Höstsoppa med falukorv - Recept
4 portioner
Ingredienser:
400 g falukorv, tärnad
2 stora rödbetor, tärnade
6 små potatisar, halverade
1 gul lök, hackad
2 hönsbuljongtärningar
1 msk tomatpure
1 tsk malen spiskummin
1 krm malen nejlika
1 tsk malen kryddpeppar
3/4 matsked torkad timjan
1,2 liter vatten
Peppar och peppar
Fräs löken mjuk i smör och krydda den sedan med kryddorna. Låt kryddorna fräsa med på låg värme i någon minut. Häll sedan på vattnet, lägg i grönsakerna samt buljongtärningarna och tomatpurén. Låt detta koka upp och rör om väl.
Sedan ska detta koka i en timme på medelvärme.
Efter det lägger du i korven och låter detta koka upp igen och småputtra i 10 minuter.
Smaka av med peppar och eventuellt salt.
Servera gärna med en klick cremefraishé.
Hoppas det smakar
Bildstöld anmäles alltid!
Eget recept
Det låter toppen gott, detta ska absolut testas. Tack för tipse!
Roligt med en modifiering av Falugrytan. Rödbetor måste jag prova nästa gång.
2 vad innehåller falugryta?
Falukorv, potatis, lök, tomatpure som bas. Sedan ofta kålrot och morot och ibland vitkål. Serveras med senap. Kryddning är lite olika, salt, vitpeppar, lagerblad, kryddpeppar. . . Härstammar från Falun och en vanlig gryta i skolan och hemma då jag växte upp.
#4 Ok, inget jag känner till. Så det är ingen modifiering :)
#5 Då var det bara i mina ögon. :) Den är väldigt vanlig här, man brukar komma ihåg den på hösten då rotsaker är billigt.