Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Matprat

Udda kombinationer

2008-04-26 21:15 #0 av: Jalking

Kroppkakor hade jag inte ätit sen jag flyttade hemifrån föräldrarna när jag en dag fick syn på dem i affären och blev sugen. Köpte och åkte hem och började värma dem. Vi har alltid ätit dem med bara smält smör. (Aldrig med lingonsylt som jag vet att en del har.) Dags att smälta smör alltså. Hhng! Inget smör i kylen! Och kroppkakorna redan på spisen, vad göra? Jo, jag testade med pesto. En riktigt lyckad nödlösning, det passade perfekt! Kroppkakor och pesto.

En annan lite udda kombination jag tycker om. Friterad camembert med hjortronsylt och finhackad rödlök. Man tror att smakerna hjortronsylt och lök skulle skära sig, men det passar mycket bra ihop.

Någon som har testat att blanda lite coca cola i öl? Ung. 1/4 cola.
Ni kan tänka er hur det smakar va? FEL, så smakar det inte! Inte alls som man skulle tro. Från någonstans kommer en lätt syrlig smak, och blandningen är faktiskt riktigt god.

Någon som har andra liknande kombinationer som verkar fel men blir väldigt rätt? 

Anmäl
2008-04-26 22:15 #1 av: AnneN

Jag äter långfil som jag blandar ner lite socker i och sen sätter jag kaviar ovanpå =) Riktigt gott men ingen tycks tro mig =/

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2008-04-26 22:36 #2 av: Liss

Potatismos, makaroner och brunsås^^

annars bara makaroner och brunsås.. men de kanske är vanligt? Ingen anning.

Hos mormor fick vi makaroner typ dränkta i smör och till de ett löskokt ägg. Vet inte om de är tyskt?:P haha jaa..

Annars finns de säkert mycket mer konstigt som jag inte ens tänker på, eftersom jag är uppvuxen med det.

Anmäl
2008-04-26 22:37 #3 av: AnneN

Äter även senap till varma mackor =)

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2008-04-27 20:28 #4 av: Liss

#3 Ah, jag har ketchup i varma mackor:)

Anmäl
2008-04-28 00:53 #5 av: tezzie

Jag har oxå senap i varma mackor, det är ett måste ;)

Anmäl
2008-04-28 15:15 #6 av: CarolineJ

ja senap i varma mackor e klart. helst dijonsenap.

min mamma har även banan på varm macka med skinka, senap och ost.

en annan ska jag gillar är stekta annanasskivor med grillkrydda på. jäättegott

Anmäl
2008-04-28 16:11 #7 av: Liss

Man kanske skulle testa senap då:)

Anmäl
2008-04-28 17:22 #8 av: bubbelbubbel

#0, haha!! det finns alltså nån mer än jag som har cola och öl ihop ? :D

Anmäl
2008-04-28 19:01 #9 av: Hera

Tycker om att ta ost, marmelad och stark kinesisk krydda på mackor ;)

Anmäl
2008-04-29 00:50 #10 av: Anne-Lie

Limpmacka med rå falukorv och hallonsylt. Faktiskt jättegott Kyss

Anmäl
2008-04-29 03:01 #11 av: Ylva-Li

Äsch. Cola och öl säljer de i barer här nere i Tyskland. ;)

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2008-04-29 21:07 #12 av: Hoppfull

Pannkaka med kaviar, en riktig hit!! :)

Anmäl
2008-04-29 21:12 #13 av: tezzie

Men fy vad äckligt :)

En kompis till mig äter sour cream-chips som han dippar i kalles kaviar!

Anmäl
2008-04-29 21:24 #14 av: Hera

När jag fortfarande åt chips älskade jag att stoppa in en chokladbit i munnen sammtidigt som ett sourcream & onion chips. Den smaken är svår att klå :P

Anmäl
2008-04-30 11:34 #15 av: Jalking

Jag kom förresten att tänka på en klassiker i ämnet "udda kombinationer". Minns inte vem som sa det. Möjligen ngn kändis från förr i tiden:

"Kaffe utan brännvin, vad är det för en jävla blandning?" 

Anmäl
2008-04-30 12:12 #16 av: CarolineJ

Har märkt att min familj har en del konstigheter för sig.

Nu senast var det stekt leverpastej. uuuuusch

Anmäl
2008-05-02 15:09 #17 av: Yvve

cola + öl = svagdricka..

lingonsylt,grädde& gräslök till färsk potatisen...rårördlingonsylt till våfflor&pannkakor..pressad citron&socker på pannkakor...rödbetor eller saltgurka på varma mackor..

Anmäl
2008-05-03 01:34 #18 av: april4

Släkt på min pappas sida använde salt i kaffet.

Anmäl
2008-05-03 03:08 #19 av: Jalking

Salt i kaffet är nog inte så väldigt ovanligt tror jag. Iaf har det ett namn - Lappkaffe.

Anmäl
2008-05-03 21:52 #20 av: TacoBelle

Har en kompis som äter snabbmakaroner med strösocker. Han gillar även korv och bröd med chokladsås på.

Min dotter gillar knäckebröd med majonäs, inget annat.

Jag gillar sirap på det mesta (men det är nog vanligt), jag har sirap på havregrynsgröt, pannkakor, potatismos, soyakorv, mackor, glass mm.

Anmäl
2008-05-03 22:02 #21 av: Hera

#20 Ska nog testa korv med bröd och chokladsås :) Tror det är ngt för mig faktiskt.

Anmäl
2008-05-03 22:28 #22 av: fridaas

potatischips med chokladsås, det vart en riktigt höjdare!

När jag och mina kusiner var yngre gjorde vi "dubbelmackor" av chips bl.a.

potatischips, vitlöksdipp, ostbåge, potatischips, dilldipp, jordnötsring, ostbåge och slutligen ett grillchips 

Anmäl
2008-05-04 00:29 #23 av: april4

Tack #19 före upplysningen. Jag visste inte att det hade ett namn.Skrattande

Anmäl
2008-05-04 02:15 #24 av: reverse

Smörgås med ost och majonnäs på, det är grejjer! Sambon vill ha mackan med leverpastej och majonnäs istället.

Anmäl
2008-05-04 02:42 #25 av: chinerunner

Kanske A-Fil på chiliconcarne hör hit då?  Cool

Anmäl
2008-05-04 02:43 #26 av: Hera

#25 Ja, det gör nog det :P

Anmäl
2008-05-04 04:25 #27 av: Jalking

#24 En nyrostad franskskiva med ost, majonäs och massor av grovmalen svartpeppar är en av mina favoriter.

Anmäl
2008-05-04 18:07 #28 av: bubbelbubbel

#20, sirap är ju supergott på pannkakor och glass ! :D
men på potatismos och mackor.....:P

Anmäl
2008-05-04 20:53 #29 av: Liss

#25 De är du faktist inte ensam om:) A-fil är gott på mycket..

Anmäl
2008-05-05 23:38 #30 av: Wruss

I min barndom sprang jag på en tjej som var "sommargotlänning". När jag hälsade på hemma hos henne i Sthlm så bjöd hennes föräldrar på "fredagsmys" vilket bestod av en ugnsplåt fylld med dillchips med svampstuvning och ost ovanpå... gratinerat i ugn. Låter jättemysko, men jag minns det som väldigt gott. Måste nog ta och testa det igen!!

Anmäl
2008-05-05 23:39 #31 av: Hera

#30 De smakerna tillsammans kan jag faktiskt tänka mig är gott :)

Anmäl
2008-05-06 00:43 #32 av: Elaichi

Jag har druckit öl/cola/cider-blandningar förr, de smakade faktiskt godare än man tror.... Annars är ju Snakebite skitbra, öl & cider, med lite tranbärsjuice, friskare än öl, inte sötsliskigt som cider... Men man känner sig som en fjortis när man dricker det.

Halvgamla frallor med "krämostar" (typ creme bonjour) och chips är också  gott! Segt, mjukt och knastrigt i ett! 

Anmäl
2008-05-06 00:45 #33 av: Elaichi

Och, kanske inte helt ovanlig, men jag springer inte på den för ofta: glass med läsk! Typ mörk chokladglass med coca-cola.... å så lite vispgrädde på toppen! Mums!

Anmäl
2008-05-06 03:27 #34 av: Jalking

Glass med punch.

Även punchextrakt fungerar utmärkt, det brukar jag använda- 

Anmäl
2008-05-07 00:03 #35 av: tezzie

#30 Den gratängen har jag oxå käkat, men det föll mig inte i smaken direkt =)

Anmäl
2008-05-07 01:48 #36 av: Liss

#33 De är ju hur gott som helst med coca cola och glass!:D

Sen kom jag på, något som jag dock aldrig testat, att folket på min förra skola köpte alltid en nybakad limpa eller liknande och tröck ner en chokladboll, från bageriet över gatan. De var visst "grejen" då. ^^

Anmäl
2008-05-07 16:09 #37 av: Hera

#36 "Bulle med bulle" kallade vi de ;)

Anmäl
2008-05-07 18:40 #38 av: fridaas

Hm, mamma brukade göra dillchips, grillchips, kyckling och fläskfilé gratäng.. Väldigt god, tills hon blandade i sourcreméchips..

Anmäl
2008-05-07 18:55 #39 av: Maria

#36 Jag jobbade på "glasscaféet" i Göteborg på Avenyn för 100 år sedan. Då serverade vi "CocaCola Float" och det var cola med valfri glass. Så det är nog inget nytt i alla fall.

/Maria

 

Anmäl
2008-05-07 18:59 #40 av: Hoppfull

Men vad är gratäng med chips??? Låter hur skruvat som helst men det kan man ju inte säga förrän man testat... recept?

Anmäl
2008-05-07 20:55 #41 av: Liss

#39 Neh absolut inte.. de serveras även på Leons (matställe) här i Norrköping:)

 

Anmäl
2008-05-07 23:13 #42 av: fridaas

#40 Du försteker kyckling och fläskfilé, sen lägger man enligt lager-på-lager-metoden först blandade chips, kött, grädde eller mjölk, chips, kött, grädde/mjölk osv. Överst lägger man lite ost för att få färg och lite smak.

Ungefär som potatisgratäng fast du lägger i kött och byter potatisen mot chips istället + tar bort löken. 

Anmäl
2008-05-08 01:03 #43 av: AktieTrader

#17 "lingonsylt,grädde& gräslök till färsk potatisen" Att ha lingon till sill o nypotatis är väligt vanligt. Jag känner nog fler som har det än inte har det.

Anmäl
2008-05-08 01:32 #44 av: Bregotta

Våfflor med gräddfil, kaviar och rödlök, men det är kanske vanligt? Iaf kanongott, lite som blinier med löjrom, fast billigare...

Anmäl
2008-05-08 10:59 #45 av: Hera

#44 Är ju som langos nästan :)

Anmäl
2008-05-08 17:22 #46 av: Bregotta

#45, ja det är det ju. Fast enklare att få till. Alla som inte smakat tycker att jag är helknäpp som äter våfflorna så, men för mig har det blivit ett riktigt måste :-)))

Anmäl
2008-05-09 23:44 #47 av: Liss

Ja jag tänkte med på langos direkt. Bara att de är ett annat bröd och med löjrom ist för kaviar och ibland även med räkor:)

Anmäl
2008-05-09 23:57 #48 av: Hera

På langos kan man ha iprincip vad som helst :)

Anmäl
2008-05-13 21:43 #49 av: Hoppfull

#42, blir inte chipsen degiga och äckliga då?

Anmäl
2008-05-14 01:16 #50 av: tezzie

#40 Gör en svampstuvning och varva den med dillchips, på med riven ost och in i ugnen =)

Anmäl
2008-05-14 01:33 #51 av: Zpookey

Fritterad camenbert med hjortronsylt och fritterade, saltade och spröda persiljekvistar är grymt gott. 

Anmäl
2008-05-14 01:34 #52 av: Zpookey

Coca cola i rött vin verkar vara något många dricker...dock inte jag Skrikandes

Anmäl
2008-05-14 23:16 #53 av: Betty

Har nog inte så konstiga saker för mig, men senap som pålägg (endast senap) tycker jag e väldigt gott samt att dippa chips i jack daniel´s sås.

Men en kompis till mig gillade kanelbullar med kaviar på och morfar åt mackor med marmelad och gräslök... 

Anmäl
2008-05-14 23:17 #54 av: Betty

Har nog inte så konstiga saker för mig, men senap som pålägg (endast senap) tycker jag e väldigt gott samt att dippa chips i jack daniel´s sås.

Men en kompis till mig gillade kanelbullar med kaviar på och morfar åt mackor med marmelad och gräslök... 

Anmäl
2008-05-15 11:59 #55 av: fridaas

#49 nej faktiskt inte, eller lite mjukare blir dem, men inte så att de blir äckliga!

Anmäl
2008-05-15 16:33 #56 av: [michaelalundgren]

När jag var lite yngre än vad jag är nu, och vi gick på Mc Donald's, så åt jag väldigt ofta pommes med glass.

Otroligt gott :)

/Michaela
Medarbetare på ScrapbookingNorsk Skogkatt

 

Anmäl
2008-05-15 16:45 #57 av: Liss

#56 De gjorde många ett tag tycker jag:)

Anmäl
2008-05-15 18:24 #58 av: Hoppfull

#55 det låter helt otroligt men säger du det så :) jag avskyr sega/degiga chips... huuuu :(

Anmäl
2008-05-15 19:56 #59 av: Caspia

Min pappa äter bakverk till havregrynsgröt. Det började helt normalt med mjölk, gick via filmjölk och yoghurt till marsansås, kex och muffins. Ett riktigt gott betyg på ens nygräddade kanelbullar är om pappa lägger dem i gröten. Helt friskt.

Anmäl
2008-05-15 20:03 #60 av: Hera

Min morfar hade smör och salt på gröten ;)

Anmäl
2008-05-15 23:08 #61 av: Liljekatten

Kalla kroppkakor med senap på är jättegott! Mums!

Anmäl
2008-05-16 00:21 #62 av: Martin

#51 Måste testas. Har testats utan persilljekvistarna och det är mycket gott... och gillar ju persillja, såvarför inte den varianten?

#52 Det borde vara fängelsestraff på att förstöra två av jordens godaste drycker, genom att blanda dem med varandra... :o)

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2008-05-16 18:23 #63 av: The-Photo

När jag var mindre älskade jag gurka med ketchup Oskyldig

Anmäl
2008-05-16 21:00 #64 av: MaMaMade

Det där m öl o coca cola kan jag nog köpa...förutom att jag avskyr coca cola.

När vi var i Colombia bjöd vår tolk oss på ljust colombianskt öl (Cerveza Colombiano tror jag att det hette, mkt gott) som hon blandade m en "mjölkig" illcerise tutti frutti-läsk...knäppskalle tänkte vi...tills vi smakade. *Faaarrrligt* gott, särskilt m tanke på att det inte direkt var ngn lättöl. Flört

Anmäl
2008-05-17 00:28 #65 av: CarolineJ

Har aldrig själv smakat det men på något sätt låter det OK för mig - chockladbit inrullad i en skiva ost

Anmäl
2008-05-17 02:29 #66 av: Jalking

Kom ihåg att morsan förr brukade baka en slags tjockare pepparkaka som skulle ätas med smör och ost. Det var faktiskt godare än det låter.

Anmäl
2008-05-17 11:06 #67 av: MaMaMade

Ost o choklad är mkt gott. En bit fin mörk choklad, några spån parmesan el pecorino samt ett välfyllt glas m Amaronevin...*mmm*! Skrattande

Pepparkakor m Roquefort på...*aaahhh*!

Anmäl
2008-05-19 00:54 #68 av: Bregotta

För några år sedan brukade jag göra en "välkomstdrink med tilltugg" som bestod av pepparkaka, en liten strimla rökt lax, en klick creme fraiche och på toppen en klick hjortronsylt, till det mkt kall mörk porter. Receptet kom från AoM. Jag vet - det låter helknäppt men är faktiskt jättegott. Även de allra värsta skeptikerna gillade det. Jag hade faktiskt glömt bort det tills nu...

Anmäl
2008-05-19 21:34 #69 av: Martin

En klassiker som jag först "idiotförklarade" när jag hörde:

Pepparkaka med ädelost, gärna någon form av grönmögel.

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2008-05-19 21:41 #70 av: Hera

#69 Det är så gott :)

Anmäl
2008-05-20 14:27 #71 av: fridaas

#69 Det brukar vi ha hemma på jularna.. fast jag brukar ta vitlöksmjukost istället, det är mumma!

Anmäl
2008-05-20 16:38 #72 av: Liss

Ja sen är de ju gott med grönmögelost och päron. Men de kanske är vanligt?:)

Anmäl
2008-05-20 23:08 #73 av: Johanna

har en kompis som äter äpple m grillkrydda på... Fundersam inte så gott

Anmäl
2008-05-24 12:18 #74 av: Elaichi

#66

Skånepepparkakor med lika mycket smör o sen ost på! Mmm, o så lite sån här mörk dricka att doppa i... (sån på bär. gammaldags. jaja) 

Anmäl
2008-07-07 01:53 #75 av: Jalking

En tjej på mitt jobb brukar äta stekpotatis med skagensmet. Kryddat med grovmalen svartpeppar.

Anmäl
2008-07-08 10:41 #76 av: mjioo

#14 åh en favorit som har hållt sig på förstaplats i 8år för mig. brukar köpa marabou mjölkchoklad och bita sönder i mindre bitar och lägga mellan två chips när ingen tittar hehe.

annars brukar folk tycka att jag är konstig när jag äter chokladpudding med maränger..

våfflor med kyckling och choklad är riktigt gott också.

pommes med räkröra eller skagenröra, namnam.

korvbröd med fiskpinnar och rhodeislanddressing

mackaroner med spenatstuvning, ädelost och fetaost.

bea, ägg och feta är ett måste på pizza 

 oboy på flingor och mjölk

kan komma på hur mycket somhelst, säkert mycke som är vanligt men oj så gott det är 

Anmäl
2008-07-08 12:12 #77 av: AnneN

#76 chokladpudding med maränger låter mumsigt så det måste jag testa =)

Mina systersöner äter hallonkräm med flingor

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2008-07-08 13:56 #78 av: Hoppfull

kräm med frukostflingor/musli och youghurt är väldigt gott. Yoghurten bryter fint mot den söta krämen och flingorna ger lite mera matighet :)

Anmäl
2008-07-08 15:13 #79 av: Martin

Hittills har jag inte hittat något som maränger inte fungerar till :o)

Men det kan säkert funka bra med lite grädde och chokladpudding.

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2008-07-08 17:16 #80 av: mjioo

#79 grädde har jag börjat med på senare tid men för mig är det alltid maränger till chokladpudding som gäller! mums.

när jag fyllde år fick jag en påse maränger utav en kompis och jag lyckades äta upp hela påsen utan nåt till Generad 

jag har honung till nästan allt också. tycker det är gott till pasta, senap och feta. kanon på mackor med ost också.

pommes med honung funkar också fint hehe. oboypulver på mackor med bananskivor är också gott men säkert ganska vanligt.

 

Anmäl
2008-07-08 23:17 #81 av: Keylie

Min lillasyster lärde sig äta sill  genom att spruta choklad på. Urk

Anmäl
2008-07-12 23:13 #82 av: TacoBelle

Kom på att jag gillar korvbröd med smör i. Och även korvbröd med en banan i istället för korv. Ska vara riktiga färska korvbröd dock och inte dom där små torra.

Anmäl
2008-08-24 05:38 #83 av: Puhlo

Jordnötssmörsmackor med finhackad purjo på.

Vaniljglass med vitpeppar på. (det senare är det inte jag som äter)

 

Anmäl
2008-08-24 20:29 #84 av: Oscar

Kalla pannkakor med senap! Mums! Vaniljglass med senap e inte heller så dumt. Tror rätt senap funkar till nästan allt.

Och varm Brie med hjortronsylt, inte så udda kanske men jäklar vad gott. Eller chèvre och honung...mmm...Och saltgurka med honung, tror det är en gammal rysk delikatess.

Anmäl
2008-09-02 21:23 #85 av: Bjornen

Lingonsylt fungerar bra till allt.

Sill å öspa med missmör.

Stekt potatis med missmör.

Socker på stekta ägg.

Socker på ostskivan.

Lök som smörgåsmat 

Salt på surt (en vanlighet i Japan).

Det är några godsaker som jag gillar men uppfattas nog idag som lite udda.

Anmäl
2008-09-05 02:18 #86 av: TacoBelle

#85 Vad är missmör? Och vad är öspa?

Anmäl
2008-09-06 15:20 #87 av: tezzie

#76 Fiskpinnar i korvbröd äter vi oxå, fast med remouladsås :)

Supergott :)

Anmäl
2008-09-10 13:09 #88 av: [MargaretaA]

jag sökte recept och hittade den här tråden. Kul!

vet inte om ni redan fått tipsen (har inte lusläst vartenda inlägg)

ostkuber doppas i favoritsenapen - gott framför TVn i stället för chips och dipp

Barnens favorit; Pommes Frites och majonnäs.

 

Anmäl
2008-09-10 13:34 #89 av: Jalking

Pommes med majonäs tror jag är ganska vanligt i Tyskland. Iaf är det inte ovanligt att tyska gäster vill ha en liten skål majonäs till pommesen på mitt jobb. (Jobbar på en båt med restaurang ombord)

Anmäl
2008-09-10 13:45 #90 av: [MargaretaA]

Jag har lärt mig det av Holländare. Glad

Anmäl
2008-12-01 16:49 #91 av: botakt

jag gillar 5 minuters kola med glögg i.. Åså ska det ju vara en blåmögel eller grönmögel ost bit på pepparkaka.. Min mamma äter pepparkaor med smör å ost på.Men det kanske är vanligt?

Anmäl
2008-12-01 17:08 #92 av: AnneN

#91 pepparkakor med smör och ost är smaskigt =) Funkar även med någon smaksatt mjukost

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2008-12-18 03:52 #93 av: exitingsvillemo

har nog inget jätte-udda att komma med.

Hårdbrödmacka med kaviar och hackad lök-mumma

mjölk/sommarbäryogurth toppad med crunchy-muslie

en grej som är supergott:

Chili taco chips, lägg en korvbit på (med mkt smak) och en bit brie-ost och in i micron några sekunder.

Sketagott när man kommer hem från krogen =)

Anmäl
2008-12-21 23:15 #94 av: AstaL

Makrill med lingon(sylt) eller makrill med sås gjord på creme fraiche, hjortronsylt, dill och peppar.

Eller barnens favorit, den amerikanska klassikern jordnötsmör- och syltmackor.

Anmäl
2008-12-22 01:27 #95 av: TinaNordberg

Konserverade kalla päronhalvor med riven grönmögelost på är en mumsig dessert.

Tina Nordberg medarbetare:

 Fågelskådning i fokus

 Svamp i fokus

Anmäl
2009-01-03 23:22 #96 av: botakt

kom på en  till sak. Popcorn med grillkrydda och svartpeppar men det är kankse vanligt? Och pannkakor/plättar med ketchup på mumaSkrattande

Anmäl
2009-01-09 00:49 #97 av: kerre

#60 åh jag åt också smör på gröten förr när jag ville gå upp i vikt så gott!

