Matprat

Surkålens dag

2019-09-18 09:08 #0 av: DesK

Idag, den 18 september är det surkålens dag. Detta måste firas ordentligt, jag älskar surkål och andra mjölksyrade grönsaker och äter det så gott som dagligen. De hemsyrade grönsakerna får ofta en mildare och bättre smak, än de man köper i butik. Läs gärna min gamla artikel om mjölksyrajäsning https://matlust.ifokus.se/articles/4d713800b9cb46222d04f870-mjolksyrajasning?articles-1

Désirée

Anmäl
2019-09-18 09:14 #1 av: Maria

Så gottGlad

/Maria

 

Anmäl
2019-09-18 09:27 #2 av: Tant Grön

Startade igår en sats Kimchi (syrad salladskål på koreanskt vis). Det är så gott och nyttigt. Den blir så god om man gör den själv. Den man köper i affärerna gillar jag inte alls, och så innehåller den nog inte dom nyttiga bakterierna. 

Anmäl
2019-09-18 09:33 #3 av: Maria

#2 Du har möjligtvis inte ett recept?

/Maria

 

Anmäl
2019-09-18 13:26 #4 av: Cireea

#0 Har du testat Kimchi? Glad Det är supergott! 
Om du är intresserad finns det recept inne på Sydkorea iFokus som du kan kika på. Bifogar artikeln om Kimchi nedan, där finns ett recept också. 

https://sydkorea.ifokus.se/articles/542f37bbce12c406390002cd-kimchi

#3 Hon har delat med sig av ett recept i en tråd inne på Sydkorea iFokus. Jag bifogar hennes recept nedan. Ovan finner du ett annat recept samt en artikel om Kimchi. 

https://sydkorea.ifokus.se/discussions/5c700585ce12c423a7003e36-hemmagjord-kimchi?discussions-1

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2019-09-18 14:17 #5 av: Tant Grön

#4 Tummen upp

Anmäl
2019-09-18 15:27 #6 av: DesK

#4 Jaa, kimchi är en favorit här hemma, jag gör flera olika sorters kimchi, följer oftast Jenny Neikells recept Glad

Désirée

Anmäl
2019-09-19 09:05 #7 av: Tant Grön

#4 Är der detta receptet du följer när du gör kimchi?https://www.svd.se/surtantens-basta-recept-ar-ingen-materialsport  

Jag gjorde något liknande förr, men nu gör jag bara efter Arirangs recept, för det blir ännu godare med rättika och purjolök. Prova gärna det, den godaste kimchi jag ätit. Gör även gurkkimchi och morotskimchi, men salladskålkimchi är godast.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.