Fågel

Frysa in gratäng

2019-10-21 23:01 #0 av: Loj

Jag ska göra en kycklinggratäng med curry att ta med mig till fjällen. Stekt kyckling och paprika läggs i gratängform, sen häller man en gräddsås med curry och mangchutney över sen in i ugnen. Min fråga är, ska man frysa in gratängen helt tillagad för att sen tina upp den och värma på den eller ska man frysa in den ogräddad för att sen slutföra tillagningen i fjällen.

Anmäl
2019-10-21 23:15 #1 av: Sindri

Grädda den och frys in sedan, Då går gratängen ihop sig, annars kan såsen skikta sig och då blir det inte så gott. Lättare att hantera en gratäng som inte är så rinnig.

Smart att ta med färdiglagat till fjällen. Jag lagar ofta stora grytor och packar med. Så skönt att slippa laga mat när man är på semester.

Anmäl
2019-10-22 08:59 #2 av: DesK

Som Sindri säger så bör gratängen tillagas innan frysning, men grädda den inte helt färdigt, utan ca 2/3 av tiden. Låt kallna ordentligt och frys sedan in den.

Désirée

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.