Fisk & Skaldjur

Kokt torsk med sandefjordssmörsås - LCHF - recept

2011-03-24 07:52 #0 av: [ngupa]

2 portioner


Ingredienser:
500 gram torsk, eventuellt krokfångad torskryggar som här, eller annan vit fisk lämplig för kokning.
salt och cirka 8-10 svartpepparkorn
cirka 1- 1 1/2 liter vatten

Smörsåsen
1/2 decilter grädde
2 matskedar persilja
150-200 gram smör i kuber
lite salt och en doft av vitpeppar

Broccoli

Gör så här
Koka ryggarna i lättsaltat vatten och pepparkornen, cirka 5-10 minuter beroende på tjockleken på torsken.

Smörsås
koka upp grädden och persiljan ordentligt. Sänk värmen på plattan till det lägsta, eller ta ifrån plattan om det inte är en induktionspis.
Vispa sedan i smöret bit för bit. Låt den ej koka igen.

Servera torsken med kokt broccoli och denna jättegoda sås.

Anmäl
2011-03-24 15:30 #1 av: MaMaMade

Fast här har vi i några droppar citron i såsen...o *massor* av dill o för det mesta brukar det bli Sandefjordssmör med lite fisk istället för tvärt om. *Namnam*! Skrattande

Anmäl
2011-03-24 15:39 #2 av: DesK

Å vad roligt! Glad Detta gjorde jag med citron i ofta förr i tiden Glad Hade ingen aning om att denna smörsås kallas för Sandefjordssmörsås

Désirée

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.