Annons:
Etiketterförrättersmårättertillbehör
Läst 459 ggr
Tant Grön
2020-04-15 17:22

Stekta maskrosknoppar

Har hört att stekta maskrosknoppar skall vara så gott. Någon som provat, och vad tyckte ni i så fall? Är det något man skulle kunna blanda med andra grönsaker eller i en paj t.ex?

Annons:
Magi-cat
2020-04-15 17:27
#1

Jag bjöd på läckra stekta maskrosknoppar en gång. Det blev inte så populärt tyvärr. Det ansågs beskt som …😃
Jag borde kanske testa igen med ett annat recept.


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

MonicaLagerquist
2020-04-15 17:27
#2

Det är väldigt gott.Stekte dem i smör och saltade sen.Vi åt dem i en varm sallad med lök ,kajp och salladskål-

Stolt ägare till fem La permer

tlover
2020-04-15 17:46
#3

Godast är utslagna maskrosor

l'm back

Tant Grön
2020-04-15 17:50
#4

#1 #2 Besk eller väldigt gott. Hur behandlade ni dom innan ni stekte? Den salladen låter god. 😛
#3 Steker du dom också eller hur gör du med dom?

Magi-cat
2020-04-15 18:15
#5

Jag tyckte det var gott! 😃 Stekte i smör, de blev goda, enligt mig, inte mina provsmakare.😛

Men frågan är om jag inte tycker råa maskrosor är ännu godare …


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Tant Grön
2020-04-15 18:21
#6

#5 Menar du bladen då eller knopparna? Bladen kan man ju också steka.

Annons:
Magi-cat
2020-04-15 18:23
#7

#6 Har nog mest använt bladen och utslagna härligt gula maskrosor.


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

tlover
2020-04-15 21:48
#8

#4 jag steker dom eller så använder jag det i sallader. Råa tycker jag det som är gult är godast om jag inte har i blad. En sak att tänka på. Maskros är egentligen flera hundra olika sorter och dom kan vara olika när det gäller beska. Det kan vara värt att notera vilken sort i just din omgivning som är godast i vilket stadium. Samma gäller daggkåpa

l'm back

Magi-cat
2020-04-15 21:56
#9

#8 Det har du rätt i, det kan skilja sig var de växer på tomten och i vilken fas man skördar dem!🌻


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Gronstedt
2020-04-24 12:19
#10

Jag har gärna maskros. knoppar eller blommor, i gräddiga rotfruktsgratänger eller i potatissallad. Lite beskt är det, så det handlar kanske mer om ifall man tycker beskt är gott 🙂.

Tant Grön
2020-04-24 12:47
#11

Kan man lägga dom i iskallt vatten en stund, skulle det dra ur beskan?

DesK
2020-04-24 17:37
#12

Tant Grön, det borde man ju kunna göra, annars går beska att balansera med salt och syra.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Carmarino
2022-06-05 10:18
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#13

Har aldrig provat stekta maskrosknoppar, och tror inte att jag kommer att göra det heller. Hittade det här receptet på kapris, gjord på maskrosknoppar, i tidningen Land - ifall någon vill testa. 😊


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Annons:
MonicaLagerquist
2022-06-05 10:43
#14

#13
Det ska jag testa.
Passar extra bra idag f kapris står på notan kaprisen tog slut förra veckan .

Stolt ägare till fem La permer

Upp till toppen
Annons: