Blötlägga ris
Jag har börjat att blötlägga ris innan jag kokar det.Tycker att riset blir bättre då.
Stolt ägare till fem La permer
Jag har aldrig blötlagt något ris faktiskt.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Aldrig hört
Hur länge blötlägger du då?
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
Jag brukar skölja riset ordentligt, men inte blötlägga det.
Jag har hört att risexperter blötlägger det och att det blir bättre då, som TS säger.🙂
"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen
#3 Ja sköljer gör jag tills vattnet blir klart. Det känns som om det borde bli kortare koktid om man blötlagt eller?
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
#4 Så gör jag också. 🙂
Det borde ju förkorta koktiden om man blötlägger.
"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen
Jag blötlägger. Exakt hur beror på rissort
l'm back
Jag sköljer tills vattnet blir klart sen fyller jag på med så mycket vatten som det ska vara.
Låter det stå en eller ett par timmar.
Kokar och sen får det stå och ånga en tio minuter utan värme på slutet.
Stolt ägare till fem La permer
#7 Du pratar om Jasminris eller Basmatiris?
Jag har en riskokare och där ångar det av minst i 10 minuter efter att knappen slagit av. Sedan kan det faktiskt stå i timmar.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
#8 Varken eller utan Parboiled ris.😉
Stolt ägare till fem La permer
Både sköljer och blötlägger riset. Använder mest jasminris, och läste ett tips från en kinesisk husmor hur man bäst kokar det.
Skölj tills sköljvattnet är klart, fyll på vatten så det täcker riset (4 dl ris/4,5 dl vatten) och låt stå en halvtimme. Koka upp och koka på svag värme 15 minuter, tag av kastrullen från plattan och låt stå med locket på i tio minuter. Det brukar bli perfekt ris varje gång.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#10 Jag gör likadant !
Blir perfekt . men nu är det ett tag sen jag åt ris .äter mest ugnsgrönsaker , rostade .
HH 🙂
Jag kokar sällan ris, men mina killar gör som du, Carmarino 😊
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Sköljer alltid och blötlägger ibland. Annars kokar jag upp, kokar några minuter, stänger av plattan och lägger ett par grytlappar på locket. Så sparar man energi.