Annons:
Etikettmatprat
Läst 316 ggr
DesK
9/18/19, 9:08 AM

Surkålens dag

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Idag, den 18 september är det surkålens dag. Detta måste firas ordentligt, jag älskar surkål och andra mjölksyrade grönsaker och äter det så gott som dagligen. De hemsyrade grönsakerna får ofta en mildare och bättre smak, än de man köper i butik. Läs gärna min gamla artikel om mjölksyrajäsning https://matlust.ifokus.se/articles/4d713800b9cb46222d04f870-mjolksyrajasning?articles-1

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
Maria
9/18/19, 9:14 AM
#1

Så gott🙂

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Tant Grön
9/18/19, 9:27 AM
#2

Startade igår en sats Kimchi (syrad salladskål på koreanskt vis). Det är så gott och nyttigt. Den blir så god om man gör den själv. Den man köper i affärerna gillar jag inte alls, och så innehåller den nog inte dom nyttiga bakterierna.

Maria
9/18/19, 9:33 AM
#3

#2 Du har möjligtvis inte ett recept?

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Cireea
9/18/19, 1:26 PM
#4

#0 Har du testat Kimchi? 🙂 Det är supergott! 
Om du är intresserad finns det recept inne på Sydkorea iFokus som du kan kika på. Bifogar artikeln om Kimchi nedan, där finns ett recept också. 

https://sydkorea.ifokus.se/articles/542f37bbce12c406390002cd-kimchi

#3 Hon har delat med sig av ett recept i en tråd inne på Sydkorea iFokus. Jag bifogar hennes recept nedan. Ovan finner du ett annat recept samt en artikel om Kimchi. 

https://sydkorea.ifokus.se/discussions/5c700585ce12c423a7003e36-hemmagjord-kimchi?discussions-1


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Tant Grön
9/18/19, 2:17 PM
#5

#4 👍

DesK
9/18/19, 3:27 PM
#6

#4 Jaa, kimchi är en favorit här hemma, jag gör flera olika sorters kimchi, följer oftast Jenny Neikells recept 🙂

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
Tant Grön
9/19/19, 9:05 AM
#7

#4 Är der detta receptet du följer när du gör kimchi?https://www.svd.se/surtantens-basta-recept-ar-ingen-materialsport  

Jag gjorde något liknande förr, men nu gör jag bara efter Arirangs recept, för det blir ännu godare med rättika och purjolök. Prova gärna det, den godaste kimchi jag ätit. Gör även gurkkimchi och morotskimchi, men salladskålkimchi är godast.

DesK
9/19/19, 10:24 AM
#8

Tant Grön, jag har alltid rättika i min kimchi 🙂 Där fanns ju också ett recept på kombucha, det är bästa måltidsdrycken tycker jag 🙂

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Upp till toppen
Annons: