräs, fisksås, risvinäger (viktigt!), limeblad, ljus soja och ingefära. Fasta ingredienser: Tunt skivad morot, grön paprika, frysta fisktärningar och förstås räkor. Fick till och med beröm för den här hemma trots att frun inte är direkt förtjust i räkor. Lipar

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2016-11-02 17:58 #59 av: OlgaMaria

Frysrensning = pytt i panna och fiskpinnar. Det ville jag inte ha så jag äter hallon med keso och grädde. Stjärnor

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-11-02 21:19 #60 av: fridaas

Älgstek, ugnstekt potatis Oxh rödvinssås

Anmäl
2016-11-03 18:44 #61 av: TjockaBerta

Sonen och jag lagade ricottafyllda färsbiffar med råstekt potatis och tomatsåsStjärnor

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2016-11-03 19:17 #62 av: fridaas

Grillad älgfilé, klyftpotatis och falsk bearnaisesås

Anmäl
2016-11-03 19:21 #63 av: Hera

Grillad kyckling med currysås och ris 

Anmäl
2016-11-07 18:06 #64 av: Hera

Köttfärs och grönsaksgryta

Anmäl
2016-11-07 18:48 #65 av: fridaas

Helstekt rådjursfilé, hasselbackspotatis och rödvinssås

Anmäl
2016-11-07 18:56 #66 av: TjockaBerta

Kalops med kokt potatisStjärnorStjärnor

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2016-11-08 10:02 #67 av: amandajklath

Men wow vilken mat ni lagar :D Slänger med en bild på gårdagens. Stekt lax, haricots verts, kokt potatis och kall sås gjord på gräddfil och sweet chilisåsStjärnor

Anmäl
2016-11-08 10:10 #68 av: DesK

#67 Det ser jättegott utGlad

Lider av svårartad beslutsångest.....ska jag göra rullader eller grönsakssoppaFunderar

Désirée

Anmäl
2016-11-08 11:12 #69 av: JazzBass

Igår kväll hade jag max 30 minuter på mig att laga mat till hela familjen och äta, och det lyckades med nöd och näppe. Det blev spaghetti med bl.a. kålrabbi och kallrökt lax:

Skivade en halv stor lök på längden, trimmade och strimlade en halv jättestor kålrabbi och en liten röd paprika. Kokade upp pastavatten och lade ner fullkornsspaghetti och salt. Fräste grönsakerna i smör på medelhög värme så de fick skapligt med färg, hällde över en hel burk havregrädde (Plant), ungefär en matsked fisksås (Megachef) och nån tesked risvinäger. Pepprade. Rörde ner pastan och strimlad kallrökt lax. Klart. Mycket gott och snabblagat! Kålrabbin hade kanske fått stekas lite till, men har man bråttom så har man. Själv gillade jag dock att den gav lite knaprighet till rätten. Glad

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2016-11-08 18:48 #70 av: Odietamo

Tikka masala med ris och grönsaker. 

Anmäl
2016-11-08 19:03 #71 av: Hera

Kycklingfilé med shiratakenudlar och brysselkål.

Anmäl
2016-11-08 20:47 #72 av: TjockaBerta

Vad huset bjuderSkrattar

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2016-11-11 18:32 #73 av: TjockaBerta

Lasagne, dubbel sats, till allas stora glädje.StjärnorStjärnor

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2016-11-14 06:18 #74 av: fridaas

Igår blev det långssamt stekt fläsksida och potatismos

Anmäl
2016-11-14 09:53 #75 av: JazzBass

Vi hade gäster igår på farsdagen, och jag bjöd på helstekt rostad kyckling delvis enligt den levande legenden Heston Blumenthals recept, ugnsrostade rotsaker och en sås gjord på buljong från kycklingtillredningen, rökt smör och havregrädde (kör mjölkproteinfritt hemma nu). Grädde hade jag egentligen inte tänkt använda, men såsen blev på tok för syrlig så jag var tvungen att kompensera med massor av "grädde". 

Kycklingen (inhemsk ekologisk) blev supersaftig och jämnt tillredd. Följde rätt långt Hestons recept: ca 12h rimning i 6% saltlag => 2,5h i ca 90°C ugn till 60°C innertemp => 1,5h vila på galler (40 min i receptet) => 10 min i  250°C (skulle vara 200°C i receptet, men min kyckling hade hunnit svala lite för mycket).

Efterrätt blev en improviserad äppelpaj gjord kvällen innan, och köpt vaniljglass. Riktigt goda smaker, men konsistensen i pajen blev lite väl mosig. Den hade varit bättre om den hade tillagats och serverats genast.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2016-11-14 14:22 #76 av: amandajklath

Idag blir det restaurang/pub middag. Har läst menyn i förväg så det står mellan kalvköttbullar med mos eller kycklinglår med friterad bakpotatis, klurigt att välja sa den kräsne.

