Annons:
Etikettmatprat
Läst 6097 ggr
candyme
2011-03-30 16:00

Tillaga pölsa

Det är första gången jag ska tillaga pölsa idag men frågan är hur tillagar man den?

/Emma

 

 

Annons:
DesK
2011-03-30 17:56
#1

Pölsa på mitt vis

1.5 -2 kilo fläskkarré med ben
1.5 -2 kilo nötbog med ben eller lammbog med ben
4 hjärtan
2-4 gula lökar
4-6 vitlöksklyftor
20 kryddpepparkorn
20 svartpepparkorn
mejram
2 teskedar salt per liter vatten

4 deciliter korngryn

Skölj köttet väl under rinnande kallt vatten och lägg det i en gryta.
Fyll på med vatten så att det precis täcker köttet koka upp och skumma av.
Tillsätt nu salt och mejram, lök och vitlök skuret i bitar, lägg pepparkornen i en tekula och släpp ned den i grytan. .
Dela hjärtana och lägg i kallt vatten medan köttet kokar i drygt 1 timme.
Lägg nu ned hjärtana i grytan och koka vidare tills det går att sticka en gaffel genom hjärtana.
Sila av buljongen men spara den, lossa köttet från benen och kasta pepparkornen..
Mal köttet, hjärtana, löken och vitlöken. Om du inte har köttkvarn kan du köra köttet i matberedaren i omgångar, tills alt är finfördelat.
Koka korngrynen med buljong enligt anvisningarna på paketet.
Diska köttgrytan och lägg ned det malda köttet, späd med buljongen tills du får en grötliknande konsistens och koka upp.
Sist blandar du i de kokta korngrynen och låter allt bli genomvarmt.
Rör ordentligt mot botten av grytan eftersom det lätt fastnar där.
Smaka av med salt, peppar och mejram.

Servera med stekt potatis, stekt ägg och inlagda rödbetor

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Upp till toppen
Annons: