Råd & tips

egen isglass inte isbit

2016-05-12 17:05 #0 av: [Tibonnanj]

Jag vill göra egen isglass men vill inte ha de där isbitarna som det blir när man bara fryser in mixad frukt eller saft. Tips, recept? har googlat men hittar bara recept på "isbitar". Vill ha liknande konsistent som på köpt isglass.

Jag har funderat på att göra något med gelatin eller mixa frysta vindruvor ( har du aldrig ätit frysta vindruvor borde du testa! :) )

Vill även ha lite länkar eller tips på butiker som säljer plastfria glassformar :)

Anmäl
2016-05-12 17:15 #1 av: vendelay

http://www.ekokul.se/dricka-ata/glassformar-av-rostfritt-stal

http://www.ekokul.se/dricka-ata/glassformar-rostfritt-stal

https://goodforkids.se/ata-dricka/glassformar/glassformar-i-rostfritt-variant-4-onyx.html

http://lovelly.se/butik/kok/rostfria-glassformar/glassformar-rostfritt-stal-6-st-stallning-neo-onyx.html

http://www.laplandecostore.se/rostfritt/glassformar/glassformar-rostfritt-stal-6-st-stallning.html

Googlade på "plastfria glassformar" och tog de första resultaten. Passar någon av dessa tror du? Jag har aldrig gjort glass själv och har heller aldrig testat glassformar så jag kan inte rekommendera någon speciell. Lycka till!

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-05-12 17:30 #2 av: [Tibonnanj]

Kanske skulle nämnt att jag inte vill att de ska se ut som dildosar hehe. Och att det skulle va billiga. Men de från lapland eco store kände jag till och det är dom det får bli om jag inte hittar andra :)

Anmäl
2016-05-12 17:30 #3 av: mejamylove

Mixade bananer får ju inte en så isig konsistens men fortfarande grymt gott!

Anmäl
2016-05-12 18:31 #4 av: Tant Grön

Jag frös Brämhultsjuice en gång. Det blev ganska bra. Minns inte vilken sort.

Anmäl
2016-05-12 18:35 #5 av: [Tibonnanj]

Får testa både bananer och juice. Men tänker att Brämhults inte har massor tillsatser i sina juicer så det borde bli samma effekt som när man fryser in egenpressad juice med och utan fruktkött och den blir ju hård som is ändå :/

Anmäl
2016-05-12 22:09 #6 av: Hera

Kolsyra vätskan innan du fryser in.

Anmäl
2016-05-13 15:15 #7 av: [Tibonnanj]

#6 Vill inte lägga pengar på en kolsyremaskin. Men har fryst in läsk och den blir också som isbitar :/

Anmäl
2016-05-13 15:43 #8 av: DesK

Om du blandar i flytande glukos får du en mer seg konsistens, sedan är vissa bär och frukter lite svårare att hårdfrysa, så dessa blir inte heller till isbitar. Fläder funkar på det viset.

Désirée

Anmäl
2016-05-13 16:03 #9 av: JazzBass

Saft blir som smaklösa isbitar, men inte saftkoncentrat. Det var väl sisådär 25 år sen jag provade sist, men jag minns det rätt bra. Skulle dock hellre gå på DesK:s tips idag, eftersom det är bättre ur hälsosynpunk med glukos t än en massa vanligt socker. Glukos hittas på sockerhyllan i butiken.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2016-05-13 18:52 #10 av: [Tibonnanj]

Jag ska absolut testa glykos!

Anmäl
2016-05-13 22:50 #11 av: Flöffo

Vet att min kompis gjorde en smoothie som hon frös in och konsistensen blev väldigt bra, hon hade fryst banan, dadlar, lite mandelmjölk samt frukt och bär.

Anmäl
2016-05-13 23:07 #12 av: Tant Grön

#11 Det låter väldigt gott. Glad

Anmäl
2016-05-14 11:17 #13 av: [Tibonnanj]

#11 Det lät intressant!  ska testa det med.

Har tänkt om det går att få i kokosolja också men då måste det nog va "fasta" frukter/fruktkött och inte juice eller saft.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.