Annons:
Etikettermjölmatgrynris
Läst 596 ggr
MonicaLagerquist
2019-11-16 07:36

Blötlägga ris

Jag har börjat att blötlägga ris innan jag kokar det.Tycker att riset blir bättre då.

Stolt ägare till fem La permer

Annons:
Maria
2019-11-16 07:47
#1

Jag har aldrig blötlagt något ris faktiskt.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Fridaaaa
2019-11-16 07:55
#2

Aldrig hört 

Hur länge blötlägger du då?

 Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.

Magi-cat
2019-11-16 07:59
#3

Jag brukar skölja riset ordentligt, men inte blötlägga det. 

Jag har hört att risexperter blötlägger det och att det blir bättre då, som TS säger.🙂


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Maria
2019-11-16 08:08
#4

#3 Ja sköljer gör jag tills vattnet blir klart. Det känns som om det borde bli kortare koktid om man blötlagt eller?

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Magi-cat
2019-11-16 08:27
#5

#4 Så gör jag också. 🙂

Det borde ju förkorta koktiden om man blötlägger.


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

tlover
2019-11-16 08:34
#6

Jag blötlägger. Exakt hur beror på rissort

l'm back

Annons:
MonicaLagerquist
2019-11-16 09:59
#7

Jag sköljer tills vattnet blir klart sen fyller jag på med så mycket vatten som det ska vara.

Låter det stå en eller ett par timmar.

Kokar och sen får det stå och ånga en tio minuter utan värme på slutet.

Stolt ägare till fem La permer

Maria
2019-11-16 10:51
#8

#7 Du pratar om Jasminris eller Basmatiris?

Jag har en riskokare och där ångar det av minst  i 10 minuter efter att knappen slagit av. Sedan kan det faktiskt stå i timmar.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

MonicaLagerquist
2019-11-16 11:37
#9

#8 Varken eller utan Parboiled ris.😉

Stolt ägare till fem La permer

Carmarino
2019-11-16 11:59
#10

Både sköljer och blötlägger riset. Använder mest jasminris, och läste ett tips från en kinesisk husmor hur man bäst kokar det.

Skölj tills sköljvattnet är klart, fyll på vatten så det täcker riset (4 dl ris/4,5 dl vatten) och låt stå en halvtimme. Koka upp och koka på svag värme 15 minuter, tag av kastrullen från plattan och låt stå med locket på i tio minuter. Det brukar bli perfekt ris varje gång.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Soligajag1
2019-11-18 21:45
#11

#10  Jag gör likadant !  

Blir perfekt . men nu är det ett tag sen jag åt ris .äter mest ugnsgrönsaker , rostade .

HH 🙂

DesK
2019-11-19 09:11
#12

Jag kokar sällan ris, men mina killar gör som du, Carmarino 😊

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Tant Grön
2019-11-21 11:29
#13

Sköljer alltid och blötlägger ibland. Annars kokar jag upp, kokar några minuter, stänger av plattan och lägger ett par grytlappar på locket. Så sparar man energi.

Annons:
Upp till toppen
Annons: