råd, tips

Färsk gurka

2020-06-10 05:23 #0 av: Tarotstollan

Jag älskar färsk gurka och oftast köper jag 2 åt gången för att slippa springa till affären var och varannan dag.
Tyvärr händer det att den ena gurkan blir liggandes mer än 5 dar och då har den börjat att surna i smaken även om den fortfarande är grön och fin.
Det spelar ingen roll om den ligger i skafferiet eller i kylskåp (där jag vet att den egentligen inte skall vara).

Så har ni några tips på hur man kan få gurkan att smaka gott i mer än bara 1-3 dagar?
Det enda jag vet att man kan göra är att hyvla ner den i ättikslag men det är ju inte detsamma som färsk.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2020-06-10 06:09 #1 av: Maria

Hur menar du med "surna"?

/Maria

 

Anmäl
2020-06-10 06:10 #2 av: Tarotstollan

Den smakar surt.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2020-06-10 06:13 #3 av: Maria

Är det bara skalet eller hela gurkan? Annars kan du ju skala den.

Jag har aldrig tänkt på det utan tycker gurkor blir mjukare när de legat några dagar. Böjligare så att säga.

/Maria

 

Anmäl
2020-06-10 06:26 #4 av: Tarotstollan

Hela gurkan, men det börjar i det mjuka inuti.
Det är när den börjar mjukna som det börjar smaka surt. Jag köper bara hårda gurkor, men de mjuknar ju fort ändå tycker jag.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2020-06-10 08:39 #5 av: DesK

Vad har du för temperatur i ditt kylskåp? Vi storhandlar en gång i veckan och köper alltid flera gurkor, men det är mycket sällan som vi upplevt att de hinner surna.  

Désirée

Anmäl
2020-06-10 10:51 #6 av: Garm

Jag tycker att gurkor håller bättre smak om de får ligga i rumstemp utan plasten på.

Anmäl
2020-06-10 21:31 #7 av: Tarotstollan

#5. Ingen aning, den står på 3:an som rekommenderats. Gurkorna ligger oftast i grönsakslådan som är längst ned.

#6. Brukar aldrig ta av plasten innan jag skall använda den, det kanske är för tätt?
Skall testa att ta av plasten när jag kommer hem direkt nästa gång.
Fast jag köper ofta gurkor utan plast också.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2020-06-10 21:40 #8 av: DesK

Lägg en termometer i kylen, där du förvarar gurkorna, så får du en uppfattning om vilken temperatur du har och hur du bör justera den.

Désirée

Anmäl
2020-06-10 21:53 #9 av: Tarotstollan

Om jag ändrar temperaturen så påverkar det hela kylskåpet. Finns ingen särskild knapp för grönsakslådan och den är nästan helt täckt av den understa glashyllan men den finns en luftspringa på ca 1 cm.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2020-06-11 14:56 #10 av: Carmarino

Lite konstigt att grönsakslådan är längst ner i kylen, för det är oftast där det är kallast. Fast det är likadant i mitt kylskåp. Därför har jag "möblerat om" så att jag har annat än grönsaker i lådan. Grönsakerna får ligga på översta hyllan istället.

Plasten kring gurkan håller fukten kvar så att inte gurkan torkar. Det ska tydligen göra att gurkan håller längre. Gurka ska förvaras vid 10-13 grader för att inte bli köldskadade, men då krävs ett svalskåp, och sådana finns knappt längre.

https://taffel.se/blog/fragelada-hur-forvarar-jag-gurka

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2020-06-11 17:28 #11 av: Hera

Mina blir aldrig sura. Kan ligga tills dom mjuknar uran att dom gör det. Har dom i mitten av kylen.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2020-06-11 22:21 #12 av: Tarotstollan

#10. Ser att hon skriver att den blir besk, det kanske är det jag uppfattar som sur smak?

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.