Konserverat, inlagt, sylt & marmelad

Testat att syra för första gången

2019-04-22 20:13 #0 av: tlover

Idag har jag testat att mjölksyra för första gången, nämligen kimichi. Jag älskar kimichi men det blir lätt dyrt och då kinakål är billigt nu så var jag bara tvungen att testa.

Nu när jag gjort det är jag inte hundra på att jag fått tag i rätt chili men det blir nog gott ändå om det lyckas.

Jag ska försöka att komma ihåg att uppdatera senare men det är tidigast 2 veckor till smakprov

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2019-04-22 20:24 #1 av: Magi-cat

Kan tänka mig att det blir väldigt gott!Lipar

"Livet är en gåva, tiden är till låns." P. Strang

Anmäl
2019-04-22 20:32 #2 av: Pyttelite

Ser väldigt dekorativt ut.

Har nog aldrig smakat på kimichi men verkar nyttigt.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-04-23 09:24 #3 av: DesK

Ser jättefint ut Glad Nu måste jag också sätta lite fart med syrning Glad

Désirée

Anmäl
2019-04-23 12:04 #4 av: Tant Grön

Hemmagjord kimchi är ju mycket godare än köpt. Var länge sedan jag gjorde det för sist misslyckades jag.

Anmäl
2019-04-24 20:57 #5 av: tlover

Det luktar redan kimichi från burkarna (vätskan som rinner över). Nu är frågan om jag ska ta och ställa in en burk i kylskåpet eller ha kvar båda i rumstemperatur. Enligt receptet ska det stå i 1-5 dagar i rumstemperatur efter egen smak. Det blir syrligare ju längre det står i rumstemperatur och jag gillar syrligt men jag har ju aldrig testat att göra egen så jag vet inte om 5dagars kimichi är för surt eller gudomligt. Vad tror ni?

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2019-04-24 21:00 #6 av: Pyttelite

Jag skulle testa att sätta in den ena nu och behålla den andra i rumstemp några dagar för att förstå skillnaden.

Sedan är förstås risken att en av dom smakar mindre bra men det kanske finns andra i familjen som tycker annat.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-04-25 06:00 #7 av: usvead

Ett bra/enkelt recept tas emot med tacksamhet Glad

Har du någon tyngd uppe på, alltså inne i burkarna?

Anmäl
2019-05-20 21:41 #8 av: tlover

#7 Ja, en påse med vatten i.

Uppdatering. Jag har testat båda saterna med kimichi och älskar dom, de som syrat lite längre är däremot min favorit. Min man tyckte inte om den men han gillar inte syrlig mat alls.

Jag äter kimichi i princip dagligen och måste göra nytt snart om inte jag ska få en period helt utan.

Idag har jag testat att sätta igång en kimichi med morotsblast istället för kinakål, vi får se hur det blir (tänk vad underbart det skulle vara om det blir jättegott!)

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2019-05-20 22:03 #9 av: Pyttelite

Spännande undrar om det funkar med morotsblast också i så fall. Tänker på vilken härlig färgblandning det kunde bli.

Du får gärna dela med dig av receptet om det är enkelt vill säga.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.