Mjölmat, gryn & ris

Blötlägga ris

2019-11-16 07:36 #0 av: MonicaLagerquist

Jag har börjat att blötlägga ris innan jag kokar det.Tycker att riset blir bättre då.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2019-11-16 07:47 #1 av: Maria

Jag har aldrig blötlagt något ris faktiskt.

/Maria

 

Anmäl
2019-11-16 07:55 #2 av: Fridaaaa

Aldrig hört 

Hur länge blötlägger du då?

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2019-11-16 07:59 #3 av: Magi-cat

Jag brukar skölja riset ordentligt, men inte blötlägga det. 

Jag har hört att risexperter blötlägger det och att det blir bättre då, som TS säger.Glad

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl
2019-11-16 08:08 #4 av: Maria

#3 Ja sköljer gör jag tills vattnet blir klart.
Det känns som om det borde bli kortare koktid om man blötlagt eller?

/Maria

 

Anmäl
2019-11-16 08:27 #5 av: Magi-cat

#4 Så gör jag också. Glad

Det borde ju förkorta koktiden om man blötlägger.

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl
2019-11-16 08:34 #6 av: tlover

Jag blötlägger. Exakt hur beror på rissort

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2019-11-16 09:59 #7 av: MonicaLagerquist

Jag sköljer tills vattnet blir klart sen fyller jag på med så mycket vatten som det ska vara.

Låter det stå en eller ett par timmar.

Kokar och sen får det stå och ånga en tio minuter utan värme på slutet.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2019-11-16 10:51 #8 av: Maria

#7 Du pratar om Jasminris eller Basmatiris?

Jag har en riskokare och där ångar det av minst  i 10 minuter efter att knappen slagit av. Sedan kan det faktiskt stå i timmar.

/Maria

 

Anmäl
2019-11-16 11:37 #9 av: MonicaLagerquist

#8 Varken eller utan Parboiled ris.Skämtar

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2019-11-16 11:59 #10 av: Carmarino

Både sköljer och blötlägger riset. Använder mest jasminris, och läste ett tips från en kinesisk husmor hur man bäst kokar det.

Skölj tills sköljvattnet är klart, fyll på vatten så det täcker riset (4 dl ris/4,5 dl vatten) och låt stå en halvtimme. Koka upp och koka på svag värme 15 minuter, tag av kastrullen från plattan och låt stå med locket på i tio minuter. Det brukar bli perfekt ris varje gång.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-11-18 21:45 #11 av: Soligajag1

#10  Jag gör likadant !  

Blir perfekt . men nu är det ett tag sen jag åt ris .äter mest ugnsgrönsaker , rostade . 

HH Glad 

Anmäl
2019-11-19 09:11 #12 av: DesK

Jag kokar sällan ris, men mina killar gör som du, Carmarino 😊

Désirée

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.