Färsk ananas med tabasco grymt gott! kaffe och osötad svartvinbärsdryck

jordnötsmör på gröten. jordnötsmör blandat med örtkryddor salt och peppar och citron på det mesta.

färsk habanero på varma mackan massor och piripiri på glassen.. (ärvt ett visst kryddberoende..)

Anmäl
2009-01-23 17:23 #98 av: Ebba-A

Här hemma har vi inte så mycket konstigt :s Men annanas i tacos är ett måste här.
Och mina kompisar tycker o korvbröd med smör, ost och chokladsås.

Men jag gjorde en röra till mig och min kompis när vi skulle äta bakpotatis, som alla tyckte lät helt konstigt, men var väldigt god. Den innehöll:
Strimlad skinka, riven ost, cremé frâiche, majonäs, honung, kanel, cayennepeppar, svartpeppar, salt och tomatpuré. :)

Värd på Choklad iFokus

Anmäl
2009-02-03 23:11 #99 av: ThomasOlenas

#66 det är faktist gott..

Anmäl
2009-02-04 09:25 #100 av: mammiz

Kaviar med banan på hård macka...

Popcorn och vanilj glass. Mums

Anmäl
2009-02-04 09:29 #101 av: Lena82

#0 det där med rödlök till friterad camembert ska jag tipsa mina föräldrar om. De äter sånt men inte jag. Jag är ganska så kräsen, fast jag ett tag åt pasta till allt, fisk, fågel, kött jag allt. Något sm jag tycker är gott är att koka pasta, hälla av den och sen blanda i en burk med makrill i tomatsås. Var något jag brukade äta när jag vile fixa något snabbt att äta på kvällen istället för pizza

Anmäl
2009-02-04 17:44 #102 av: Hera

Stekt strömming/sill med lingonsylt och potatismos är mums

Anmäl
2009-02-04 17:50 #103 av: Oscar

#102 Det är ingen udda kombination, det är ett måste! ;) Alternativt kan man komma undan med stuvad spenat ibland.

Anmäl
2009-02-05 09:12 #104 av: Lena82

#102 En sann klassiker.

Anmäl
2009-02-06 11:17 #105 av: AktieTrader

#102 Utan lingon vill jag absolut inte ha det.

Anmäl
2009-02-09 21:00 #106 av: Dojdan

Min pappa har den kostiga idén för sig att han gärna äter filmjölk med hotdogsbitar och krossat knäckebröd. Jag brukar säga att det är vid dessa tillfällen han visar sina finska gener som mest. Flört

 

Stekt falukorv till blodpudding är dock riktigt gott!!


Anmäl
2009-02-11 04:19 #107 av: HannaAkutgruppen

banan i tacos är gott :)

Anmäl
2009-02-11 04:25 #108 av: Dojdan

#107 Den har jag hört förut, men aldrig riktigt vågat testa på!


Anmäl
2009-02-12 09:28 #109 av: Lena82

Filmjölk med knäckebröd åt jag jämt som liten, men hade aldrig i hot dog bitar. Det tycker jag låter som en väldigt udda kombination :)

Anmäl
2009-02-12 20:07 #110 av: Dojdan

#109 Ja, filmjölk och knäckebröd fungerar. Men hotdogs, ja, det är där man blir orolig Flört


Anmäl
2009-02-17 10:44 #111 av: Lena82

#110 ja verkligen. Ibland har jag till och med svårt att äta ägg och bacon till frukost för att det känns för lunchaktigt. Har du vågat prova hot dog i filmjölk?? Jag skulle nog inte vilja göra det, men jag kan fråga min sambo för han äter allt och lite till förutom broccoli.

Anmäl
2009-02-17 10:51 #112 av: Sandra

Är det bara jag som äter fiskpinnar o potatismos med ketchup?

Anmäl
2009-02-17 11:25 #113 av: Hoppfull

110 & 111 fil och korv är faktiskt ganska gott ihop, men jag brukade ha korven på mackan istället för i filen. När vi var små var det ganska vanligt med falukorv (på den tiden korv var korv och inte bara vatten och potatismjöl) som pålägg och det är riktigt gott ihop med fil Glad

Anmäl
2009-02-17 11:53 #114 av: Lena82

#113 Ja det har jag också haft. Falukorv som pålägg på mackan och sen fil vid sidan om, men har aldrig kunnat tänka mig att lägga korvbitar i filen. Fast som vi brukar säga det ska ju ändå blandas i magen. ;)

Anmäl
2009-02-17 22:34 #115 av: Hera

#112 Nej, det äter jag med. Kan äta ketchup till det mesta.

Anmäl
2009-02-18 08:27 #116 av: Lena82

#112 jag har aldrig haft något annat än potatismos till fiskpinnar. Brukar man äta något anna till??

Anmäl
2009-02-18 22:37 #117 av: Hera

#116 Remulade är nog ganska vanligt.

Anmäl
2009-02-19 09:08 #118 av: Lena82

#117 Där sa du något. Jag tror inte att jag nånsin ätit något annat än potatismos till fiskpinnar. Ett tag var det lite latmanskost för mig. Man kom hem från jobbet slog på ugnen och slängde in ett par pinnar och rörde snabbt ihop lite pulvermos. Ingen höjdarmiddag men jag blev mätt.

Anmäl
2009-02-19 16:46 #119 av: Hera

#118 Testa med remulade då vett ja :)

Anmäl
2009-02-19 17:01 #120 av: Jenna-Gun

Stuvade makaroner med socker på.

Anmäl
2009-02-19 17:06 #121 av: Dojdan

#120 Nej fy, men däremot så ska man alltid ha en nypa socker i kastrullen när man kokar stuvade makaroner, det gör susen!


Anmäl
2009-02-19 17:27 #122 av: [Asta]

Maken brukar käka macka med köttbullar och kalles kaviar på. Samtiidigt.

Anmäl
2009-02-21 09:51 #123 av: johan86an

Köttfärspaj med lingonsylt är kanske lite otippat men jag tyckler de passar bra tar bort de lila starka ur ppajen och smaken blir ljuvlig. jag är nog en lingon tock för de passar mig med lingon till de mästa

Anmäl
2009-02-23 16:08 #124 av: Lena82

#119 ska prova med remoulad nästa gång vi köper hem fiskpinnar och då kanske till och med ta kokt potatis till istället för mos.

Anmäl
2009-06-16 23:37 #125 av: Salladshataren

Min pojkvän är helt knasig Tungan ute

Han äter kyckling med makrill i tomatsås, kaviar på kanelbullar och negerbollar i fralla...

Hm, han får inte ta med sina matvanor hem till mig Flört

Anmäl
2009-06-16 23:49 #126 av: Loucar

Jag provade pasta, strimlat stekt fläsk och pesto det är supergott

 

Anmäl
2009-06-17 00:18 #127 av: Ebba-A

#126 Jag tycker det låter som en helt okej kombination :)

Värd på Choklad iFokus

Anmäl
2009-06-17 00:19 #128 av: Loucar

Den är helt ok men kanske inte en man tänker på i första taget.

Anmäl
2015-10-02 20:17 #129 av: Jalking

Det har nog tillkommit en del nya medlemmar sen senaste inlägget i den här tråden. Jag lyfter fram den och hoppas på nya spännande kombinationer.

Anmäl
2015-10-03 19:57 #130 av: Carrosh

Räkor i vaniljvisp är gött! Provade det när far min fyllde femtio och det var räkor över från smörgåstårtan och vaniljvisp/vaniljkräm kvar från tårtan. Var ju bara tvungen att testa!

Annars har jag hört att bacon och vaniljglass ska vara väldigt gott. Har inte provat det än, men ostbågar och vaniljglass är gött!

\m/
Äta bör man, annars blir man hungrig!

Anmäl
2015-10-03 20:26 #131 av: Hera

#130 det med räkor måste jag testa.

Och bacon med glass. Salt och sött tillsammans är ju gott :)

Anmäl
2015-10-03 22:10 #132 av: Carrosh

#131 Ja, de båda grejerna (räkor i vaniljsås och bacon och vaniljglass) följer ju samma princip. Det där havssalta i räkorna funkar utmärkt till det söta. Det är ju som med choklad med havssalt i. Supersmarrigt!

\m/
Äta bör man, annars blir man hungrig!

Anmäl
2015-10-03 23:44 #133 av: Scorpio97

När jag var yngre åt jag tomatskivor med salt och socker på. Tror det var pappa som lärde mig äta tomat med salt på, sen lade jag till socker någon gång. Salt och sött är en bra kombo som sagt. Ibland hade jag örtsalt, chili och/eller peppar på också.
Numera gillar jag inte riktigt konsistensen på större tomater och det blir inte rätt smak med dom mindre romantica-tomaterna jag brukar äta nu. 

Jag brukade även ha socker i Coca Cola. För det är ju inte tillräckligt sött (;

Sen hade jag en klasskompis som hade (eller tja, han har det förmodligen fortfarande) ketchup på allt. Inkluderat pizza, tacos, pannkakor samt fisk och i princip allt annat man kan komma på. Jag som aldrig har klarat av smaken på ketchup har väldigt svårt att förstå hur man kan vilja ha det på allt man äter. 

Glass och Coca Cola (som redan nämnts) är också gott. Chips och dricka fungerar bra, men för att undvika att chipsen blir mjuka så tar man ett chips i munnen och sedan en klunk dricka. 

Sen är det gott att blanda vissa drickor. Exempelvis Coca Cola med lite Fanta eller SevenUp i, eller Hallonsoda+Fanta. Eller sockerdricka med grenadin i. Jag har förmodligen provat många fler (mer eller mindre lyckade), men det är dom tre jag kommer på för tillfället. 

//Jessie

Anmäl
2015-10-04 04:16 #134 av: Carrosh

#133 Fanns en dryck som var precis som cola och fanta ihop, men den tror jag inte tillverkas längre. Tror den hette Black Orange eller något i den stilen.

På tal om dryck så brukar jag blanda saft med bubbelvatten, gärna någon som ligger i samma smakområden. Hallonsaft med smultronbubbel är en favorit. Svartvinbärssaft funkar också med smultronbubblet. Funkar även med krusbär/päron väldigt bra. Men då är det köpesaft, vill inte slösa hemgjord saft på det sättet.

\m/
Äta bör man, annars blir man hungrig!

Anmäl
2015-10-04 09:12 #135 av: Scorpio97

#134 Utomlands drack jag Coca Cola Twister (tror det var så det hette, men är lite osäker) och den smakade också precis som Fanta och Cola tillsammans. Men det var jättelänge sedan så jag vet inte om det finns längre heller. 

Hallon och smultron kombinationen lät väldigt god!

//Jessie

Anmäl
2015-10-05 10:11 #136 av: tlover

Te och saker kan ibland verka fel men är så rätt.

Tex pu-erh och älgkött som jag gjorde en oerhört god gryta av för några veckor sen eller pu-erh pepparkakor. (till och med jag som är tenörd trodde länge att pu-erh inte gick att kombinera med något)

Flyttstängt i butiken

Glöm inte att följa mig på facebook och instagram!

Anmäl
2015-10-05 21:22 #137 av: fridarebecka

Jobbar på ett hamburgerställe, och en gång kom några killar in och beställde hamburgare med bara kolasås och sallad på(och så kött och bröd också). Var ju självklart tvungen att testa det sen och kan inte påstå att det var någon höjdare, men några kollegor tyckte att det var gott. Funderar

Anmäl
2015-10-07 17:25 #138 av: [Udoon]

Har väl ett par grejer jag kan komma på. Mamma tar alltid ketchup på bruna bönor. När jag var liten var något av det godaste jag visste finriven tomat med socker på. Pepparkakor med smör på är gott också Glad

Anmäl
2015-10-09 19:19 #139 av: Sisselie

Jag tål inte de vanliga kolhydratkällorna i mat, men behöver ändå få i mig en del kolhydrater, så då gäller det att ha fantasi.

I förrgår t ex åt jag vit fisk med spenatsås som var gjord på en apelsin som jag kokade ihop med spenaten och mixade. Hade i kokosolja och kryddade med mina favoritkryddor: svartpeppar, cayennepeppar, ingefära, gurkmeja, koriander och spiskummin. Först tyckte jag det skar sig med apelsinsmaken, som inte gick att maskera, men när jag vant mig så var det faktiskt gott.

En annan gång hade jag banan istället för apelsin i spenaten. Egentligen för sött för min smak, men det gick också att vänja sig vid.

Nu håller jag på och experimenterar med honungsmelon. Idag gjorde jag sås på honungsmelon och aubergine, som jag stekte i mycket klarnat smör, och sen mixade och kryddade med samma kryddor som ovan, fast med tillägg av dragon. Till det hade jag rödspätta och kokt broccoli och röd paprika. Det var gott, inte alls sött, som de tidigare rätterna.

Anmäl
2015-10-10 00:55 #140 av: VästkustFia

#52, #62 rödvin och cola fungerar faktiskt bra ihop. Fick tipset av en kompis med rötter i gamla Jugoslavien (och nej, jag trodde inte på det förrän jag smakat). Det är tydligen vanligt i vissa länder runt Medelhavet.

Anmäl
2015-10-10 08:09 #141 av: Maria

#140 Det har jag druckit i Kroatien. Där kallades det för "Bombas" Jag tycker det är riktigt gott.

/Maria

 

Anmäl
2015-10-12 09:37 #142 av: JazzBass

En kompis sätter alltid ansjovisfiléer i köttfärssåsen. Det lär funka väldigt bra, och jag är inte själv förvånad. Däremot kanske jag själv skulle föredra äkta ansjovis, alltså  sardeller inlagda i salt och olivolja. De innehåller stora mängder naturligt glutamat (glutamat triggar umami-smaken) och påminner därför mycket i smak om parmesanost faktiskt. Glad

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2015-10-12 10:33 #143 av: Maria

#142 Ansjovis ingår som ingrediens i den klassiska SlottsstekenSkämtar

/Maria

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.