Annons:
Etikettmatprat
Läst 5063 ggr
antibody
1/24/06, 9:13 PM

Bregott vs Becel

Enligt Göran Petersson Professor i Kemisk Miljövetenskap på Chalmers så avgår Bregott med segern. Välj Bregott framför Becel för kärl och hjärta.

Annons:
Kiara
1/25/06, 8:55 AM
#1

Då gör jag ett rätt dåSkrattande Bregott är godast och sen kan man steka i det inte helt felFlört

AktieTrader
1/25/06, 7:07 PM
#2

Det ska jag säga till min fru så kanske jag slipper becelsmörjan.

tillalex
1/25/06, 10:50 PM
#3

Det skall jag med. Mycket intressant antibody!

Pelle
1/25/06, 11:31 PM
#4

Satt och Googlade detta lite grann eftersom jag tyckte att det lät rätt kontroversiellt att säga att mättade fetter inte skulle vara dåliga för hjärta/kärl som ju är dagens etablerade "sanning". 

Jag skulle vara försiktig innan jag köpte hans resonemang fullt ut.
Det är en jätteintressant artikel, men man ska ha klart för sig att han tillhör en minoritet inom näringslära, och hans fotnötter får åtminstone inte mig att bli övertygad. Två hänvisningar till egna studier, en till Robert Atkins, en till en britisk journal som jag inte vet ngt om, och en referens till en bok om functional foods.

Visst, han kan ha rätt, nån ska alltid vara den första som bryter med tidigare dogmer, men han gör det inte på ett speciellt övertygande sätt måste jag säga.

AndersE
1/26/06, 1:21 PM
#5

Jag tycker Bregotts reklam om Bregottfabriken är klockren.

Man kan naturligtvis välja att tro på att vägen till hälsa går via konsistensgivare, färgämnen och andra kemikalier.

Fast jag väljer nog hellre så naturliga råvaror som möjligt, dvs margarin kommer aldrig innanför min kylskåpsdörr.

Jag har Bregott på mackan. Jag har olja och/eller smör i stekpannan.

Rund och glad!

Pelle
2/1/06, 2:22 PM
#6

Anders, håller med dig om om processad mat, i synnerhet margarin. Vill man verkligen äta bensin och lösningsmedelsrester på sin smörgås? Inte jag ialla fall. 

tycker att det är mystiskt att forskaren stödjer sitt resonemang kring produkterna på förhållandet mellan intag av omega-6 fettsyror och omega-3 fettsyror samt hävdar att mättat fett är ofarligt utan att på något sätt underbygga det. Det luktar opinionsbildning, inte forskning, och således ngt man bör förhålla sig skeptisk till. Sen kanske det bara är jag som hakar upp mig på den biten, eftersom jag inte använder något av fetterna han studerat, och således varken får min konsumtion bekräftad eller förkastad.  

Om hans teori är sann så innebär det smör=bra, rapsolja=bra, medan majsolja/soljrosolja=dålig. Av ngn anledning nämner han inte olivolja och det är väl för att hans forskningspengar kommer från rapsoljebönder eller ett stort svensk/danskt mejeriföretag ; )

Annons:
birger
2/3/06, 1:24 AM
#7

#5 Totalt motsägelsefullt. Har du läst innehållsdeklarationen på Bregott nån gång? Bregott är margarin blandat med smör så du får sluta använda det eller börja förvara det någon annan stans än i kylskåpet.

AndersE
2/4/06, 10:46 PM
#8

#7 birger, är det dags för glasögon?

Bregott består av grädde och rapsolja. Var hittar du margarinet?

Pia
2/9/06, 11:43 PM
#9

Nu har även jag gått över till Bregott, med kärnmjölk. Gott! Att jag missat denna variant, nu har jag kört på smör ett tag för att komma ifrån alla läbbiga tillsatser, men det är banne mig inte kul att behöva karva små ynka smörflagor att ha på smörgåsen… Himla bra tips om Bregott, föredömligt få och naturliga ingredienser:)

altavista
9/3/06, 12:34 PM
#10

SUCK!

hur är det med transfetter (tramsfetter Ledsen - ) ?

enligt denna lista det är högre innehåll transfetter i Bregott än i Becel

förresten, hög transfett-innehåll även i smör (??? vilka tillsatser finns i vad? )

http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=7218

[Asta]
9/3/06, 3:25 PM
#11

I feta mejeriprodukter är det naturliga transfetter som ingår och normalt sett inte industriellt framtagna sådana. Det är därför ganska svårt att undvika transfetter i smör etc.

Det kan man också läsa om på livsmedelsverket.

Tilda-T
9/5/06, 11:28 PM
#12

Det finns mycket om transfetter och om smör / oljor osv på

Dr Annika Dahlqvist blogg på passagen eller så går ni in och läser på kolhydrater i fokus.

Det enda man ska ångra är sådant man inte har gjort!

SallyB
9/7/06, 6:33 PM
#13

Och så kan man prova Bregott med havssalt. Nästan så att det blir Bregott med smörgås då Cool 

#12 Ja de (flesta) som skriver på KiF är ju så objektiva och vetenskapligt underbyggda i sina faktauppgifter… Så där finns nog Sanningen

*ironisk*

Annons:
Margareta
9/14/06, 8:50 PM
#14

#6 Pelle: Det finns fler kontroversiella länkar Du kan läsa om Du gillar det.

#13 SallyB: Som Sajtvärd för Kolhydrater antar jag att ovanstående punkt är riktat mot mig… och man känner sig väldigt välkommen när man tassar runt på andra sajter och läser dylika kommentarer från Dig.

Den här tråden handlar ursprunligen om Bregott vs Becel och jag föredrar att hålla mig till ämnet.

Uffe Ravnskov, med dr, docent har en hel del att säga om mättat animaliskt fett. Läs gärna hans meritlista och referensförteckning.
http://www.ravnskov.nu/svcholesterol.htm

J. Michael Nicholls, Alingsås, Sverige har ägnat en hel sajt åt vad han kallar Feta lögner
http://www.fatlies.net/

Dr Annika Dahlqvist har massor av länker i högerkanten på sin blogg om man vill läsa mer. Hon tjänstgör på vårdcentralen i Njurunda och har nog bättre resultat på sina patienter än de flesta andra vårdcentraler. Därtill delar hon frikostigt med sig av sina kunskaper nästan dagligen på nyss nämnda blogg.

Eftersom det finns gott om länkar för vidare analys för den som är intresserad på dessa sajter nöjer jag mig med dem.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

MaMaMade
9/18/06, 9:10 PM
#15

Har inte möjlighet att läsa länken (länkarna) nu…inte m en 1½-ÅRING I knät som "hjälper" mig att skriva! ;)

Dock… jag smakade Becel för första ggn igår o föredrar helt klart Bregott när det gäller smaken! Smör o rapsolja kan inte vara livsfarligt om man inte vräker i sig det hela dagarna! Äter hellre lite  av  ngt som är gott istället för mkt av ngt halvdant.

altavista
9/27/06, 10:05 AM
#16

Bregott i framtiden!

UT med Becel! Flört

Upp till toppen
Annons: