• Om iFokus
  • iFokus-bloggen
  • Intressesajter
  • Starta en sajt
  • Support
  • Logga in med Facebook
  • Bli medlem
  • Logga in
iFokus Hoppas du har en bra dag!
Reworking iFokus
  • Inlägg
  • Artiklar
  • Om sajten
  • Lexikon
  • Länkar
  • Medlemmar
  • Sök
  • A A
Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu Senaste inläggen
slaktarbiff/njurtapp sous vide
6 svar

MonicaLagerquist
2019-11-01
Vildsvinsfärs. Vad laga?
10 svar

Garm
2019-10-30
Byta ut rödvinsvinäger
2 svar

Tant Grön
2019-10-30
Potatisens dag den 26 oktober
2 svar

Carmarino
2019-10-26
Världspastadagen
5 svar

Tant Grön
2019-10-25
Använder nån torkugn
6 svar

Mooniq
2019-10-22
Frysa in gratäng
2 svar

Loj
2019-10-22
Tips till snabblagad middag
1 svar

ShegoFan12
2019-10-14
Äggets och räkmackans dag
5 svar

DesK
2019-10-14
Färska bönor - koktid?
4 svar

MaMaMade
2019-10-14
Öva på mat utan att rulla fram
4 svar

tlover
2019-10-11
Kycklinggryta?
1 svar

Rosen82
2019-10-08
Vad blir det för mat? 17
128 svar

DesK
2019-10-07
Minnesdag 25 år
1 svar

DesK
2019-09-29
25 september firar vi Äpplet...
26 svar

Gunlog
2019-09-25

« Föregående Nästa »

För-& smårätter & tillbehör Soppor och såser Fågel Nöt, vilt & gris Lamm, får och övrigt kött Färs & korv Fisk & Skaldjur Veggo Vegetariskt Sallader Mjölmat, gryn & ris Konserverat, inlagt, sylt & marmelad Desserter, frukt & godis Matbröd, smörgåstårtor & kaffebröd Drycker & Övrigt Allergi, överkänslighet & sjukdomar Råd & tips Matprat Menyer, matsedlar & middagstips Köksutrustning OT - Off Topic Bilder Restauranter & Caféer Om sajten & iFokus

Hur man inte ska göra majonnäs

Majonnäs hör till de där sakerna som jag länge haft väldigt svårt att lyckas med, kanske för att jag har ovana att alltid krångla till allt och göra saker på lite annorlunda vis för att sätta en egen prägel på mina kreationer. En del majonnäser har också misslyckats på grund av att recept varit slarvigt skrivna och viktiga detaljer lämnats bort. Så med alla mina misslyckade majonnäser djup begravna i bioavfallet men fortfarande spökande i mitt minne tänkte jag lista sånt som man inte ska göra om man vill lyckas med sin majonnäs, vad man istället ska göra, och vad man kan göra för att rädda den om det ändå skiter sig. Den här artikeln är lång, men förhoppningsvis kan den bespara er läsare mycket tid genom att undvika göra samma misstag som jag gjort, så ni kan göra delikata majonnäser genast från början! Läs mer »

Terökt tjälknöl

Terökt tjälknöl är perfekt bjudmat då den kan göras iordning ett bra tag i förväg. Terökningen ger en ny smaksensation på tjälknölen. Läs mer »

Kikärtspannkakor

Dessa pannkakor upptäckte jag för ungefär 2 veckor sedan men dom har redan serverats hemma flera gånger och är en ny favorit. Dom är enkla, billiga, går snabbt att göra, vegetariska och glutenfria. Dom är också väldigt mättande. Originalet kommer från ica men eftersom jag är som jag är så var jag tvungen att ändra den lite. Läs mer »

Restauranger som är värda en omväg

Al Habesha är en etiopisk restaurang som ligger i Gamlestaden i Göteborg Läs mer »

Sajter iFokus

Det finns massor av olika sajter i nätverket iFokus. Här kommer de med en liten presentation. För att bli medlem i någon/några sajter är det bara att gå in via länken som du finner direkt under "Mina iFokus-sajter" Läs mer »

Vad är egentligen Ifokus Insider?

Du ser det överallt. En liten gul plupp med ett I innuti på vissa folks avatarer. Och du kanske undrar vad det är för något? Och när du sen får reda på det undrar du.. hur får just jag det? Läs mer »

Bilder på iFokus

Några enkla steg för att göra bilderna anpassade till iFokus. Del 1 i en artikelserie om bildbehandling. Läs mer »

Mjölksyrajäsning

Än idag syras det mjölk, grönsaker, kött och fisk. Yoghurt och filmjölk är välkända för oss och likaså gravning av fisk och kött. Till denna grupp hör även surströmmingen. Mjölksyrajäsning är den enda formen av konservering som faktiskt gör grönsakerna nyttigare än de är som helt råa. Dessutom gör mjölksyrajäsning rotfrukter och grönsaker mer lättsmälta. Mjölksyrajäsning är egentligen en form av fermentering. Läs mer »

Fröbollar

Dessa fröbollar är en favorit hemma och av alla som har testat dom. Perfekt för den som vill äta mer varierat. Läs mer »

Lagen om upphovsrätt

Upphovsrättslagen innebär att du inte får vidarepublicera andra personers framställda material (artiklar, foton, musikalster, konst, dataprogram och så vidare) utan dennes medgivande. Läs mer »

Koka egen buljong är enkelt gott och billigt

Att koka sin egen buljong är inte svårt och det ger grunden till många goda och nyttiga middagar. Buljong kan kokas på nästan vad som helst. Kött av alla slag, fågel, fisk, skaldjur, rot- och grönsaker. Min favorit är buljong kokad på både kött, höns eller kyckling och rot- och grönsaker och lök av flera sorter. Läs mer »

iFokus växer så det knakar

Nu finns det massor av olika sajter i nätverket iFokus. Här kommer de med en liten presentation. För att bli medlem i någon/några sajter är det bara att gå in via länken och sedan lägga den bland dina favoriter. Läs mer »

Månadens Matlustare - Maj!

Denna gång säger vi stort grattis till: Läs mer »

Nya inlägg på iFokus

  • Skånetrafiken inför blip-betalning på stadsbussar
  • Konspirationsteorier
  • Överviktig katt?
  • Daglig Dharma 7 december, 2019
  • strumpbyxor
  • Trumpeter 1/35 Entwicklungsfahrzeug 10, eller Jagdpanzer E10
  • Intuitionsövning 7 december
  • Intuitionsövning 7 december
  • - Visa fler -
Om iFokus Mobilversion Annonsera Kontakta oss Support Användaravtal Skrivregler Cookies
iFokus logo

LONDON - NEW YORK - PARIS - MILANO - TOKYO - HONG KONG - RESTEN AV VÄRLDEN

© Copyright Internetfokus i Sverige AB


Tillbaka till toppen