Vad göra med galangarot?
Gjorde en gryta med Galangarot och fick en rot över. Vet inte alls vad man kan göra med den, eftersom jag aldrig använt galanga förut. Vet inte ens riktigt hur den smakar, eftersom den var riven i grytan tillsammans med färsk gurkmeja och ingefära. Så vad gör jag med den?
Galangarot var nytt för mig, så jag fick slå upp den. 🙂
Har alltså inga tips, men följer tråden intresserat …
"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen
Den säljs i asiatiska affärer och ser nästan ut som ingefära, men är väl inte så stark.
Jag har heller ingen aning men om den liknar ingefära så kanske du kan sylta den?
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
#3 Känns som om det inte skulle bli gott att sylta.
Spännande med något nytt! (Den finns då inte i min affär på landsbygden i alla fall. 😃)
Man verkar ska använda den som ingefära ungefär.
Undrar om man kan plantera den?
Hittade en länk:
"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen
Plantera! 👍🙂
Åh! Tom kha gai såklart! Soppa med smak av galanga. Helt klart en av mina favoritsoppor. Går att göra med kyckling, räkor eller tofu och mycket grönsaker!
#7 Det skall jag göra, låter gott! 🙂
Jag vill ju testa galangal, men har inte hittat den än. Magi-cat vilken trevlig blogg Salt&peppar verkar vara! Tack så mycket för länken 🙂
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.