Janssons
Jag har gjort 100-tals Janssons genom åren men nu det sista så glömmer jag alltid hur länge den ska vara i ugnen och vilka grader?
Hur gör ni?
Jag har googlat och blir inte klokare. Allt från 45 minuter till 2 timmar med 175 till 200 graders skillnad😮
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Jag kör på 175 grader i ca 2 timmar.
Stolt ägare till fem La permer
Om alla recept säger olika så kan man väl dra slutsatsen att det inte är så viktigt så länge man har den i ugnen tillräckligt länge för den valda temperaturen. 😉 Tjockleken på frestelsen påverkar ju också hur länge den bör gräddas , så det är ju inte sagt att den angivna tiden eller temperaturen funkar för just ens egen variant då olika formar är olika stora. Själv skulle jag antagligen köra lite lägre temp och längre tid för säkerhets skull för att inte bränna ytan om jag använder en djup form, och tvärtom; om jag vill ha den stor och tunn istället köra lite högre temperatur och kortare tid.
Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus
Jag körde ett slags mellanting och den blev som vanligt väldigt god😉
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Nu blev jag så sugen på Jansson så nu står det en i ugnen.
Stolt ägare till fem La permer
#4 😉
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Min Janssons Frestelse , 175-200 grader , ca 45-60 min, i mitten i ugnen! Självklart vispgrädde och "riktig" ansjovis som Grebbestads original . Mums va gott det är ! Nu blev man ju sugen på det , blir en Jansson idag! 🙂
HH 🙂
#6 Ja det är himla gott.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.