Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu Senaste inläggen

För-& smårätter & tillbehör Soppor Fågel Nöt, vilt & gris Färs & korv Fisk & Skaldjur Veggo Vegetariskt Sallader Mjölmat, gryn & ris Konserverat, inlagt, sylt & marmelad Desserter, frukt & godis Matbröd, smörgåstårtor & kaffebröd Drycker & Övrigt Allergi, överkänslighet & sjukdomar Råd & tips Matprat Menyer, matsedlar & middagstips Köksutrustning OT - Off Topic Bilder Restauranter & Caféer Om sajten & iFokus
Soppor

Ängamatsoppa

2005-09-27 10:01 #0 av: Anne

Det här är väl egentligen en sommarsoppa, så passa på innan sommaren är alldeles borta.. även om för mig är soppor mest höst- och vintermat. Den här är i alla fall väldigt enkel och snabb att göra, och framför allt - himla god.

Ängamat

4 portioner

1 litet blomkålshuvud (3-400 gram)

3-4 morötter

100 gram broccoli

100 gram sockerärter

700 milliliter grönsaksbuljong

2 matsked mjöl

500 milliliter mjölk

salt, vitpeppar

Dela blomkål och broccoli i små buketter. Skala och skiva morötterna. Koka upp buljongen, och låt blomkål, broccoli och morötter småkoka i ungefär fem minuter tills de börjar mjukna. Rör ut mjölet i lite av mjölken, och häll det i soppan. Koka upp, och tillsätt sen resten av mjölken, sockerärterna och krydda med salt och vitpeppar.

 

 

Anmäl
2005-09-27 10:50 #1 av: Staffan

Det lät gott

sockerärtor hör till godaste som finns.Glad

// staffan

Anmäl
2005-09-27 12:04 #2 av: CBA

Det där påminner om min mormors redda grönsaks soppa som hon bjuder på gjorda av eget odlade grönsaker. Efter soppan får vi pankakor, mums Förvånad

Mvh CBA

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.