Anmäl
2016-11-14 19:18 #77 av: DesK

I lördags blev det vegansk chiligryta och igår blev det oxrulader, vinsås och resten av lördagens gryta. Idag blev det kycklingwok.

Désirée

Anmäl
2016-11-15 15:55 #78 av: amandajklath

Soppa med blandfärs, purjolök, potatis och morot. Smörgås med ost till Glad Stjärnor

Anmäl
2016-11-16 19:21 #79 av: TjockaBerta

Fläskkotlett med smörfrästa kantareller och sallad med dressing

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2016-11-16 19:39 #80 av: Hera

Köttbullar på blandfärs, blomkålsmos och hemmakokad kycklingbuljong med het paprika. 

Anmäl
2016-11-18 18:51 #81 av: TjockaBerta

Kryddig fisk med kokt potatis. Det blev lite blekt för jag hade bara gul paprika hemma SkrattarStjärnor

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2016-11-18 19:55 #82 av: Hera

Räksallad med avokado, mangold, gurka, paprika, ägg, lök och thaichili. Dressing på ostronsås och sesamoljaStjärnor

Anmäl
2016-11-18 21:01 #83 av: JazzBass

Ikväll hade vi svärföräldrarna på besök, blev varmrökt och grillad nöt ytterfilé medium rare), rödvinssås med rökt smör, rostade gul- och polkabetor med rökt chevre och grönkål, och en enkel sallad med spenatblad och paprika. E tydligen inne i en oeriod då jag ska prova röka allt. ;-) Blev riktigt gott alltihop, men inte fantastiskt (enligt mig iaf).

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2016-11-19 18:32 #84 av: DesK

Idag har vi haft besök, som jag lagade mat tillsammans med, det blev köttfärskorvar, bulghurpilaff, stekta grönsaker, så testade vi den nya kvarggrädden i såsen. Vi tyckte alla att det blev gott Lipar

Désirée

Anmäl
2016-11-21 21:42 #85 av: fridaas

Spaghetti, bacon och parmesanost

Anmäl
2016-11-21 22:16 #86 av: TjockaBerta

Räksmörgås på IKEA

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2016-11-24 19:59 #87 av: DesK

Savoykål i krämig sås, på min farmors vis, stekt lax och kokt potatis.

Désirée

Anmäl
2016-11-24 21:49 #88 av: JazzBass

Blev rester ikväll: Ris med en egen asiatisk kall sås (*, picanha (medium rare) skuren i små skivor och rostad svartkål.

(* Vitlök, citrongräs och ingefära skuret i små bitar och simmandes i en lag av risvinäger, fisksås, mirin och vatten. Mycket smakrik, något söt sås som håller länge i kylskåpet och passar perfekt till asiatiskt ris. Glad

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2016-11-30 19:21 #89 av: TjockaBerta

Ostgratinerade fyllda paprikahalvor och svagdricka.Stjärnor

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2016-12-01 12:49 #90 av: JazzBass

Onsdag: Mos på rostad batat, palsternacka och lök,  och en "ingefärig" fiskstuvning med paprika och räkor.

Tisdag: Rester

Måndag: Friterade dubbelpanerade aubergineskivor och kycklingfärsbullar med gräddig paprikasås.

Söndag: Hade en enklare middagsbjudning hos oss. Blev en kraftigt kryddad rökt bringspets med en mild men smakrik rotsaksgratäng på potatis, morot, vit morot, polkabeta, gulbeta, lök och havregrädde, med asiatisk fisksås som "hemlig" smakhöjande ingrediens. Salladen med paprika, gurka, fint skuren kålrabbi, persimon och dressing på olivolja, äppelcidervinäger, salt, peppar och mejram) blev överraskande god. Det var första gången jag lade kålrabbi och persimon i en sallad, men definitivt inte den sista. Glad

Lördag: Stekt secreto iberico i en salsaliknande tomatsås, samt mos på rostad pumpa och palsternacka.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2016-12-01 21:43 #91 av: JazzBass

Idag blev det oxkindsgryta med rödvin, morötter och torkad shiitake. Blev riktigt sönderfallande mört på en halvtimme i tryckkokaren. Brynte köttet i tryckkokaren ganska hårt med lök och lite morotsbitar först innan jag hällde på rödvin och kalvbuljong och började tryckkokningen. Svampen blötlade jag i kokande vatten, skivade upp och stekte hårt i smör, och reducerade vätskan för att ta tillvara alla smaker från svampen. Mer morötter i form av slantar fick också steka med och mjukna, och till sist rörde jag ner allt med köttet i tryckkokaren utan att koka vidare. Smakade av lite och så var det klart. Serverade grytan med gårdagens mos på batat och palsternacka, passade utmärkt. Det hela lyckades så bra att till och med sonen åt halva portionen utan att jag behövde mata honom, och resten gick ner med hjälp, utan några som helst problem.  Får ta det som ett bra betyg. Skrattar

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2016-12-01 21:45 #92 av: TjockaBerta

Det blev repris på gårdagen

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2016-12-02 18:59 #93 av: TjockaBerta

Fisk Florentine med risStjärnorStjärnor

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2016-12-03 09:38 #94 av: fridaas

Kyckling, ris och citronsås i torsdags.
Kycklingsoppa med nudlar och minimajs igår

Anmäl
2016-12-04 21:16 #95 av: TjockaBerta

Kotlett, potatisklyftor och sallad på ruccola, tomat samt valnötterStjärnor

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2016-12-05 11:53 #96 av: JazzBass

Igår kväll blev det stekt innerfilé av kyckling som jag först marinerat en dryg timme i en fräst röra med olivolja, sichuanpeppar, spiskummin, chili, koriander och grovt salt, som jag mortlade med ytterligare lite vitlök. Serverade med coleslaw och sesamoljefräst grönkål. Speciellt kycklingen blev jättebra!

Har en superb asiatisk affär som jag brukar handla i. När jag frågar efter nåt som de inte haft inne så tar det några veckor och så finns det på hyllan. Tidigare i år frågade jag efter ljus miso och nu senast sichuanpeppar, och båda har dykt upp i sortimentet efter det trots att jag inte ens bett dem beställa nånting. Glad 

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2016-12-06 23:22 #97 av: JazzBass

Firade Finlands 99:e självständighetsdag idag 6.12 och samtidigt vår förlovningsdag med en middag jag satsade lite extra på.

Varmrätt: Smörstekt lax garnerad med stekt salvia, "klyftpotatis" gjord på gulbeta, gräddig sås på bl.a. sotvaxskivling och olorososherry, kokta rödbetor med stjärnanistoner och en sallad med bl.a. paprika, gurka, kålrabbi, spenat, persimon och en vinägrett. Blev riktigt gott alltihop, men laxen blev en aning överstekt för min smak trots att jag försökte hålla koll på temperaturen (frun tyckte den var perfekt däremot).

Efterrätt: Banan- och apelsinbitar med krossad vitchoklad, havrecrunch med kanel gjord i stekpanna, och en hemgjord vaniljglass. Blev möjligtvis aningen för sött som helhet, men syndigt gott ändå och frun sa att det möjligtvis var den bästa efterrätten jag nånsin tutat ihop. KärVi åt båda rejält mycket mer av den än man borde. Skrattar Speciellt nöjd blev jag över de olika konsistenserna som smulorna och vitchokladen bidrog med. Crunchen blev inte heller mjuk trots att jag blandade ner den med frukten, som tur var.

Tog 3-4h att göra alltihop och 1,5h att diska. Pustar Tur att det var helgdag idag (om det inte hade varit det hade jag nog kört på nånting betydligt enklare). Lipar

StjärnorStjärnorStjärnorStjärnor

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2016-12-08 08:57 #98 av: fridaas

Lördags: kebabtallrik
Söndag: Vildsvinsstek, ugnstekt potatis och sås.
Måndag: hamburgare
Tisdag: kycklingsoppa
Igår: kycklingfajitas

Anmäl
2016-12-08 13:59 #99 av: Hera

Är i kära Helsingfors nu. Blev hesburger till lunch och ikväll grillar vi camping makkara på bastustenarna och har svampsallad till.

Anmäl
2016-12-11 16:25 #100 av: DesK

Vi har varit på en liten julbordstripp med alla våra barn och barnbarn, till Hestraviken, det var mycket lyckat för såväl oss äldre som för småbarnsfamiljerna. Vi allätare åt ett fint och gott julbord, veganerna fick en fin trerätters meny och de små barnen fick äta vad de ville. Vi fick en mycket trevlig kväll. Frukostbufféen var också mycket god och trevlig, även där fanns det något bra för alla smakriktningar. Alltså kan vi varmt rekommendera en tur dit, även Zaki var med och fick bo med oss i en liten fin stuga.

http://www.hestraviken.se/

Désirée

Anmäl
2016-12-25 21:35 #101 av: DesK

Välkomna till vår nya tråd!Glad

http://matlust.ifokus.se/discussions/58602d538e0e7418a8000a5e-dagens-middag-104

Désirée

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.