Annons:
Etiketterrådtips
Läst 436 ggr
Garm
2019-12-18 12:31

Koka julskinka. Temp?

När ni kokar julskinka, vilken innertemperatur brukar ni stanna vid? Den efterkokas ju även när man dragit den av plattan, eller tar ni ur den ut kastrullen och stannar av kokningen lite snabbare på så sätt? Jag drog skinkan av spisen vid 73 grader, men den stiger ju som sagt efteråt. Ligger på 78 grader nu. Är det alldeles för mycket, eller klarar den sig från att bli lite torr? Min sambo föredrar lite torrare skinka, men jag vill inte ha den (för) torr. Försöker hitta ett gyllene medium.

Annons:
Maria
2019-12-18 12:37
#1

Både min man och jag gillar torrare skinka så jag har aldrig använt termometer utan gör som morsan gjorde. Skinkan får sakta sjuda en timme per kilo.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Åsa S
2019-12-18 12:51
#2

Jag kokade min till 75 grader sist och jag plockar upp skinkan och lägger i egen bytta och kokar ihop spadet så det blir lite mer koncentrerat, jag tyckte den blev riktigt bra

Garm
2019-12-21 11:05
#3

78 grader blev helt ok, både jag och sambon är nöjda med skinkan :)

Upp till toppen
Annons: