Kycklingröra med fetaost - recept
Enkel och god röra som kan varieras på många sätt!
1 hel grillad kyckling
½ rödlök, hackad
2 klyftor vitlök, pressade
½ röd paprika, hackad i lite större bitar
100 gram körsbärstomater, halverade
matfett att steka i
1 kryddmått citronsaft
Fryst kryddblandning "Italienska örter"
2 deciliter creme fraiche
Fetaost efter eget behag, jag tog drygt 1 deciliter inlagd Apetina
- Rensa kycklingen så att du får allt kött i en skål. Skrovet kan du koka buljong på sen. Fräs kycklingkött, grönsaker och lök snabbt på hög värme.
- Stäng av värmen, häll i citronsaften, krydda med salt och svartpeppar samt örter. Tillsätt creme fraiche och låt puttra.
- Medan det fortfarande är varmt men inte alltför länge innan du ska servera vänder du ner fetaosten. Den ska smälta lite grann men inte helt.
Jag tycker i alla fall att det här blev jättegott funkar både till tagliatelle eller när den har svalnat som lite lyxigare smörgåspålägg (till exempel i en baguette med lite romansallad och färsk gurka).
Fort går det också, tar max 15 minuter att plocka fram och tillaga!
Med vänliga hälsningar
Chess
Vilket toppenbra recept! Man kan nog göra på liknande vis med rester av skinkstek eller kokt skinka
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Låter kanon!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Mums!